Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Recenze (88)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne mily prekvapeni a jeden z Jackieho perfektnich filmu. Prijemna dobova atmosfera 19. století, povedeny kulisy i kostymy a jednoduchej pribeh o parte poldu, parte namorniku a jejich lovu na piraty. Nicmene o pribeh tu ani tak moc nejde, tady jde o akci. Ta je prakticky nepretrzita, prevazne v podani Jackieho a obcas vypomuze i Sammo a je to vlastne Jackieho kompletni repertoar. Sileny kaskadersky kousky, kde nektery jsou fakt o drzku, jak je ostatne videt v zaverecnejch titulcich, pak to klasicky bojovani-saskovani, ale i nejaky bitky na vazno a pak momenty, ktery jak kdyby vypadly z grotesky. Proste 100 minutova akcni komedialni jizda, kde vtipky fungujou a nejsou otravny, akce je svizna a nepretrzita, Jackie se prekonava jak herecky, tak kaskadersky a do toho chytlava, i kdyz misty infantilni hudba. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má iba priemerný príbeh o námorníkovi, ktorý sa po neúspechoch velenia vysporiadať sa s pirátmi, ktorí neustále ohrozujú obchodné lode rozhodne spolu so svojimi novými známymi ísť na to po svojom a konečne ich zastaviť. Lenže problémom nie sú len piráti, ale aj vplyvní a známi ľudia, ktorí na ich podpore zarábajú. Spracovanie je celkom slušné, síce táto tématika pirátov a námorníkov ma moc nezaujíma, pričom ani k Jackie Chanovi sa mi to vôbec nehodí a tak spočiatku som z toho nemal ideálne pocity, ale predsa len sa tu nájde aj dostatok zaujímavého, obzvlášť tá rivalita medzi policajtmi a námorníkmi alebo skorumpovaní ľudia a tak sa na to dá celkom dobre pozerať. No časom sa to ešte vylepší, piráti idú do úzadia, film naberie lepšiu dynamiku a zábavnosť ide o dosť vyššie a síce v poslednej tretine je to opäť hlavne o tých pirátoch, ale už sa to nekazí, keďže sa tu stále niečo deje. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Síce choreografia mi tentoraz príde v rámci svojej kategórie skôr len priemerná, ale aj tak súboje rozhodne dokážu zaujať, očakávane sú ideálne natočené, pôsobia správne dynamicky a aj zábavne, pričom občas sa nájde nejaký výborný moment. Ale nesklamú ani nejaké tie naháňačky, prípadne kaskadérske kúsky. Najviac sa mi páči akcia v reštaurácii alebo zaujímavá naháňačka na bicyloch, ktorá je ako vystrihnutá z nemých grotesiek. A nesklame ani humor, síce som mal občas pocit, že je ho tu až zbytočne moc, ale celkom mi sadol a pár momentov alebo hlášok určite poteší. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, v hlavných úlohách skvelé trio Jackie Chan, Sammo Hung a Biao Yuen, aj keď práve on mi v akcii neprišiel moc využitý, poteší hlavný záporák Dick Wei a ešte viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne, len tie kulisy mi miestami prišli trochu slabšie. Takže na Chanovu akčnú špičku to určite nemá, ale aj tak je to stále slušná zábava a tak nemám dôvod hodnotiť horšie. 74% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Jackieho parta jde na začátku devatenáctého století po pirátech. Skvělé bitky, fantastická choreografie a chaplinovský humor. Prostě staré dobré časy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora sa trochu odlisuje od ostatnych Chanovych kuskov. Jackie sice znova predvadza krkolomne kusky, ale tento krat je omnoho vacsi doraz ako na choreografiu subojov kladeny na samotne humorne prvky, ktore mnoho krat pripominaju stare americke grotesky. Samozrejme, popri tom stale lietaju triesky a kazdy si odnasa nespocetne mnozstvo modrin :) Dalsi rozdiel je, ze Jackie v tomto filme z daleka nieje jasnou ustrednou postavou. Jeho viac ako rovnocennymi partakmi su dalsie dve Hong Kongske legendy - Sammo Hung a Yuen Biao. A to je skutocne "smrtelna" zostava. Taktiez vacsi doraz bol kladeny na pribeh, ktory je takou obdobou Piratou Karibiku. Hlavny zloduch je minimalne taky zlosyn ako kapitan Barbarossa :) Jeden z filmov, ktory by sa urcite pacil nielen zaritym Chanovym fanusikom. (9/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U tohoto typu filmů se mi nestalo poprvé že jsem nějak zaspal úvod a celkově jsem moc nepobral o co jde. Troufám si říct že hongkongské filmy Jackieho Chana jsou tím dost známé, poněvadž každý z nás se přecejen více zaměřuje na souboje, a příběh mu nepřipadne nikterak důležitý. Já jsem zjistil že příběh je v Projektu A dosti důležitý a tak jsem se musel vracet na začátek. Opět se nám zde sešli Jackie, Sammo Hung a Biao Yuen jako rovnocené postavy. 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vcelku naivní příběh, který by sám o sobě nestál za sledování, ale ta akce! V podstatě se jedná o nepřerušovaný sled orginálních nápadů, akrobatických čísel gagů a vynalézavých zvratů. Nebavit se může jen člověk, který se vsadí, že nebude. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne ako pri sledovaní druhej časti som mal pocit, že príbeh sa mohol vyvinúť trochu iným, záživnejším smerom. Prvá polovica ma totiž bavila, tá druhá menej a záver s pirátmi mi pripadal iba ako odškrtnutie si režisérskych povinností. Ale nie som na východnú akčnú kinematografiu expert a plné hodnotenia absolútne chápem. Ako vidieť, hipsterské bicykle sa dajú využiť aj praktickejším spôsobom, ako rozvozom bio-žrádla a bio-kávy po meste. Inak ma žiadna akčná scéna na riť neposadila, ale ani nenudila, čoho som sa dosť obával. Oba diely za sebou by som nezvládol, mám dojem, že mnoho ľudí si toto kombo pravidelne dopraje. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Opravdu smekám před umem Jackieho Chana. To co předvádí v tomto filmu, je opravdu neskutečné a skok z cca 7 metrů na zem bere dech i dnes po více než skoro 30 letech. Nejlepší J.CH. film vůbec! Díky za něj a dnešní srajdy, co točí, budiš odpuštěny! ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je příběh vyprávěný scénáristou Chanem v některých aspektech téměř infantilní, jedná se nepochybně o jedno z jeho vrcholných děl, neboť jde především o komedii, takže nějaké ty příběhové hloupůstky lze přehlédnout. Navíc, neskrývaná inspirace němými groteskami je kouzelná. Především dlouhotrvající bitka (Chan je Bůh bojové choreografie) a honička na kolech zakončená scénou na věži je téměř geniální... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další dobrá Chanovka. Bohužel "jen" dobrá. Exostuje ještě Police story a Božská relikvie. I tak mi nebrání napálit plné 4*. Navíc tohle je film na kterým jsem nevyrůstal takže ani body za nostalgii. Parádní boje i když jich není tak mnoho. HHodně vtipných scén i legendární scéna na hodinách. Choerigrafie je božská finální bitka dost dobrá. No. JSem zvědav na dvojku kterou uvidím taky poprvé. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Jackie Chan v jednom filmu v klasickém období své tvorby. Trochu z toho šel strach, oba jsou sice téměř vždy zárukou skvělé akční choreografie, zároveň však příliš nepřeceňuju jejich smysl pro humor a spolu by se mohli odvázat až přespříliš, což občas předvedli i ve svých sólo projektech. Naštěstí "lekrace" nijak nevybočuje z hongkongského standardu a některé gagy se dají považovat i za zdařilé. Tedy ty akrobatické, konverzační komika tradičně dost skřípe. Příběh je opět velmi jednoduchý, kterak spravedlivý prosťáček všem velkým zlounům nakope zadek. Chan se však pro tenhle typ rolí narodil a pro své filmy doslova dýchal. A tenhle maximalistický přístup k filmovému řemeslu je na Projektu A a mnoha jeho dalších filmech znát, a vždycky je se na co těšit. Tady visíme na věžních hodinách, evidentně v poctě Haroldu Lloydovi a klasické grotesce (ostatně tu Jackie zřetelně oslavuje celým tímhle filmem) nebo se můžeme bavit zběsilou projížďkou na kolech v úzkých uličkách. A samosebou tu nechybí velká spousta rozličných soubojů a šarvátek. Se spokojenou čtyřkou bych patrně příliš neváhal, nicméně neubráním se srovnání s druhým dílem, a ten si ji prostě zaslouží o fous víc, tak tedy jen za tři. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplná HK pecka, první díl Projekt A - Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao. Všichni tři dobrý kamarádi od dětství a když jsou spolu ve filmu tyhle tři, máte o zábavu postaráno. Navíc když film ještě režírovali Sammo Hung a Jackie Chan :) Děj filmu je skvělej, zasraný piráti :D Kamera, střih a akce jsou perfektní. Klasická a typická choreografie bitek tak jak to Jackie Chan vždycky dělal v těch letech. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou tady opět bravurní, legendární scéna kdy Jackie padá z věžních hodin je vynikájící, Jackie si při tomhle kousku zlomil nos a zranil si krk. Další skvělá scéna je kdy Jackie jezdí na kole a dělá přitom svoje kousky. Je to i dobrá prdel, postě klasická akce a komedie Jackieho Chana, tak jak to mám rád. Závěrečná bitka na lodi pirátů je perfektní, výborně natočený. Klasická HK osmdesátková akční jízda od začátku do konce. Projekt A je jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No na to že to byl film s Jackiem, tak mi přišlo že tam byl docela málo... je tu tech rolí fakt hodně a to mi trochu vadilo. Samozřejmě že me tu bavil jen Jackie a jeho fighty a honičky, za ty taky dávám ty dve hvězdy..jinak příběh mě fakt nudil. Zasmál jsem se jen párkrát. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých (nebo spíše neznámých) Chanových filmů, který natočil se svým dlouholetým kamarádem Sammo Hungem. Jako u ostatních Jackieho filmů se nemá cenu rozepisovat o příběhu, který opět není důležitý a je zde jen pro vyplnění mezer mezi akčními scénami, hlavní je samozřejmě akce. Akčních scén je zde pár ale ve většině případů jsou dost dlouhé a jako vždy skvěle natočené a plné perfektních i neuvěřitelných kaskadérských výkonu (nejvíce mě dostal skok z několika metrového stožáru při kterém si Jackie pěkně natloukl). Akci tentokrát nevelí jen Chan ale příležitost dostanou i vedlejší postavy v čele se Sammo Hungem, který dokazuje, že i když není žádný atlet kopat rozhodně umí. Největší problém je v tom, že akční scény zabírají cca 30 minut stopáže filmu a mezi nimi je jen nudná vata. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hongkongská předpověď Policejní akademie? Spíše komedie než akční, a ještě k tomu docela suchá a nudná, i když scéna s kolama a závěrečná rvačka jsou docela fajn. Ze společné spolupráce tří hlavních hrdinů je tohle slabší kousek. Ale bavilo mě to pirátské retro. 2,5* ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že pokud se asiaté pokoušejí v těchto filmech o propracovanější zápletku, tak naráží. Kulisy jsou povedené, ale akce mě tolik nenadchla. Posledních dvacet minut je ale hodně parádní a oceňuji drsnější akci, kterou je třeba ocenit.......6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých filmov Jackie Chana, kde môžme nájsť kvantum podarených vtipov, slovných hračiek a gagov na štýl bratov Marxovcov, a aj súboje, ktoré majú perfektnú choreografiu a tempo - minimálne súboj s bicyklami je jedna z najlepších pasáži aké som mal možnosť vidieť v Jackieho prevedení. HongKongská akčná škola bola pre mňa vždy zárukou oddychu. Súboje, dobrodružstvo, miešanie histórie so súčastnosťou a pritom to neskĺzavalo do hlúposti, alebo sa to nehralo na veľké umenie. Projekt A je ďalším majstrovským kúskom, ktorý nadšencom tohto žánru ulahodí v mnohých smeroch. Či už škálou postáv, mierou humoru, alebo akčnosťou. Len ma mrzí že Hung nemal toľko priestoru aby mohol byť rovnocenným sidekickom Jackieho postave. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy z troch filmov troch bratov (Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao, proste taka azijska obdoba Arnieho, Slya a Bruca) v ktorych si zahrali hlavne ulohy. Tentokrat najviac zamerana na Jackieho postavu namornika, ktory sa so svojim odielom snazi chytit piratov na cele s ich diabolskym kapitanom San Pauom (famozny a môj najoblubenejsi HK zaporak Dick Wei). Oproti predoslim Jackieho filmom ma Projekt A kvalitne vystavanu zapletku. Nie je to len zabavne Jackieho blbnutie popri ktorom sa vo finale nahodou pobije s hlavnym zaporakom. Ale postupne ziskava indicie az sa nasledne dopracuje k San Pauovi. Yuen Biao hra sefa policajneho odielu s ktorym Jackie superi a Sammo hra zlodejicka, ktory sa neustale nejak pripletie Jackiemu do cesty. Vo vedlajsich ulohach sa zase obsjavi mnoho znamych tvyri z Jackieho filmov, ktorych hlavnou pracovnou naplnou su kaskaderske kusky, ktorych je v tomto filme neurekom. Golden Harvest poriadne investovalo aj do vypravy a uz to nepôsobi ako lacny kung-fu film odohravajuci sa niekde na luke, ale ako velkofilm s poriadnymi dobovymi kulisami. Po rezijnej stranke uz Jackie upustil od klasickych divokych zoomov typickych pre stare kung-fu filmy. Bitiek a rôznych akcnych scen je dostatok a su rovnomerne rozostavane vo filme, aby ani na chvilu nenudil. Okrem spickovych bitiek ci uz jeden na jedneho alebo neraz hromadnych z ktorych najviac vynikne finalna bitka v ktorej s hlavnym zaporakom bojuju vsetci traja hlavni hrdinova film ponukne viacero jak zabavnych scen (skvela nahanacka na bicykloch) tak aj nezabudnutelne kaskaderske kusky. Pady na x spôsobov medzi ktorymi vynika Jackie pad z vezovych hodin. Je to tak uchvatny kusok, ze nevadi, ze do filmu dali obidva Jackieho uspesne pokusy. A ten neuspesny si môzeme vychutnat medzi nepodarkami v zaverecnych titulkoch. Pochvalu si zasluzi aj ustredna hudobna tema. Vo filme mi chybala snad len nejaka napinavejsia chvila kedy by sa hrdinovia dostali do uzkych. Cely cas ma film pohodovu atmosferu a je jasne, ze sa vsetko dobre skonci. Vysledkom je dalsi perfektny film ktory patri k Jackieho najlepsim kuskom. Hodnotim 106 minutovu nezostrihanu HK verziu, ktora vysla aj u nas. V USA verzii chyba viacero zabavcnych scen a ma inu ovela horsiu hudbu. 9/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář i režie Jackie Chan. CITÁT - Policajti a námořníci se perou !!!....... Opět je choreografie soubojů Jackiho Chana úchvatná. Film mnohdy připomíná situační komedii. Akční scény na šlapacích kolech byly povedené a zajímavé. Záběr v 60 - té minutě je hodně mrazivej a nebezpečnej. Všimněte si, že pád z věže je přehraný dvakrát, ale Jackie pokaždé dopadne jinak. HESLO !!! Johohoóóó správný pirát na stráži, vajíčka si usmaží, hop vajíčka na olej, to piráti všichni chtěj. Zasypat je pěkně chilli, to aby se rozohnili. Správně ostrý vajíčka, že shoří i poklička. Piráti jsou ostrý chlapi, napít se pak rychle kvapí. A když se dost napili.....náramně se poblili. Finální souboj se mi nelíbil. Převážně bojuje Jacki proti několika soupeřům najednou, ale tady je to obráceně. Závěrečné titulky opět prozradí nepovedené scény. Je zde vidět i třetí nepodařený seskok z věže v 60 - té minutě. ()

Reklama

Reklama