Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice již bez Sammo Hunga, ale paradoxně je o něco lepší. Má totiž ukázkové tempo a opravdu hodně trademarkové "chanovské" nápadité kaskadérské exhibice. Ano, rozhodně to znáte v bleděmodrém i z jeho jiných filmů, ale tam je to vždy spíše jako taková třešnička na dortu, zato zde je to v množství větším než nemalém. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně výpravná Chanovka, kde Jackie bojuje proti slizkýmu, zkorumpovanýmu policejnímu veliteli. Navíc jsou tam další skupiny, co si jdou různě po krku. Kromě klasicky skvělejch bitek a kaskadérskejch kousků mě pobavila Jackieho ukrývací metoda u obrazu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velkej kvalitativni sesup. Dej sice rekapituluje udalosti prvniho dilu, ale jinak je pribeh naprosto samostatnej, tentokrat Jackie sefuje okrsku a snazi se zbavit vsemoznejch lupicu a vrahu a skorumpovanejch poldu. Pryc je saskovani, vetsinou se vse bere dosti vazne, i kdyz Jackie pri soubojich porad obcas dela nejaky chujoviny. Problem je, ze bitek tu moc neni a vatu mezi tim vyplnuje dej, ve kterym sem se silne ztracel, nekolik skupin kladasu i zaporaku se tak ruzne motaj filmem, obcas nejak zasahnou do deje a u poloviny jsem ani netusil, co jsou zac nebo o co jim jde. Porad se na to docela dobre kouka, ale proste uz to neni ani tak zabavny, ani tak akcni, jako prvni dil a vic nez 3* to neda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorému je po predchádzajúcich úspechoch pridelené velenie na jednom okrsku, kde ale vládne korupcia a tak sa to snaží dať do poriadku, pričom sa so svojimi starými priateľmi rozhodne konečne dostať miestneho vplyvného zločinca, ktorému doteraz všetko prechádzalo. No navyše je v meste momentálne zložitá situácia, pričom policajt si narobil plno nepriateľov a tak ho čakajú len samé problémy. Spracovanie sa mi páči, tématika pirátov z prvého dielu je tu nahradená skorumpovanou políciou čo mi príde omnoho zaujímavejšie a vhodnejšie a tak už od začiatku som mal z toho lepší pocit, ale aj celkovo mi to príde lepšie zvládnuté. Rovnobežne sa tu rieši viacero línií, keďže je tu viacero skupín, ktoré majú svoju vlastnú motiváciu a tak mi to na pomery žánru príde aj celkom prekombinované, ale orientuje sa v tom bez väčších problémov, no hlavne, že si to po celý čas udržuje výbornú zábavnosť a nápaditosť. Tu sa nájde plno vydarených sekvencií, pričom nemôžem povedať, že by nejaká fáza filmu bola slabšia a tak sa na to pozerá skutočne dobre po celý čas. Akcie je tu dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Súboje majú výbornú choreografiu, sú dobre natočené, nápadité a nadmieru zábavné, takže je na ne radosť pozerať, ale nájde sa tu aj niekoľko vydarených naháňačiek a samozrejme aj kvalitných kaskadérskych kúskov. Najviac sa mi páči celé finále, skvelá naháňačka v putách, kde jeden výborný moment strieda druhý, ale všetka akcia sa mi dosť páči. A rozhodne poteší aj humor, nájde sa tu plno výborných vtipných scén, hlavne to niekoľkonásobné schovávanie sa v byte alebo zaujímavý nápad s obrazom. S hereckým obsadením som dosť spokojný, síce z akčného tria z predchádzajúceho dielu zostal len Jackie Chan, ale filmu to neublížilo, poteší skvelé ženské zloženie Maggie Cheung, Rosamund Kwan a Carina Lau, ale nesklame ani dostatok zaujímavých záporákov a vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre a tentoraz mi už vyhovuje aj prostredie. Takže aj prvý diel sa mi páčil, ale toto pokračovanie je takmer po všetkých stránkach ešte lepšie, vydarená akčná zábava. 78% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z Jackieho kvalitních filmů. Oproti prvnímu dílu ubyl Sammo Hung a je to poznat hlavně na režisérské židli, protože Sammo Hung je velice kvalitní choreograf soubojů. Kdežto Jackie se vždy dost zaměřuje na všelijaké taškařice, schovávačky apod. Jackie si přibalil i své 2 kolegyně (Rosamund Kwan z Božské relikvie a Maggie Cheung z Police Story). Resumé: Oproti 1. dílu ubylo soubojů, nejsou tak výživné a dlouhé. Jackie taky časteji dostává na budku. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je dvojka zcela rovnocenná prvnímu dílu. Příběh je opět prostinký, navíc místy nepřehledný, neboť postavy a jejich postavení v ději se trochu pletou, ale o nic takového zde nejde. Celý film je koncipován jako příležitost vytvořit pro Jackieho Chana terén k neuvěřitelným ekvilibristikám akrobatického umění, k bojovým scénám a ke stále přítomnému humoru. Celý štáb se při natáčení zřejmě sám bavil a dokázal to přenést i na diváka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo, mi bolo úplne jedno a asi aj všetkým tvorcom. Jackieho v obľube nemám a jeho filmy pozerám iba veľmi zriedka, ale celkom som sa pri jeho vtipných choreografiách pobavil. Je zrejmé, že vo svojej kariére čerpal z kúskov Bustera Keatona a v jednom kúsku je tu zreteľne citovaný. Asi ho každý, aspoň menší znalec, ihneď identifikuje. Je trochu škoda, že pre európana je ťažké sa vyznať v týchto ázijských ksichtoch, keď nám pripadajú všetky rovnaké. Aj tak som mal ale pocit, že rozohraná zápletka mohla byť rozvinutá v druhej polovici omnoho viac. Súbojom a ich choreografii samozrejme nie je čo vyčítať, za zmienku stojí aj fakt, že Chan tu dostáva dosť rán a nie je klasický nezničiteľný bojovník. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

O ten pověstný chlup lepší než jednička. Jackieho akrobatické kousky jdou minimálně v bojových sekvencích mnohem víc na dřeň, což napoví hned úvodní řezanice v hotelu, kde to schytává pěstmi, otlouká se o schody, naráží na zábradlí, demoluje nábytek a vytírá podlahu, ve stejném duchu se pak nese i celý zbytek filmu. Co do příběhu je to nemlich to samý a vzhledem k tomu, že na skřípající humor už jsem zvyklý, jdu o hvězdu výše. Možná i díky menší roli Rosamund Kwan, na kterou se prostě vždycky dobře dívá. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Projekt A 2 - Režie se opět ujal sám Jackie Chan. Ve filmu už bohužel nejsou Sammo Hung a Yuen Biao. Naopak ve filmu hraje výborná herečka a dobrá kamarádka Jackieho Chana - Maggie Cheung. V sérii Police Story hrála jeho přítelkyni May, potom se ještě objevila po boku Jackieho Chana v akční komedii Dračí dvojčata (1991). Druhý díl navazuje na jedničku s několika stejnými postavami. V tomto dílu už neni tolik akčních scén a bitek jako v prvním Projektu A. Ovšem atmosféru si to drží stejnou, sice zde není tolik soubojů ale zato je tu hodně kaskadérských kousků Jackieho Chana, hlavně na konci filmu a ty jsou perfektní jako vždy, musím říct že tady se mi líbily mnohem víc než v předchozím dílu. Scény na bambusovém lešení jsou výborně natočený :) Jackie padá, skáče, hází sebou, prostě klasickej Chan. Souboje jsou taky dobře udělaný. Scéna kdy si narve do huby chilli papričky a rozžvejkaný si je vyflusne na ruce aby je mohl protivníkům otřít o ksicht byla fakt prdel. Další dobrá scéna byla, kdy je Jackie hozen do díry kam sjíždí drtící válec a jeden ze záporáků mu tam leje olej aby se nemohl vyšplhat a zachránit, pak toho zmrda chytí za kravatu a v díře pod válcem skončí on. Skvělá a napínavá scéna. Jako vždycky na konci filmu v titulcích nepovedené scény a Jackieho song, jsou tam rovnou vidět záběry jak je Jackie ve studiu a zpívá do mikrofonu. Projekt A 2 je slušný pokračování :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem čekal už po prvním díle, že i dvojka me nebude bavit, ale spolehal jsem na Jackieho a jeho super souboje a humor. No, vtipnejch scén bylo o dost míň jakože fakt minimum a pořádná pranice začla až 20min před koncem a to už bylo prostě pozdě. Story Projektu A mě vubec nebavila, jak u jedničky tak i u dvojky...tohle bylo dokonce i o něco málo horší. Nelituji ale času věnovanému tomuto filmu, něco na tehlech oldschoolovkach prostě je, za co stojí to vidět a to jsou MINIMÁLNĚ Jackieho kousky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv "Project A" není pro běžného diváka tak známou "Chanovkou" jedná se určitě o jeden z nejlepších Jackieho kousků a druhý díl je na tom prakticky úplně stejně. Typicky chanovský humor a skvělé bitky a ještě lepší kaskadérské kousky. Pro Jackieho milovníky skutečná lahůdka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak mi jednička moc nesedla, tohle bylo mnohem zábavnější a ztřeštěnější i když stejně zdlouhavé a zamotané. Ale to co tam ty lidi občas předvádí, to až zůstává rozum stát. ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že už chápu, proč je v knize "1001 filmů, které musíte vidět než umřete" zrovna tento Jackieho snímek. :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V pokracovani sa bohuzial neobjavi Sammo Hung a Yuen Biao, ktori tocili Sammovu srdcovku Eastern Condors. Trochu mi bolo luto, ze namiesto nich nedostali poriadny priestor Mars a Tai Bo. Sice tu maju väcsie ulohy, ale su len poskoci Jackieho, ktory je hlavnym lidrom. Jeho postava Draka Ma je prevelena do okrsku Saj Wan, ktory viedol skorumpovany velitel Chun (David Lam) a tak ma okrsok dat do poriadku. Lenze Chun to nenecha len tak. Prva polovica filmu, ktora sa venuje prave tejto linii sa mi pacila najviac. Bohuzial Jackiemu to pripadalo malo a tak pridal kopu dalsich linii. Vratia sa pirati aby pomstili smrt svojho kapitana, dalej su tu nejake revolucionarky a este nejaka dalsia skupina, ktorych motivacie som uplne nepobral. Je tu proste prilis vela linii, ktore tvoria jeden velky chaos a film sa postupne po dejovej stranke rozpadne. Druha polovica filmu obsahuje viacero epizodiek, ktory ma prilis nebavili (schovavacka v byte, oslava narodenin). Hlavnym plusom su nakoniec spickove bitky. Su tu tri hromadne a dostatocne dlhe. Choreografia je spickova. Obsahuju mnozstvo originalnych a vynaliezavych kuskov casto zakoncenych bolestivymi padmi na x spôsobov. Tentokrat si to väcsinou odskacu superi. Bitky su lepsie ako v jendnotke, ale pôsobive kaskaderske kusky boli v jednotke lepsie. Pad z vezi tu nic netromfne. Najlepsia podla mna bola fantasticka bitka v bare v ktorej Jackie nakope prdel gangsterovi Tigrovi ( Michael Wai-Man Chan) a jeho kumpanom. V tomto filme sa prvykrat objavil Jackieho bodyguard a dlhorocny spolupracovnik Ken Lo vdaka comu som cely cas ocakaval, kedy predvedie nejake famozne kopy, ale tentokrat nechal svoje nohy este odychovat. Vysledkom je nadpriemerny film s mnozstvom zabavnych scen a skvelymi bitkami, ale prekombinovany dej neraz nudi, takze celkovo to je o triedu horsie ako jednotka. 7/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná sestřihem akčních záběrů z prvního snímku ( Projekt A 1 ). Protivníkem Draka Mo ( Jackie Chan ) je šéf podsvětí zvaný Tygr. Na scénu přijdou ( připlují ) i piráti, chtějící pomstu za skutky, které jim Mo provedl, právě v již zmíněném prvním filmu. Tento snímek má lehce rasistický podtext s politickým základem. Musím přiznat, že jsem se u filmu i chvilkama nudil. Nemá to tu rychlost dílu prvního. CITÁT - Kdyby nebylo zločinců, nebyla by policie......... Situační scény v šedesáté minutě jsou legrační. Finální bitva je dlouhá a opět nebezpečná. Závěrečné titulky jsou ve znamení srandovních, nepovedených a nebezpečných záběrů. Film je o jednu hvězdu horší než jeho předchůdce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa Buster Keaton alebo Charlie Chaplin rozhodli sfilmovať komédiu s kung-fu prvkami, tak by to dopadlo asi takto. Skvelá kombinácia dvoch žánrov, s občas prekombinovaným dejom, ale vydarenými situačnými gagmy a perfektnou choreografiou akčných scén. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani druhé pokračování mě nijak zásadně nedostalo, ale musím říct, že jsem se místy docela bavil. Když se na Jackieho Chana koukáte, je jeho herectví prostě nakažlivé a on vás dokáže strhnout. Je neskutečně živelný, lítá jako míč, je výborný. Jenže ani tentokrát mě prostředí nějak zásadně nenadchlo a já jsem si film prostě nedokázal naplno užít. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ách jo! Zatímco jednička je slušně nařachaná jízda, tak ve dvojce to drhne jako sviňa. Jackie jen neustále před někým utíká, schovává se a dostává po tlamě od všelijakých nýmandů. Zatímco v první díle dělal čest svému jménu a rval se jako Drak, tak tady se, kromě super fightu v restauraci, moc nepředvede. Přednost dostaly srandičky, crazy situace a citace němých grotesek. Připočtěte si přepálenou stopáž, která dělá film ještě delší než je a dílo zkázy je dokonáno. Jaká škoda! ()

Reklama

Reklama