Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (364)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nebola navodená taká atmosféra, akú som už v rámci filmov z podobného prostredia videl, ale o to sa Girl, interrupted ani nesnažilo, keďže film nemal a väčšinou ani nepôsobil temne alebo nepríjemne. Niekedy to na mňa pôsobilo až prekvapivo príjemne a priateľsky. Čakal som Prelet 2, nedostal som ho a vôbec mi to nevadí. Lisa často zatienila hlavnú postavu, konkrétne vo väčšine momentov, kedy sa objavila. 8/10 ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý psycho thriller z prostredia psychiatrickej liečebne o mladej spisovateľke (Winona Ryder), ktorá sa dostane do "blázninca", nachádza si tam kamarátky-blázonky až sa ním nakoniec sama na chvíľu stane. Istý incident jej však otvorí oči a prinúti ju sa zamyslieť nad zmyslom života. Môže byť. Ťažký, miestami až nepríjemný film, čo však neznamená, že nebol dobrý. Negaív mal menej ako pozitív, takže u mňa 3,5*.(A tá Angelina...fuuuj!!(nebojte, to nehodnotím jej výkon,pretože ten bol fakt super!!) ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Narušení mojí mysli rovná se nadšení mojich smyslů! Ač do hlavní role byla obsazena Winona Ryder a neupírám jí skvělý výkon, alfou a omegou tohohle snímku je Angelina Jolie! Zaryje se Vám pod kůži a po chvíli máte pocit, že uprostřed toho celého blázince stojíte taky! A nakonec je fajn pocit zjistit, že jste "normální":)))... ()

chamba 

všechny recenze uživatele

Psychiatrický ústav je veľmi zaujímavá téma a dá s nou vyhrať, no táto ženská show bola laicky povedané otrasná, bohužial to nezachránila ani premotivovaná Angelina . ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

To je právě ono. Ten přerod z dítěte do dospělého. Není to věkem, není to tím, že vám začnou růst vousy :) - je to změna myšlení, kvalitativní přerod v někoho jiného. Stejně jako se Susanna musela vypsat na papír, aby si uvědomila, co chce žít za život a proč - probíhá podle mě tato transformace u každého z nás - možná ne rok, možná méně tak drasticky, ale všichni si nakonec napíší status "vyléčen" a nevíme, co nám bylo... ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Další zatracenej film o mezilidských vztazích. Ano, víc, než o čemkoliv jiném byl právě o tom. Další a další srdceryvné scény plné "hlubokých" myšlenek, plné přátelství a uvědomění. Na nic jsem nečekala, na nic se nespoléhala, nic jsem netušila a nevěděla jsem, co se bude dít. Nechtěla jsem to a udělala jsem dobře. Psychiatrická léčebna je vděčné téma a když to není vyloženě špatně zapracovaný děj, bývá to obvykle alespoň dvouhvězdičkové dílo. Ovšem koncert Angeliny a Winony byl bravurní a většina hereckých výkonů byla více než uspokojující, takže ten další zatracenej film o mezilidských vztazích děvčata zvedla na čtyřhvězdičkovou úroveň! ()

Daewiik 

všechny recenze uživatele

,,Břitva je bolavá, kyselina leptavá, řeka tě studí, plyn strašně smrdí, smyčka je nepevná, puška zakázaná, co zbývá ti? Klít? Budeš muset žít..." Skvělé drama s dechberoucí krásou Winonou Ryder a její inteligencí, s dokonalou temnou atmosférou a s neobvykle šílenou postavou Angeliny Jolie, která jí kupodivu velmi sluší a konečně nevidíme jen její typicky kamennou tvář. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Kto by to na tú Angelinu povedal, výborný výkon, ktorému skvelo sekundoval ten, ktorý ukázala Winona Ryder a obe boli to najlepšie na celom filme. Z príbehového hľadiska nešlo o nič impozantné, vyskytli sa aj menšie scenáristické chyby, ale po režisérskej stránke je film vysoko kvalitný a hlavne flashbacky mi prišli fantastické. Hnusne dobrý film. 80% ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Moc mě to bavilo. Vlastně jsem ani neměla v úmyslu dát plné hodnocení ale nakonec jsem se rychle rozmyslela, protože to bylo prostě super. Mělo to spád a herecké výkony mě nadchly. Dojalo mě to a ať nikdo neříká, že Angelina Jolie neumí hrát! ()

raven 

všechny recenze uživatele

Najsilnejsi clanok filmu - jednoznacne Angelina Jolie. Lisa v jej podani je nezabudnutelna. Inak nic nove ci originalne. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Susanna (Winona Ryder) se dostava do psychiatricke lecebny po neuspesnem pokusu o sebevrazdu s jasne stanovenou diagnozou - naruseni osobnosti. Zde poznava ostatni pacientky a zpusoby lecby. Po nekolikamesicnim pobytu si srovnava myslenky a vnimani okolniho prostredi v hlave, jak by potreboval kazdy druhy adolescent, ale jen malo lidi vi, ze nekdo existencialnimi problemy trpi a jeste mene vi, jak z nich nekoho dostat pryc. Krasne a citlive zahrano i natoceno. 70% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem kvalitní drama s kvalitním herckým obsazením a co jsem dostal? Nudné. průměrné, ubulené drama s hodně dobrou Angelinou Jolie. To jsou teda obchody:-/ ()

TerezaVanCZ 

všechny recenze uživatele

Girl, interrupted si prostě nezaslouží být porovnáváno s Přeletem. Není radno srovnávat každý film z psychiatrické léčebny se skvostem filmografie. Což ale neznamená, že si své místo mezi diváky Suzanna a Lisa nenajdou. Totiž jsou to právě ony, kdo drží tenhle film pohromadě. Mně ale unikala jiná věc, to že se to má odehrávat v 70. letech, na to jsem přišla až asi v polovině filmu, když chovanky ústavu sledují v televizi zprávy o smrti M.L. Kinga jr. A když nad tím teď přemýšlím, tak mě mělo trknout i plánované narukování přítele Susanny. Příběhu chybí jasné zřetelné dobové kontury jako třeba dřívější praktiky v léčebnách nebo společenská morálka v 70., apd. No, přestanu rýpat. 4* si zaslouží bez debat už jenom proto, že hlavně osudy hlavních postav jsou strhující od začátku do konce. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu One Flew Over Cockoo´s Nest v ženském provedení. Tenhle film unikal mé pozornosti poměrně dlouho. Až teď vidím, jaká to byla škoda. Silný scénář, kvalitní režie a vynikající herectví (snad všech, ale nejlepší tu jsou samozřejmě Winona, Angelina a Whoopi...). Dal bych i 5*, ale to, jak Angelina přehrávala Winonu, na mě působilo rušivě. Škoda, že si neprohodily role. Angelina by byl skvělý ženský Nicholson :-) ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených filmů, podobně jako Přelet nad kukaččím hnízdem. Hodně mě překvapila Angelina Jolie, řadila jsem ji spíš mezi herečky s hezkou tvářičkou, bez špetky talentu. Ovšem zde jí role psychicky narušené vyloženě sedla. Winona Ryder umístěná do psychiatrické léčebny, kam vlastně ani nepatří, a jen se veze s ostatními a navazuje zde křehká přátelství s ostatními nemocnými, si hlavní roli zasloužila právem. Celkově kvalitní snímek, který by si dle mého názoru zasloužil více jak 79%. ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Je v něm koření, co mě nepřestává nutit nad filmem přemýšlet.. možná je to tím, že mi připomíná mě samotnou, v každé z těch dívek jako by se zrcadlily kousky mě. Někdo film třeba odsoudí s tím, že je to jen o vyšinutých magorkách, ale kým jsme, abychom určovali co je normální, co je správné? chce to menší dávku empatie. A bez debat životní výkon Angeliny, ze 70% to stojí na ní. Nevěřila jsem, že dokáže být tak obdivuhodná. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak opět jeden z těch filmů, který kdyby nepodlehl ´´filmovosti´´, tak to mohlo být parádní drama. Jenže když...A TEĎ POZOR, SPOILER...konec je tak hezky klasicky smutně smířlivý, vyvolává to v mé mysli pocit lacinosti. Nebo ne lacinosti, ale prostě...halyvůd, nó.. Ale i přes ten konec se na to dá dívat a rozhodně se nenudit. Takové docela dobré psychologické dramíčko s Winonou Ryder a mladou Angelinou Jolie, která svou roli zvládla skvěle. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Věru milutké. Není to tak, že bych se vrátil do pozdních 90s, kdy jsem na holé zemi, s utahanou mámou na kanapi a fotrem, vychrápavajícím jednu ze svých menších či větších opic, hojně čumíval právě na podobné "pocitové nízkorozpočťáky s charakterníma hercema". Že film vůbec existuje, jsem se až dneska dozvěděl prostřednictvím knížky o Micku Jaggerovi, kde se mimo jiné píše, že ji chtěl Mick celkem zoufale ošustit, a jako jednu z mnoha záminek, aby Mickovo torpédo nemohlo zanořit do Angeliny jeskyňky, použila právě soustředění na roli v GIRL, INTERRUPTED. Podle všeho si Angelina Oskara "nevysoustředila", nýbrž - asi jako Duchovny v CALIFORNICATION, nebo Menšík ve filmu IKARŮV PÁD - zahrála sebe sama, jelikož, dle knihy, platila za chodící reklamu na protivnost, kurvovala a píčovala kudy chodila, kariéra se pořád ne a ne rozhoupat, a dokonce koketovala i s najmutím nájemného vraha (na sebe samou - vodlet jaxviňa). Prvních 15 minut jsem si říkal, co na ní Mick (který ji zjevně nakonec stejně klouznul, jen jsem se dál prozatím nepročetl) a spol. viděli, než mi došlo, že se koukám na Winonu:-) Popravdě, film je prdlačku majstrštyk. Je to spíš takový zapomenutý pociťák se zajímavým natáčecím podhoubím a vítězstvím emocí a pocitů nad logikou, racionálnem a obsahem. ()

Reklama

Reklama