Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dobrý, vzrušující začátek s příjemnou hudbou. Scéna na benzinové pumpě z koktavým pumpařem Mice Danelem je povedená. CITÁT - PROFESOR WEXLER ( Robert Englund ) Krajová ( Urban ) legenda je soudobý folklór předávaný dál jako skutečný příběh.......... Jenže v tomto příběhu je někdo, kdo všechny ty legendy zná a rozhodl se, že je uskuteční. " Odchod " lady Eviry ( GOTH4 ) byl smutný. Ikdyž je to ve filmu zjevně záporná postava, je jí prostě škoda. Jen jedna věc mě docela zarazila. Ve filmu je směr Gothic a EMO trochu urbanisticky pojatý. Tyto dva směry mají totiž společnou jen černou barvu. CITÁT - Buď ráda, že jsi nerosvítila.......... Lehce nadprůměrný snímek, který mě udržel v křesle až do samotného konce. Ve filmu si také zahráli Alicia Witt jako NATALIE a Rebecca Gayheart jako BRENDA. Legenda nám tu pomalu vylézá na povrch. Já osobně mám rád legendu o vyjmuté ledvině. A co vy ? Nechcete se stát krajovou legendou ? ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Horory příliš nemusím, a toto je jeden z důvodů proč. Plochý scénář, jedno filmové klišé za druhým, veškeré tajemno založeno na lekačkách. Celkem originální byl snad jen začátek s pumpařem. Film nicméně mohl sklouznout ještě níže, naštěstí se režisér příliš nevyžíval v nechutných podrobnostech. Film jsem si pustil jen díky Jaredu Leto, kterého znám z několika jiných filmů, ale nic extra nepředvedl. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že vrahovi všetko klaplo na sto percent, ešte aj to, čo nemal pod kontrolou. Ďalej nechápem, ako mohli Natalie a Paul odísť od pani Reese, a ani s ňou nepočkať na záchranku ... halooo, však bola postrelená. A v neposlednom rade, od zajtra kontrolujem v aute zadné sedačky ... keby náhodou. 2,5* ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

15 % --- [DVD], [TV] --- Neuvěřitelná slátanina prošpikovaná celou řadou logických nedostatků (teď z hlavy si vybavím třeba situaci, když je spolubydlící hlavní hrdinky vrahem uškrcena, přičemž se docela divoce brání. Vrah jí potom jen jakoby navíc přeřízne žíly na zápěstích. Druhý den policistka, která celou věc vyšetřuje konstatuje, že to byla sebevražda, neboť se nenašly žádné známky násilí!!! Takových podobných je tam fakt dost). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejen 80. léta, ale i 90. dokázala vyprodukovat zábavné slashery, které jako příjemná oddechovka plná mrtvol fungují. A ve srovnání s mizerií posledních let si jeden uvědomí, jak jsou nakonec dobré. Městské legendy si vyprávějí lidé už pěkně dlouho, a tak jako náměty pro film by mohly být základem rozsáhlé série. A proto než sednete do auta, zkontrolujte zadní sedadlo, než sednete k někomu do auta, nezapomeňte si připravit pepřák a pokud způsobíte neštěstí, připravte se raději na možnou pomstu. Samozřejmě gore se příliš nepředvedlo, byť sekyra je pro něj jako stvořená. A byl jsem zvědav na vnitřnosti....skalpel po ruce byl... Zábavné je hovadské chování postav, co si vždy nakonec naběhnou, a za odměnu za to zaplatí. A nejvtipnější byla mikrovlnka. Po letech jsem hodnocení zvedl o hvězdu, páč jsem byl spokojený. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)

Reklama

Reklama