Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natáčení filmu začalo v roce 1995. Dokončovací práce proběhly během roku 2002. Kdyby ničím jiným tak určitě tímto "rekordem" se film Chlípník zapíše do análů české dramatické tvorby. Ale je toho víc o čem lze v souvislosti s filmem Chlípník mluvit. Svou velkou roli v něm dostala herečka Kamila Špráchalová, jejíž hlas a jméno známe především z dabingu. Roztomile komickou roli hraje Jiří Strach - v době natáčení ještě student FAMU, katedry režie. Úsměvný letní příběh o nesmělém sedlákovi, který se vydal do Prahy koupit chomout a vrátí se domů s pověstí chlípníka, má tlumený humor a atmosféru připomínající slavné Postřižiny. Děj se tentokráte neodehrává v pivovaru, ale v lihovaru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Tosim 

všechny recenze uživatele

O čem to bylo? Třeba o tom, jak z nedorozumění udělat politický problém, což je teď, v době CzechTeku (srpen 2005), docela aktuální. Kdyby Zdeněk Svěrák chtěl Maupassanta trošku víc prohloubit nebo zlepšit, jistě by to udělal, ale evidentně chtěl vytvořit nezávaznou, lehkou, lehce erotickou srandičku, s takovým malilinkatým přesahem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Můj bože, tak TOHLE byla ta Kamila Špráchalová? Dosud známá jen z dabingu (především z Krok za krokem)? Hmmm, no abych řekl pravdu, pokoukáníčko na ni bylo docela milé (hlavně v poloze "přes ramena" :)) ). :) Leč dějově byl tento televizní filmeček opravdu trošičku moc jednoduchý na to, aby jej lidi vzali více vážně. Takto vyznívá jen jako hodinová záplata v nedělním programu s ambicemi někde na úrovni prodlouženého večerníčku pro dospělé. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale jo, na nedělní večer s jedním / dvěma lahvovými a nohama nahoře.. lepší než přitroublý soutěže na ostatních tv kanálech... 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předlohou tomuto krátkému filmu bylo dílo od Guy de Maupassanta, což by zde rozhodně mělo být zmíněno. Se scénářem si krátil chvilky Zdeněk Svěrák, což sem patří rovněž. Film se mi nelíbil. To by člověk nevěřil, jak byla v mládí Kamila Špráchalová neuvěřitelně hnusná. Film je snesitelný až do onoho incidentu. Poté se z filmu stane neuvěřitelná kokotina. Na to, že má film asi 50 minut jsem se nudil až moc často. Velmi slabá 1*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jenom načrtnutý příběh, místo postav spíš figurky, scénář opravdu mohl být lepší. Na druhé straně pohodová režie a skvělé herecké výkony - hlavně nevinně svůdná Kamila Špráchalová je zajímavým objevem. Nezávadná televizní hodinka. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jednohodinová oddychovka k večernímu čajíčku, u které nemusíte moc přemýšlet, přemítat nad postavami, ani nad jejich cíly, protože děj je tak jednoduchý, aby ho mohli strávit i filmoví vegetariáni. Nicméně zápletka a postavičky jsou decela vtipné jakýmsi nevinným způsobem maloměstských lidiček dob minulých. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dosti nudný film s nijak zajímavými hereckými výkony. Snad jen Jiří Strach mě občas aspoň trošku pobavil. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Chlípník Mořinova (Oldřich Navrátil) choť (Johanna Tesařová), o manželovi prohlásí že: " je zralej na nunváře". Nunvář je staré české slovo označující zvěroklestiče. 24 letá půvabná Kamila Špráchalová, koukal jsem že nabrala 30 kilo...👀 ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nudná podívaná, která se snaží přiblížit Menzelovým filmům v jeho nejlepších letech. Zdaleka není tak zábavná, role jsou plitké, zpracování je sice mírně nadprůměrné ale celkový dojem strašně rozpačitý. Není o co stát... ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Příjemné a docela vtipné. A Kamile Špráchalové to tady neuvěřitelně sluší, jakoby se do dvacátých (třicátých?) let přímo narodila. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Na to, že scénář psal Zdeněk Svěrák jsem rozhodně čekal víc. Mnohem víc. Opravdu zábavných tu je asi jen tak prvních pět minut - Kamila Špráchalová nevědomky flirtuje, Oldřich Navrátil hází nešťastné grimasy. Ale jak naskočila snová scéna dívky na koni, pocítil jsem rozpaky. Tedy, ne že bych se kvůli velmi lehce erotickým scénám červenal - naopak jsem se navzdory jim nudil. Postavu "chlípníka" záhy opouštíme a sledujeme, jak Špráchalovou balí Lukáš Vaculík, ale kazí mu to popleta Jiří Strach. Momentů k úsměvu je tu minimum, celé je to hodně rozvláčné a nudné. Závěr ukáže, že to celé mělo být o tom, jak bylo za cenu osobních "obětí" zabráněno tomu, aby vlakový omyl nebyl politicky zneužit. Ale je to spíše o ničem, protože film jednoduše nemá šťávu - navzdory dobrým hercům, hezké výpravě (občas se sice do záběru dostaly moderní stožáry elektrického vedení, ale vem to čert) a vůbec docela povedené atmosféře staré dobré první republiky. Výsledný dojem je tak velmi rozpačitý. ()

Jawak 

všechny recenze uživatele

Není to ani moc vtipné, ani moc romantické, ale je to milé. Mám rád předválečnou dobu a tento film mě prostě pohladil po duši... :-) ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /opravdu jednoduché a nenáročné ve všech ohledech, včetně postav a zápletky/, + /Kamila + Lukáš - hezká dvojka, nějaké ty vtipné scény/dialogy/, hodnocení - krátký, nenáročný filmeček podle povídky, spadající do kategorie nenáročné čtivo, ale s pár vtípky a jednou žhavou erotickou scénou, mám tuhle hodinovou povídku docela rád a rád se k ní vracím ()

Reklama

Reklama