Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Quentin patří ke klasikům americké detektivní školy. Jeho Stín viny vypráví o dobře situované rodině Hadleyových: George a Connie mají adoptovanou dceru Alu, která má před svatbou. Ale vyskytne se překážka v podobě podvodníka a gigola Dona Sexbyho, jenž nejprve svede Alu a poté je nalezen ve svém bytě mrtev. Někdo ho zastřelil... Jako v každé správné detektivce spadnou do mlýna podezření všichni. Překvapivé řešení samozřejmě přijde, ovšem "stín viny" nesouvisí s vraždou, nýbrž s prohřešky v mezilidských vztazích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

golfista 

všechny recenze uživatele

Přes nevyváženost hereckých výkonů slušná TV detektivka... Nelze než kvitovat ČT za návrat k pravidelným televizním inscenacím ve kterých jsou k vidění i jiné, než stále "omílané" filmové tváře české herecké špičky (ne že bych ty "omílané" neměl rád :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Původně jsem byl na pochybách - přpomínalo mi to jinou detektivku od tandemu pod pseudonymem Patrick Quentin a myslel jsem si, že tato byla zfilmována dvakrát (s jinými scénáři.) Pak se ale samozřejmě všechno otočilo a vrah byl...někdo úplně jiný. No a já jsem ho (a to jsem tady asi sám, jak vidím :-) naprosto nemohl odhadnout... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Solidní TV detektivka s překvapivým koncem jak má být. Slušné herecké výkony - zaujal mě Jan Hrušínský jako detektiv, ale i ostatní jsou celkem bratelní. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela napínavá podívaná se slušnými hereckými výkony (nejvíc se mi asi líbil Michal Dlouhý jako vyděračský svůdce). Vraha odhlalila i moje máti po jedné replice dané postavy už v půlce, takže od té chvíle už mě to moc nebavilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní detektivka, ve které se postupně vytahují kostlivci ze skříní a podezřelé jsou tak postupně i postavy, které by chvíli po zločinu nikdo nepodezříval. Tentokrát to ovšem tak úplně nevyšlo a vraha jsem znal téměř o půlhodinu dříve čistě na základě znalosti postupů podobných konstrukcí. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Spíš než kriminálka je to sonda do propletence vztahů a ani tak ne moc dobrá. Příliš televizně laciné s často střelenejma dialogama. Pobavila mě snad jen scéna, kdy vstupuje věčně vysírací poručík Hrušínský a Šťastný mu s výrazem "jdi už do hajzlu" říká: "Vítám vás." Nezachránila to ani moje oblíbenkyně Freimanová. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, ve které angličtina hodně drhne. Herci hrají co můžou, ale není to přirozené. Ale úplná ztráta času to taky nebyla. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobré, ba co víc, velmi dobré. A na Zelenku vskutku výborné. Ze začátku to vypadá na další nudnou inscenaci, ale asi od druhé třetiny se děj slušně rozjede a až do konce to slušně fičí. Za mně naprostá spokojenost včetně hereckého obsazení. Hudební režie: Václav Fiala ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná studiovka, ačkoliv na mě herecké výkony působily spíše dojmem oblastního divadla. Mé podezření, kdo je vrahem, se nakonec potvrdilo a nebylo to tudíž takové překvapení. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Divadelní přednes většiny zúčastněných je otravnej jak kilo muchomůrek červenejch. Herci přehřávaj, koulej očima, dramaticky funěj, jen ta Brodská je unylá jako vždycky. Viděla jsem to dvakrát, s odstupem pár let a třetí reprízu nedám. Už nikdy. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

To vůbec nebylo špatný. Klasická detektivka americké školy. ŠŤastný i Freimanová si tam hezky zahráli. Rozjezd byl pomalý.  Ale i tak to potom bylo napínavé. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Quentin píše jako přes kopírák. Z jeho představování postav mě byl vrah od začátku znám, i když jsem o tom chvíli pochyboval. Ale možná, že to bylo tím, že jsem sledoval hned po týdnu film od stejného autora. I přesto dobře napsané a koukatelné. Ale nemyslím si, že by herci v těchto civilních televizních inscenacích měli hrát, jako na divadle. Nejlepší byla Freimanová, nejhůř se herecky (ne)vybarvil Tůma, chudák... Špatně se kouká na ty umělé televizní dekorace, na ty uměle nasvícené kanceláře :/ ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Dobré vedení herců, což by u Zelenky asi nemělo překvapit. Výsledkem je solidní inscenace, jejíž místo v programu TV je plně obhajitelné. ()

Reklama

Reklama