Reklama

Reklama

Krtek a šťoura

všechny plakáty
Rodinný / Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 1999, 5 min

Obsahy(1)

Krtek se pouští do kouzlo-malování. Namaluje myšce úplně identické dvojče a kolo, sobě "mrakolet", a všichni si nakonec pochutnají na namalovaném koláči... (Matrinx)

Recenze (20)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších českých animovaných pohádek pro děti. Jako malý capart jsem měl Krtečka rád, ale objevily se dětské seriály, které jsem měl radši. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Undergroundový ateliér vymení krtko na naliehanie kamošov za plenér a na prieser je zarobené. Z umenia kvetových obrazov sa stáva stolček prestri sa, zamorujúci prírodu mechanickými presunovadlami a konzumným žrádlom. Fantázia tomu nechýba, len je akási pochybná. Na druhej strane ako výstižnú metaforu premeny podzemného umelca na komerčného spratka, čo na želanie nakreslí čokoľvek, opúšťajúc tak pôvodné kvetinové ideály, to beriem. Veď takto sa zachovalo 90% pôvodnej hippie generácie a zhruba rovnaké množstvo kadejakých rebelov po nich. Jednoducho - vyrástli, skomerčneli, ideály zašliapali pod zem. Pretože začali šľapať na najtvrdšej droge - užívaní si čoraz väčšieho množstva ľahko zarobených peňazí. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krtek, podotýkám, že slepý krtek, tu maluje, ale není malířem, což mě zmátlo, tady figuruje nějaký šťoura. to je asi ten zajíček, co namaloval svému bicyklu kola značně netypického tvaru a tak se mu jelo poněkud svízelně. Závěr, který z toho plyne je, že slepý krtek maluje lépe než zajíček. Hlavně že to víme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle už prostě není ono, o klasice bych už nemluvil, protože tyhle trampoty jsou hodně cucané z prstu. Krtek patří do jiné dekády. A tak by to mělo zůstat. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krtek krásně maluje a vše namalované ihned precizně zhmotňuje, kverulující zajíc má k jeho tvorbě neustálé připomínky, ale sám dokáže namalovat pouze koloběžku s hranatýma kolama. Tak se hezky projeď, šťouro! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krtek je zřejmě nesmrtelný a nadčasový. Nápad, syžet y příběhů, realizace, všechno je harmonické, originální a přitom zobecňující. I když jsou ěkteré epizodky slabší, pořád jsou skvělé. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Něco namalovat a pak to ožije a zvířátko to spapá, tak v tom je kouzlo krtečkova života, který obvykle v jednotlivých dílech vůbec nejí. Děti pak neví, co krtek jí. Tady už se to dozví, že třeba koláče! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krtek a kouzelné barvičky aneb Když už tvůrci nevěděli, kam by mohli směřovat, vymysleli tento vcelku bizarní příběh, který sice oplývá fantazií, ale pocitově je prázdný. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Co bůh řídí, dobře řídí. Ještě že dal tu schopnost měnit nakreslené ve skutečné krtečkovi, který se drží při zemi, nebo dokonce i pod ní, a sní jen o malých věcech. Kdyby tuhle schopnost měl nějaký maximalista a materialista, to bychom se dočkali pěkné budoucnosti. Byli bysme všichni pěkně ožahlí a plazili se při zemi, protože miliony věcí zhmotnělých z ničeho by navyšovaly hmotnost a gravitaci naší planety, takže by se přibližovala Slunci. Teoreticky by se to dalo vyřešit tím, že by se zvětšilo a ztučnělo i sluníčko, ovšem jednak by onen materialista nesehnal tak veliký papír, a pak, zhmotnění Slunce má tu nevýhodu, že kreslíři hrozí osud Husův. ()

LokiZombie 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Na to, že je to krteček, mi přijde poselství moc povrchní. Mrňous-cílové publikum, je ale spokojen, takže by mi to úplně shazovat nedovolila... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdyby to tak šlo, že co si člověk namaluje, to se zhmotní. A tak krteček zhmotňuje kamarády a pak je i pohostí. Jen jsem tak nějak nepochopil kdo nebo co měl být ten šťoura? ()

Reklama

Reklama