Reklama

Reklama

Divoké sny Maxipsa Fíka

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík II.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1983, 1 h 47 min (Minutáž: 8–9 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v televizním večerníčku. A co se vlastně Fíkovi zdálo? Třeba jak hrál kopanou, jak řídil auto, jak prožil Vánoce a jak se stal, představte si, kormidelníkem opravdovského zaoceánského parníku… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hlasová exhibice páně Josefa Dvořáka... Jak původní série, tak tato jsou paradoxně lepší v audioformě než-li jako animované večerníčky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Maxipes Fík snový a Ája jako vypravěč, i nadále velice dobré, i když některé epizodky byly už trochu nevyvážené. Pamatuji si, že se mi moc líbila ta "o požárnicích" a "o lupičích" a pak vždy už jen "vyčistit zuby, vyčurat a spát !" ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Už tak velmi oblíbená dobrodružství mého oblíbeného hrdiny, tady ještě dostala parádní dobrodružný a barevný nádech. Já fakt trnul, jestli se Fík nakonec probudí... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Stále sa mi tam páčia tie "totál(it)ne nevinné" narážky, ale ten námet so snami sa mi zdá, akoby tvorcom došiel dych s vymýšľaním príbehov o obyčajnom Fíkovi. Už ma to proste nebaví. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád psov. Aj ako decko som ich mal rád. Avšak prerastený, chlpatý "Maxipes Fík" mi ku srdcu nikdy neprirástol. Malá Ája a jej obrovský psisko ma nezaujali. Nepáčil sa mi ani ten uhuhňaný dabing Josefa Dvořáka. Podľa hodnotenia sa zdá, že sa tento starý animovaný večerníčkový seriál teší značnej obľube a mnoho uživateľov naň s radosťou spomína. U mňa však v tomto prípade nostalgia vôbec nezafungovala a preto titulu "Divoké sny Maxipsa Fíka" dávam iba dve hviezdičky. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pokračování nejlepšího večerníčku, tentokrát z bujných snů Maxipsa Fíka. Výborné vyprávění Josefa Dvořáka. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Po základní fíkovské sérii přichází tohle psycho. Freud hadr. Surrealismus hadr. Znal jsem už v dětství, ale teprve teď v dospělosti jsem náležitě docenil tuto Večerníčkovu perlu. Domnívám se, že tvůrce vymýšlel jednotlivé díly pod drogami a výsledek je naprosto dokonalý. Třeba sen O požárnících je totální psycho. Hudební doprovod vymazlený. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jak Sigmund Freud, tak surrealistická skupina, by si po zhlédnutí tohoto večerníčku pochrochtávali blahem. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Vlastnil jsem to jako maly spunt i v audiopodobe na dvouch kazetach ktere jsem dostal se svym prvnim walkmanem v roce 1986...totalní parada ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, ale popravdě sny Maxipsa Fíka se mi nelíbily tolik, jako samotný původní večerníček Maxipes Fík. Ale když se na to člověk pořád kouká, najde tam, že do toho autoři vložili i řadu ponaučení pro malé děti, jako co je správné a co ne:) Jinak poslední díl O nevěstě, to krásné zakončil. Aspoň jedno malé Fíčátko bych chtěla. ()

Reklama

Reklama