Reklama

Reklama

Divoké sny Maxipsa Fíka

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík II.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1983, 1 h 47 min (Minutáž: 8–9 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v televizním večerníčku. A co se vlastně Fíkovi zdálo? Třeba jak hrál kopanou, jak řídil auto, jak prožil Vánoce a jak se stal, představte si, kormidelníkem opravdovského zaoceánského parníku… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Divoké sny Maxipsa Fíka již svým charakterem nabízí více možností vedení příběhů. A skutečně se některé díly přibližují impresionistickému náhledu na svět. Hraje si s představivostí s něžnou důvěrností, laská ji ve vlasech a nemožné přeměňuje v životodárné okouzlení. Zvědavost a tvořivost se pod taktovkou čtyřlístku Václava Bedřicha, Rudolfa Čechury, Josefa Dvořáka a Jiřího Šalamouna probouzí v srdcích malých človíčků a kontury života dostávají hned zřetelnější tvary, pestřejší barvy a vznešenější cíle. Nezbedná hravost rozvíjí tahy myšlenek, kterých se nedostává v mumraji moderní zběsilosti. Naše dětská dobrodružství se nesla na stejné vlně a většinu z nás posunula posléze zajímavými směry požadavků a improvizace. Navzdory měnícím se podmínkám a nastolení diktátu povrchnosti. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Malinko to ztratilo svoje kouzlo, ale na rozdíl od třeba nových Bob a Bobka to je ještě hodně dobré. Vydáno na DVD jako Maxipes Fík II. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé díly už nejsou takový nářez jako Maxipes Fík I. , ale pořád je to velká sranda. O hledání pokladu a O lovu jsou dvě perly, na které nezapomenu. 85% ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Za lesem je domeček, co vněm bydlí Ája a v boudě maxipes Fík Osobně mám Fíka radši než Boba a Bobka, které také vypráví Josef Dvořák a ráda vzpomínám na Fíkovu větu právě v podání pana Dvořáka : ,,Ahoj Ájo!" ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Maxipsa jsem jako malá chtěla mít doma a také jsem mu chtěla stavět domek :-))) joo to mládí :-))) krásnej večerníček. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Klasického Maxipsa Fíka jsem měla radši, ale tyhle příběhy taky občas stály za to a bylo se na co dívat. Zkrátka česká klasika, která nezklame ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější večerníček. Vždycky, když Fík začínal svá vyprávění slovy "Zdálo se mi...", seděl jsem napnutý jak struna ve zvědavém očekávání věcí příštích. Příběh, kdy utíká Fík spolu s Ájou z vánočního stromku, pronásledován pohádkovými postavičkami, byl pro mě dokonce hrůzyplný. A umění vyvolat v dítěti podobné emoce si prostě zaslouží hodnocení nejvyšší. ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný hlas Pepi Dvořáka, ať už z televizního zpracování populárního čtyřnožce, tak z audiokazet, které jsem slýchával před spaním. ()

Reklama

Reklama