Reklama

Reklama

Divoké sny Maxipsa Fíka

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík II.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1983, 1 h 47 min (Minutáž: 8–9 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v televizním večerníčku. A co se vlastně Fíkovi zdálo? Třeba jak hrál kopanou, jak řídil auto, jak prožil Vánoce a jak se stal, představte si, kormidelníkem opravdovského zaoceánského parníku… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Freshoun 

všechny recenze uživatele

Josef Dvořák naprosto dokonale namluvil tuto úžasnou pohádku.Nedovedu si poředstavit nikoho kdo by to dokázal nadabovat líp.100% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Bujná fantazie Maxipsa Fíka funguje na plné obrátky a jeho vykutálené sny se vyvíjejí tak absurdním směrem, že Fíkovo probuzení se stává jediným možným rozuzlením, protože do větší ujetosti už příběh rozvést nejde. Nejvtipnější večerníček společně s Co se děje v trávě. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

To prostě nemá chybu. Nemá to jedinou slabinu. Detaily v kresbě člověka prostě chca nechca rozesmějí (v díle O kopané třeba válcovací stroj s jediným válečkem pod kabinou, nebo skákající VB auta), úžasné nápady - "Fíku, něco si přej!" "Tak jo - chtěl bych KOMBAJN!" a neuvěřitelné hlody typu "Proč hasíte, vždyť nehoří?" "To nevadí, ale mohlo by" dělají z pokračovaání původního seriálu naprostou perlu. Neexistuje jediný díl s Fíkem, který by byl nějak slabý. 6/5! PS: docela mě mrzí, že ve vydání pro DVD, ale i pro Večerníček, byla po roce 1989 auta VB přemalována na Policie. Skutečně je nutné pořád manipulovat historii? :( A ještě moje oblíbená postava: Zlý Dóďa z dílu O vynalézání. ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Oproti původní sérii o psí chlup slabší, ale pořád je to maxi a pořád náš :) Jen jsem už nemohl autorům odpustit ten fór se snícím psem, díky kterému si můžou vymyslet cokoliv a kdekoliv. Trochu jako Dallas... :D ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak a z Maxipsa Fíka mám tak nějak všechno. Tvůrci více méně pokračují v načaté práci. Fík je opět pes, který zažívá věci, jež běžný člověk nezažije. Leda tak ve snu. A právě to se děje v tomto seriálu. Jenže na rozdíl prvního Večerníčku, v tomto mi přijdou jednotlivé epizody sice ještě víc bláznivé - vždyť jde taky o sen, že jo, ale hlavně místy chaotické, neukončené a někdy úplně chybí rozumná pointa. Trošku mi přijde, že tvůrcům došly nápady. Josef Dvořák je pořád výborný, ale hudba už také není tak skvělá. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Moc si to nepamatuji. Ale vím, že když jsem byl malý, tak to byl můj velmi oblíbený večerníček. Nemá možná na kvality původních dílů Maxipsa Fíka, ale pořád se jedná o nadprůměrný večerníček. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Pokračující série maxipsa Fíka už mě tak nenadchla, i když si pořád udržuje kvalitu. Vyprávění snů je sice fajn, ale já bych radši nějaká ta normální dobrodružství. Z celé série mě nějak víc zaujal asi jenom ten díl o hledání pokladu, kdoví proč :) ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Televizní verzi jsem nikdy rád neměl, ale pak jsem si koupil LP a upřímně to bylo lepší než verze z DVD a z CD. No z CD to bylo podobný, ale na CD pár věcí chybí. Doporučuji spíše audio, než video. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Maxipes Fík je prostě legenda. Stejně tak i dokonalý a bezchybný dabing Josefa Dvořáka. Skvělé kresby, všechny je úžasné! Tohle prostě miluju... :) ()

smutnySermir 

všechny recenze uživatele

Panove se tady mirne odvazali - ve srovnani s prvni serii je tohle o parnik jinde ... Aja jako sexy kozata sekretarka PAMELA, medved Ruzena, uchylny pozarnici ... nevim, co mu davali do zradla, ale tohle NENI pro deti. ()

Reklama

Reklama