Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zprvu štíhlý, později obtloustlý Johnny Depp s parukou, kterou mu i Penelope Cruz může závidět v jednom z kvalitních, ale ničím nevybočujících filmů o tom, že obchodovat s drogami sice nějaký čas hodně vynáší, ale taky vás to může stáhnout do pekel... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„…a všichni byli zhulení“ Životní příběh člověka, který začal zásobovat Spojené státy prvotřídním kokainem je pojat trochu jako pocta jeho osobě, což není až tolik překvapující – vždyť vznikl v Hollywoodu (šňup, šňup…). Hlavní role byla prozřetelně svěřena miláčkovi davů, kterého z té změti zrádných bastardů instinktivně vyeliminujete coby toho „hodného“. Nemáte na vybranou. K naštvání, takováhle manipulace s divákem. Ale pravdou je, že po zhlédnutí Kmotra jsem se pro změnu chtěl stát členem Cosa Nostry, čili taky nemohla být řeč o nějakém dobrém vlivu na morálku. George Jung navíc po bizarním závěrečném rendezvous odchází jako poražený (což prosím neberte jako spoiler, ale jako konstatování skutečnosti), ač se slovy, že celý svůj život žil naplno, což by vratší jedince mohlo zviklat, ale dost už – kdo chce udělat kariéru jako drogový baron, ten stejně udělá kariéru jako drogový baron a sebepřesvědčivější film na to bude mít jenom minimální vliv. První minuty Kokainu (okolo kterého se všechno točí) jsou na pohodovou vlnu naladěným retrem, jež v rytmu dobových hitů svižně odsýpá. V druhé polovině se láme do patetického rodinného dramatu o vině a odpuštění, kdy se ukáže, jaká je George nespolehlivá svině, ale stejně mu to odpustíte a po citově vyděračském titulku v samém závěru možná i nějakou tu slzu uroníte. Ted Demme zemřel krátce po dokončení (následkem požití malé dávky kokainu dostal infarkt – jak vidno, osud má smysl pro morbidní humor) a když už nic jiného, zanechal po sobě jednu úhlednou lajnu, jejíž sjíždění skýtá (až na pár hrbolků) solidní zábavu. Tahle dávka by nezabila ani mistra svého oboru („Pro člověka je toxická dávka kokainu 1 až 1,5 gramů, podle toho, kolik váží… já bral 5 gramů denně“), natož méně trénovaného jedince, ona dokonce ani moc neposílí, jak je neškodná, ale vzhledem k její legálnosti nevidím důvod, proč ji alespoň nezkusit. 65% Zajímavé komentáře: Isherwood, Triple H ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Kokain přitáhl výtečnou hereckou skvadru. Vynikajícho Deppa, krásné a rovněž skvěle herecky vybavené Penelope Cruz a Franku Potente a dokonale hrajícího Ray Liottu. No prostě jak jde o Kokain, tak se filmové hvězdy můžou přerazit. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Námět Kokainu, jehož rozjezd ve stylu Tarantinovy Jackie Brownové, který se brzy mění v neurčitého křížence De Palmovi Zjizvené tváře a Scorseseho Mafiánů, se nakonec zastavuje na nevyváženém sentimentu spojeným s nevyhnutelným účtováním zákona, určitě sliboval hodně. Zvláště, pokud je vše natočeno podle skutečných událostí. Jenomže k tomu, aby cesta na vrchol a dolů, byla ještě nějak zajímavá, musí mít neotřelé zpracování. Režisér Ted Demme zvolil dvouhodinovou faktografickou formu, která ničím nevybočuje z průměru, snad jen v kategorii hereckých výkonů, které jako vždy táhne skvělý Johnny Depp, společně s výtečným Rayem Liottou a Jordi Mollou. Penelope Cruz se snaží alespoň trochu setřít image krásky, ale stylové fetování mladých dam už jsem párkrát viděl a v mnohem lepším provedení. V souhrnu tedy ničím nezajímavá a z řady nevybočující žánrovka, jenž mohla dát víc. A nebo ani už ne? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherně vykonstruovaný životopisný film jednoho informacemi opravdu nabušeného překupníka, který jak to bývá začal u trávy ale skončil u kokainu, což je logické už podle názvu. Jediné co mu nemůžu vytknout, že si svůj život na plno užil, setkal se s řadou lidí, o kterých by si sám ani nesnil a aniž by chtěl byl neobvykle respektován a je prakticky až do dnes. Jedna z rolí mě, ale dokázala v jeho příběhu překvapit. Byl to jeho otec, kterého hrál starostlivý Ray Liotta a můžu říct, že opravdovější a citlivější roli jsem snad ještě neviděl a sledovat jeho zlomeného otce bylo tak nedostupné a přitom smutné až mi z toho bylo opravdu k pláči. Doporučuji všem milovníkům biografických filmů, kteří si nad tímto neobvyklým člověkem smlsnou, jako nad málo kterým. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $52,990,775Tržby Celosvetovo $83,282,296║ bez väčšej hĺbky, stále dookola ten istý chod je podávaný /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blow(Kokain) má jednu nevýhodu, tou je že zůstává vzadu ve stínu všech kokainových filmů, které vznikly v poslední letech a těch zrovna není málo. Při tom si to Blow(Kokain) nezaslouží. Johnny Depp stejně jako ve všech svých posledních filmech neskutečně exceluje a jeho herectví je pro mě touto dobou to nejlepší, na co se dá podívat. Penélope Cruz je krásná a velmi se hodí k Johnnymu, i když v závěru se z ní stane neskutečná mrcha. Ve 124 minutách je nám představen jeden muž a jeho život od počátku jeho drogové dráhy až po její konec. V podstatě je to smutný příběh jednoho muže, který chtěl žít na vrcholu se vším co k tomu patří a nezvládl to. Ted Demme k životopisu přistoupil velmi příjemně a pokud se na konci snímku najde někdo, kdo postavu Johnyho Deppa nemiloval či neobdivoval pochybuji o jeho lidskosti, protože tento film není o zlých a hodných, ale jen o těch zlých. Jejich důvodech, pocitech, touhách a jejich konci... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne zdarile vypraveni o zivote maleho drogoveho prekupnika, ktery se dokazal stal narkokralem. I kdyz bych asi nemel i diky presvedcivemu Deppovi jsem mu cely film fandil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David McKenna, Nick Cassavetes .. Perfektní životopisný snímek. Moc se mi příběh bývalého drogového dealera, jehož kokain tehdy v Americe ochutnal opravdu každý (kdo na to měl), líbil. Skvěle natočené a zábavné. Nevím proč někomu vadí, že je zde pašerák a prodejce Jung vylíčen jako dobrák. I drogový boss je pořád člověk. Pokud nejde přes mrtvoly je to vlastně pořád jen obchodník – snad jen výběr komodity je trochu nešťastný:) Ovšem neslo mu to a pohled na krabice plné milionů dolarů je moc pěkný! Na čtyři hvězdy mu nechybí nic. Zajímalo by mě, jak se film líbil a co na něj říkal George Jung... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jó Johnny Depp se nezapře. Celkově se na tenhle film dobře kouká. Postava Penelope Cruz mě tam neuvěřitelně pila krev. Ovšem výkon samotné Penelope je skvělý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJU SE GEORGE JUNG, FEDERÁLNÍ VĚZEŇ ČÍSLO 19225004 … A NIKDY JSEM NECHTĚL BEJT CHUDEJ“....... /// ,,Magico“. Muž, kterej má sen. Muž na vzestupu. Vzít nic a stvořit něco … všechno, co jste chtěli vědět o distribuci (asi teda…). Počátky budování impéria, vzestup a pád. Příběh, kterej psal sám život. A ten život nebyla nuda (teda do tý doby, než dostal těch 60let). Perfektní životopis a zajímavej pohled do prostředí, kam se (zřejmě) nikdy nepodívám. Hold Amíci říkaj ,,Blow“, my zase PIKO /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,BLOW: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All“, kterou napsal v roce 1993 Bruce Porter, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Gerge Jung a ve 2015 vám znova nakopu prdel! 3.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Pokud je ten George Jung opravdu takový, jak ho ztvárnil Johnny Depp, pak musím říci toto: Normálně je mi toho George Junga líto ! Pusťte ho ! Už si odpykal dost ! Vždyť je to dobrý člověk s dobrým a laskavým srdcem ! Johny Depp byl úchvatný ! Teď mohu opravdu s klidným svědomím říci, že je to asi nejtalentovanější herec současnosti !!!! Je mi do pláče......ten konec mne dojal......celý film mne dojal....Ted Demme se pro tento film narodil......já to vím.......opravdu mne ten film dojal, tak jak už dlouho nic....... Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Geniální práce !!!!! ::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones ,2. Rumble - Link Wray ,3. Glad And Sorry - Faces ,4. Strange Brew - Cream ,5. Black Betty - Ram Jam ,6. Blinded By The Light - Manfred Mann ,7. Let's Boogaloo - Willie Rosario ,8. Keep It Comin' - KC & The Sunshine Band ,9. Yellow World - J Girls ,10. That Smell - Lynyrd Skynyrd ,11. All The Tired Horses - Bob Dylan ,12. Can't You See - Marshall Tucker Band ,13. Push & Pull - Nikka Costa , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Johnnyho jsem nemohla vážně skoro poznat, blondýn s kokainem měl za tu chvilku, co byl na svobodě, tolik zážitků, co se nepodaří snad stovce lidí za celej život. Píše se rok 2015 a tam říkají, že ho v tomto roce pustí. Takže Georgi vítej a už na starý kolena neblázni. Byla o tobě napsaná kniha, zfilmovaný jsi byl super hvězdou, možná, že nějaký ten dolárek z toho máš, to já nevím a jestli jo, tak jsi měl dost času promyslet si, jak s nimi parádně naložit a na kokain už dlabej. A Penelópe s Frankou to svými postavičkami doplňovaly s umem jim vlastní. Ray jako táta svou rolí docela překvapil a nedalo se s ním nesympatizovat, jak byl v určitých momentech dojemný. Velmi dobrý biografický počin. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je přímo geniální a to rovnou ze dvou hledisek. Jednak je to opravdu úžasně natočený film a nedá se mu vytknout naprosto nic. Herci, vystižení doby, jistá "kokainová dynamika" a "marihuanová pohoda", ale hlavně scénář!! Scénář, který je přesným popisem skutečných událostí. Četl jsem o hlavní postavě tohoto filmu téměř vše, a vše, co o svojí dealerské kariéře ten člověk vypověděl naprosto sedí s filmem. Film se neodklonil ani o milimetr od (údajně) skutečných událostí a přitom byl podán naprosto úžasně emocionálně, zábavně a napínavě. Perfektní film, který se nikdy nestane kultem. U nás málokdo ví, co to je "žít s panem kokainem", na západě to ví téměř každý a proto o tom raději nikdo nemluví ... ;-) Ovšem to s filmem nesouvisí... Jak říkám a píšu, tohle je bombastický film s úžasným Deppem a všemi dalšími herci hned v závěsu. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama