Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Příběh a Georgeův osud jsou samozřejmě pecky, které musely být zfilmovány. Ale i když má film 2 hodiny, tak jsem si k nikomu nevybudoval hlubší vztah a žádná scéna mě nedokázala plně vtáhnout (na první duševní pohnutí jsem musel čekat až do popravy u Escobara). Takže výborný film, který ukazuje zajímavý příběh - celé to však poskakuje po povrchu a nevtáhne tolik, jak by mělo. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Životní vyprávění drogového magnáta. Scénaristicky zajímavé. Obsazením perfektní. Kostymérsky pokulhávající a hlavně díky Cruz a jejímu výkonu naprosto vybočující.V celku to ale není ničím výjimečně "originálním" oproti snímkům s obdobnou tématikou... poctivých 70%! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Filmoch o Medelíne nie je nikdy dosť, alebo aj hej? Kokain sa do polky drží ako solídny snímok bez zásekov. Potom ale príde jedno z mnohých zatknutí a nejak tak sa celé to tempo a hlavne dialógy rozsypú. Záver je už iba taká dohra bez patričnej iskry, okrem tej emočnej. Film obsahuje všetko, od ako sa dostať z dola nahor, cez rodinné problémy až po vývoj postáv rôznymi smermi. V danej dobe to mohla byť celkom jazda, dnes keď to porovnáte s Barry Sealsom tak bude Johnny (aj keď bol skvelý) ťahať za kratší koniec. Mocné 3 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ty drogy mě ve filmu (v reálu samozřejmě rovnež ne) nikdy fakt nebraly a pohled mi na tuhle tématiku změnil až nedávný maratón s nejlepším seriálovým zástupcem tohoto subžánru. Od zhlédnutí Breaking Bad mě kousky o narkotikách táhnou ve velkém a zrovna Blow pojednává o vůbec nejplodnějším období drogové historie. Do všech těch feel good kulis sedmdesátých let minulého století přidává Kokain skvělého Johnnyho Deppa se svým nevídaně přirozeným obličejem a neskonale krásnou Penelope Cruz. K maximálnímu hodnocení nechybělo daleko, škoda druhé poloviny, která dost polevila na nastaveném tempu. [viděno na Netflixu 5.3.2021] ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp potvrdzuje, že je jedným z najvšestranejších hercov súčasnosti. Tentoraz sa vžil do role zločinca, ktorý sa po celý život rozhodoval pre zlo a jeho stroskotanie a osamotenie je len logickým vyústením jeho negatívneho života. Záver sa snaží útočiť na city, lenže ja nemôžem súcitiť s dílerom kokaínu, ktorý spôsobil nie jednu ale tisíce životných tragédií svojich obetí a ich blízkych ....Podľa mňa film na tejto ľútosti padá a ja sa citovo vydierať nedám. 3,5 ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Upřímě čekal sem od toho filmu víc. Moc laciné schéma kdy syn, leč žije zcela jiným životem než jeho rodiče se ke konci dostává na stejnou pozici jako svůj vlastní otec. Leč kruté, ale v devadesáti procentech to tak je vždycky. Penelope podle mě není herečka, měla by se živit modelingem - film jen podráží... Možná by mohla točit porno to by zahrála líp... A Depp je celkem můj oblíbený herec, takže lehčí nadprůměr... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční Johnny Depp. Opravdu jsem mu věřil každý pohyb a každou grimasu v obličeji. Jeho výkon v tomto filmu byl jak jinak než excelentní. Celé dvě hodiny jsem opravdu napjatě čekal, jak to celé dopadne. Penélope Cruz byla však také výborná. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, jehož život a úhlavní životní cíl (honbu za penězi) významným způsobem determinují ženské postavy, jež jeho motivy jako by ovládají. Díky majetnické a chladné matce se stal tím, kým se stal, díky umrtí milované první ženy se jeho krize prohloubila a nakonec díky vypočítavě druhé manželce-mrše velmi připománající jeho matku dopadl až na dno s tím, že nedovedl být dobrým tátou své dceři, kterou jedinou (jako manželku, která mu umřela) opravdu miloval. Tím se jeho dcera dostává do role, kdy se nemůže spolehnout na tátu, jakožto on se nemohl spolehnout na svou matku. Kopíruje tak chyby těch, díky kterým se stal tím, kým byl, a kým být nechtěl. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divný, ale k tomuhle filmu s Deppem jsem se dostala až dneska :-) Ono teda není moc o co stát - klasické povídání o tom jak snadno pašovat drogy a jak tvrdé jsou pády, ale v hodně nezáživném tempu, které neosvěžil ani Johnny :-( Hodně průměrný.. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jenom mě štve, že na konci by člověk zaplakal nad tím "chudáčkem" drogovým dealerem. Každopádně, první půle mě svým svižným tempem a lehkou ironii hodně bavila. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Asi nejdokonalejší Deppovo herecké umění, i když ty největší trháky ho teprve čekají. Depp zahraje úplně všechno a zahraje to takovým stylem, že se člověk nestačí divit. Tady jednoznačně stojí a padá celý film na jeho osobě. A naštěstí zde pořád stojí rovně v pozoru. Je až neuvěřitelné, jak přesně dokázal vystihnout charakter "Boston George", že i jeho vlastní dcera po shlédnutí tohoto filmu ho šla navštívit s omluvou, že jde tak pozdě. Není to známka kvality? Samozřejmě máme tady ještě silné hráče, které dělají z toho filmu něco speciálního, ne jenom Johnnyho Deppa ... jako je třeba soundtrack. To je prostě pecka. Perfektně vystihuje dobu a krásně dokresluje atmosféru filmu. Já tleskám a klaním se ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Tenhle film dojímá k slzám. Johnny v jeho možná nejlepší roli, výborně hraje drogového dealera. Dostane se úplně nahoru a pak následuje strmý pád a i když se chystá s tím seknout, podrazí ho další přátelé a končí jako ta největší troska. Nejlepší je jeho zpověď na konci. "Já rozdával srdce na všechny strany a teď už mi ho k životu moc nezbejvá. Ale usmívám se neboť vím, že moje ctižádost byla dycky větší než můj talent. Už na mě žádný bílý koně ani hezký dámy nečekaj." 5 hvězdiček jako nic. ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Tady nemá smysl, se příliš rozepisovat. Poutavý příběh drogového dealera, která zásobil v určitém období kokainem téměř celou ameriku a zaplatil za to draho. Tradičně výborný Johnny Depp. Proč jenom čtyři hvězdy? Dva důvody. První Cruz, skutečně škaredá ženská, která hrát neumí a toleruje se zřejmě jen kvůli španělskému přízvuku a tím druhým důvodem je poněkud horší druhá polovina, kde tempo opadá a jede se trochu na city. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tomuto filmu dal jen tři hvězdy. V posledním týdnu jsem ale zhlédl Amerického gangstera, který mi tento film hodně připomněl. Podíval jsem se tedy na Kokain znovu a přesvědčil jsem se, že tyto dva filmy mají mnoho společného. Jinak je zřejmě pravda, že ač drogový dealer, dával každému kus ze svého srdce. Ostatní jej obrali nejen o ně. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem na rozpacích...film byl parádní, ale ke konci jsem si říkal, že bych zvýšil hodnocení (možná až při dalším shlédnutí) Johnny + vlasy + brýle = super styl :) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Deppova vyjetá role, která není tak šílená jako v Strach a hnus v L.A. naopak mu role předního dealera koksu sekne. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama