Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

swe 

všechny recenze uživatele

Viděno u kámoše v komatovém stavu. Pamatuju si jen že se mi to dost líbilo, víc po mě nechtějte... ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Johny Depp skvělý jako vždy. Svou roli zahrál opravdu dobře a proto se mi hl. postava (George) strašně líbila, i když bych k ní měla mít asi trochu odpor, protože drogový dealer není zrovna milá postava. Ovšem role Penélope Cruz mi lezla od začátku krkem. Nic to ale nemění na tom, že role byla zahrána taky velice dobře. Kokain je dost zdařilé vyprávění o nevšedním životě drogového obchodníka, který postupně ztrácí i cenu života. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trochu suchý životopis - aneb pašování a prodávání kokainu nikdy nebylo snazší, pohodovější, bez větších zádrhelů a dramat. Až v závěrečné čtvrtině, kdy se impérium zbortilo, jsme hlavní postavě konečně pohlédli do duše. Ale i když měla hezký vztah s otcem a sama se snažila být dobrým tátou, proč bych měl soucítit s člověkem, který celý život dealoval drogy ve velkém a než o všechno přišel, žil si jako král? ()

horacko 

všechny recenze uživatele

Príbeh jedného z najslávnejších pašerákov drog v histórii v podaní Johnna Deppa....to som proste musel vidieť. Po skončení filmu som už len plesal, aký krásny filmový zážitok som prežil. Najlepšie filmy s drogovou tématikou boli u mňa a stále sú Trainspotting a Reqiuem za sen...no teraz sa pripája k nim aj Kokain. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní portrét o překupníkově cestě "na vrchol" a strmém pádu. Film si zrovna moc nepotrpí na vytříbený styl a pamatování-hodné scény, ale při sledování si nemohu pomoct, že o mnoho lépe to nešlo, zvláště když scénář je svázán poměrně poctivým přepisem skutečných událostí. A Johnny Depp si opravdu pro sebe ukradl prakticky celý film a už dlouho jeho přítomnost mi nepřišla tak v pohodě... V malých filmech je mnohem příjemnější (viz. Dead man). ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je ako vždy perfektný, Penelope Cruz zase krásna. Námet filmu je zaujímavý už len preto, že vychádza zo skutočnej udalosti, ale sorry sympatizovať s priekupníkmi drog, tak to nie. Sami si za to môžu, kam sa dostali a tento film mi prišiel niekedy ako by boli neviem akí chudáci. Len vďaka Johnnymu dávam 4. hviezdu, inak by to boli tri. Inak, musím ešte vyzdvihnúť Raya Liottu, ktorý ako milujúci a zlomený otec bol perfektný. Až som mal slzy na krajíčku... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jediné mistrovství tohoto filmu je Johnny Deep osobně. Jinak je to prostoduchá biografie jakéhosi člověka, jehož životní příběh mě vůbec nedokázal vtáhnout, zaujmout, ani bavit. Průměrný film s nadprůměrným hlavním hrdinou. Nic víc. Ode mě 55% = 3/5 ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jediný film, který by mě přiměl nechtět si vyzkoušet drogy na vlastní kůži, právě z toho důvodu, že se člověku nesnaží vnutit, jak hrozně špatné je braní drog, ale zároveň neříká jak super je si to vyzkoušet, pouze ukazuje to, jak to skutečně je. Nepopularizuje, neodsuzuje, nehodnotí, prostě si jen spolu s hlavním hrdinou tak volně plujete dějem a prožíváte spolu s ním jeho vzestupy a pády. Depp je zde opět výborný. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Kokain je super, ale tenhle film teda moc ne, nijak jsem z toho necítil nějaké vtáhnutí do děje a i herecké polo-výkony mi přišly mdlé. Johnyho mam ovšemže rád a s ním jsem byl poměrně spokojen i když na tuhle roli se moc nehodil, dle mého úsudku. Vcelku to zas tak špatné neni, záleží asi holt na vkusu diváka. Kokain je super. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Menší pokus o natočení něčeho jako by to chtěl udělat Scorsese, ale Scorsese to neudělal. Filmy jako tyto jsou přesně moje, ale pokud se natočí špatně - je oheň nejen na střeše, ale po celém baráku. Tohle naštěstí nebyl úplně ten případ, ale že bych z filmu nějak extra nadšenej se taky říct nedá. Každopádně se musí nechat, že si režisér s filmem vskutku pohrál a to dokážu ocenit nejvíc. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Životopis jedného malého drogového hajzlíka, ktorý bol chvíľu dobrý, chvíľu zlý, väčšinou ale zlý. Sľuby nedodržiaval, ku drogám sa vždy vracal, vedel by som si predstaviť aj inú osobnosť, ktorej treba vzdať poctu filmom. A to vypchaté brucho v poslednej scéne filmu bolo ako z nepodarených školských scénok. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Sú oveľa lepšie filmy o drogách, kokaín ale nieje zlý film. Depp tu celkom zažiaril ale je to miestami strašne prázdne a dej je dosť nevyrazný. Obchody s drogami boli dosť chaotické a rýchle. Aj tie 2 hodiny idu pomaly. Ale čo sa týka konca prekvapilo ma že hlavný predstaviteľ podla ktorého je film bol vo väzaní už je na slobode od roku 2015. 3* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Kokain ani nie je film o mafii a drogách, ako napríklad Soderberghov Traffic, ale skôr sondou do života plného osamotenia, zrady a neschopnosti poznania šťastia. Režisér Demme sa úmyselne vyhýbal násiliu a brutalite, ktoré ukazuje v klipovitých skratkách divokého života drogových zbohatlíkov. Všetku pozornosť upriamil výhradne na hlavnú postavu príbehu stvárnenú Johnnym Deppom. Aj jeho herecký výkon je iný, ako napríklad vo filme Donnie Brasco, kde sa bravúrnym spôsobom ujal úlohy mafiána, je oveľa hlbší s aspektom na zradu a lásku. 92% ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Příběhy podle skutečných událostí stojí vždy za to. V tomto případě to platí aspoň dvojnásobně. Johnny Depp odvádí standartně dobrý výkon, akorát ta Cruzová mi tam moc nesedla, ale kvůli jedné chybičce se celý film nezhroutí. ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp alias kokainový král. Výstředná role jsou pro Deppa to pravé a proto i tady zazářil, jak nejvíc mohl. Občas film dosti pokulhával ve scénáři a nezvládnuté režii, ale Johnny tento nedostatek zastínil svým skvělým hereckým projevem. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama