Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tlesk Tlesk Tlesk ve stoje - k tomuto filmu na stejnou rovinu přiřazuji Vlka z Wall Street, příběh tak idylický, smutný a drsný, až je člověku z té empatie špatně..............moje hodnocení = 9 z 10. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to tak špatné dopadlo. Po první půli jsem si řekl, že švihnu se školou, prodávat marihuanu na pláži a mít peníze a samá akce, to není špatné, ale pak se to zvrhlo a už nemám žádne pomyšlení. Johnnyho výkon byl geniální a proto nemohu než 5*. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Johnnymu teda vlastně Georgovi to tak šlo, že sem si ani neuvědomovala, že dělá něco špatnýho. Po filmu sem se podívala do Zajímavostí a ta první (Necelý rok po filmu, na jaře 2002...) mě celkem potěšila. 80 % ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

03. 01. 2009 (7.); posmutnělý – nevím jestli mám Georga Junga litovat nebo si toho mo nevšímat, ale asi ho nelituji, všechno si způsobil sám. ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Kvalitný film, presvedčivý Johnny Depp.Taktiež si ma svojou postavou získal a dúfala som v šťastnejší koniec. Ale je to presne o tom, že akokoľvek tieto obchody môžu byť ziskové, to riziko, do ktorého sa púšťate,je príliš veľké, aby ste sa do toho dali. George Jung je toho typickým príkladom. Ved stratil aj to najdôležitejšie, vlastnú dcéru... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je většinou zárukou dobrého filmu. Nejinak je tomu i tady. Pravdivý příběh o dealerovi, který prožívá jak veškeré radovánky, tak i úskalí s tím spojená. Pokud po něm zrovna nejde policie, musí si dávat bacha na konkurenci. Co dodat? Radši se na to dívat v TV než si to sám prožít :) ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

*SPOILER George Jung si prešiel výslním aj hlbokým dnom, zradou najlepšieho priateľa a manželky, opätovnými pádmi a vzletmi, aby nakoniec prišiel na to, že život aj tak stojí za úplné hovno... SPOILER* Herecké umenie Johnnyho Deppa už snáď ani nemusím rozoberať, ja som snáď ani nevidel film, v ktorom by bol prehliadnuteľný alebo vyslovene zlý. To sa ale nedá povedať o Rayovi Liottovi. Ja toho kreténa s umelým ksichtom a teplým výrazom naozaj nemusím a neskutočne mi vie posrať každý lepší filmový zážitok. Herečka, ktorá hrala jeho manželku a Georgeovu matku je na tom podobne. O Penelope Cruz ani nehovorím, nechápem, čo na nej všetci vidia... Potešila ma však minirolička Ethana Supleeho (Tuňák), dobre stvárnený Pablo Escobar, zábavný a vyšperkovaný scenár a hlavne skvelý (i keď smutný) koniec. Srdce mi trhá, ale nemôžem dať plný počet. Niečo mi tu chýba a ja neviem prísť na to, čo to je. Možno neskôr. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Doporucuju originalni zneni, dabing mi opravdu nesedl, avsak to me od filmu rozhodne neodradilo. Dobra hudba doprovazela celym filmem, ktery vypravel pribeh neobycejneho zivota George Junga. Zacatek je krasny, nic nechybi a ne smula, ale prave stesti se mu lepi na paty. Jak postupuje cas, zjistuje, ze chce vic a vic a kdyz uz prijde na to, co doopravdy je dulezite, je konec. Uz nic nejde vratit zpatky, neni to zadna pohadka, "neni to film", aby to slo pretocit zpet, je to natocena skutecnost. ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Divim se, že jsem na film narazil až teď. Výborný příběh u kterého mě fascinovalo, že je založený na skutečných událostech. Výborný příklad toho, že rodina a přátelé jsou přednější než peníze. Vynikající herecký výkon Johnny Deppa. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nikdy nepřestane bavit. V TOP 10 Kokain nemám, je to moje doživotní číslo 11. Náhradník, který může být kdykoliv povolán do základní/zásadní sestavy. ()

cold 

všechny recenze uživatele

Začalo to nevině. Nejdříve složení se s kamarádama na "travku" a pomaloučku a polehoučku se dostávaní k lepšímu a lepšímu zboží. Až najednou člověk zjistí, že je největší dealer kokainu v Hollywoodu. Super kšefty a prachy, ale vše jednou skončí.... nebo , že by ne? Depp září jako ve všem, ale pocitu, že něco tomu filmu chybí, jsem se nezbavil. --- 80% ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Skvělý ''životopis'' drogového dealera. Na Kokainu je vidět vše co asi takový život dealera obnáší: začíná z lehka(prodává trávu), chytí ho, de dovězení, vyjde z vězení, opět prodává trávu, ale už mu to je málo a přejde na kokain, vše jde hladce, obchody rostou, ovšem časem přijde zrada z vlastních řad, něco se nepovede a jde se opět do vězení. Pak dostává nepoučitelný dealer poslední šanci. Ovšem potřebuje peníze a nemá jinou možnost, než se vrátit do ''práce''. Kokain je kvalitní drama, s jako vždy skvělým Deppem a zdatně sekundující Penélope Cruz. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Další pádný důkaz o tom, kdo že je v současnosti zřejmě nejlepším hercem stříbrného plátna. Životopisný film sám o sobě je sice zajímavý, ale nebýt brilantního Deppa, spadl by do průměru a do zapomění. Takto si "pan herec" střihl další z nezapomenutelných rolí. ()

xmozek 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se rozmýšlel, jestli tenhle film budu vůbec hodnotit. Nevěděl jsem jakou známku mu dát. Pak jsem si ale uvědomil co jsem viděl a je to jasné. 5 * ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Hm, zaujímavý biografický film s trochu kontroverznou záverečnou časťou, ktorá až hraničí s nemiestnym citovým vydieraním a kde nám asi má byť "úbohého" narkobaróna hádam aj ľúto. Filmu, až sa natíska napísať obvykle, kraľuje Johnny Depp ktorý je znovu skvelý. Penelope osobne moc nemusím, ale no, prižmúrme oko, aj keď jej part v iných filmoch už bol stvárnený omnoho presvedčivejšie. ()

Honzick 

všechny recenze uživatele

Perfektně zvládnutý životopisný snímek který jako tradičně začíná nevinně prodáváním marihuany na pláži a končí zatčením FBI za prodej kokain v hodnotě milionů dolarů. Johhny Depp zahrál opět výborně a Penelopé Cruz byla nádherná takže se opravdu bylo na co dívat. Konec se opravdu velmi povedl takže silné čtyři hvězdy jsou opravdu na místě:) ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

S půvabným a úsměvným nadhledem se vypráví o schopném mladíkovi, který se nebál průšvihu, a tak si pěkně vydělal. Už kvůli těm pár scénám ze "zhulené" Californie na Kokain lze hledět jako na poměrně zábavný film. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama