Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

HArna 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film od Johnnyho Deppa. I když Penelope Cruz opravdu nemusim, rád se na tenhle film ještě kouknu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Johny Dpp opět koncertuje před kamerou, tentokrát v podání drogového bigbosse, kokainového krále Ameriky. Člověka zarazí až ta bezstarostnost, se kterou drogový král obchodoval a žil si. Velmi poučné. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

dosť dlho to vypadalo na celkom kvalitný gangsterský film, ale nakoniec ma dosť otrávilo a aj som prestal počítať, koľkokrát bol Depp zabásnutý. zistil som, že mi vadia tzv. "based on true story". scenárista je potom obmedzený mantinelmi, ktoré len ťažko môže prekročiť a dosť často to filmu škodí podobne ako v tomto prípade. takže po tomto filme pribudla druhá podmienka na kvalitný gangsterský film: 1.) nesmie v ňom hrať Joe Pesci; 2.) nesmie byť založený na skutočnom príbehu ()

jhlahulek 

všechny recenze uživatele

Miluju Johnnyho Deppa, miluju Penélope Cruz, miluju téma drog a zbožňuju životopisné filmy, které jsou podle skutečné události...Co to všechno dohromady znamená?...jeden z mých top 10... ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Co koukáte? Váš syn je taky pěkný kvítko." Jelikož nejsem Hugo Haas, tak mi Kokain nic neřiká. Musím však uznat, že první polovina filmu pro mě byla celkem strhující a líbilo se mi sledovat, jak jednoduché bylo tehdy pašování omamných látek v porovnání se současností, kdy se kolikrát podaří odhalit i rafinovaně ukrytou zásilku. Druhá polovina snímku už bohužel mou pozornost tolik nepřitahovala, ale zase mě na ní zaujala situace hlavního hrdiny z jehož manželky se pomalu vyklubala skoro stejná semetrika, jakou byla jeho matka toužící po bohatství i luxusu a kterou skvěle ztvárnila australská herečka Rachel Griffiths, jejíž tvář mi byla povědomá z komedie "Dohola" s původním názvem "Blow Dry", (došla vám ta podobnost původních názvů?) kde hrála lesbicky orientovanou kadeřnickou modelku s úplně odlišnou povahou. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nádherně prožitý film s Georgem Jungem. Málokdy se takhle vžiji do postavy, jako tady, až mi ho bylo sakra líto. Krásně je ukázáno, že když se vám narodí děcko, tak nic jiného není tak důležité. Johnny Depp samozřejmě nezklamal. Díky tomu, že jsem o postavě skoro nic nevěděl, tak jsem si snímek užil sakra pořádně, dalo by se říct až emocionálně. A to se moc nestává. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže celkem nezáživnej drogovej film kterej paradoxně začal bejt trochu zajímavější až po tom co se od fetu distancoval. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný film, který mě ničím nazaujal. Neubránil jsem se srovnávání se "Zjizvenou tváří", tento snímek ale postrádal atmosféru a drive, i když řemyslně byl zvládnutý. Johnny Depp odvedl dobrý výkon, ničím mě však nepřekvapil - mohlo to být ale způsobeno dabingem. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Tento film som mala nahratý a obchádzala ho asi pol roka. Stále som mala pocit, že to bude zas jeden z tých depresívnych filmov z prostredia drogových dílerov, ktoré tak veľmi nemám rada. Ukázalo sa však, že napriek tomu, že JE z prostredia drogových dílerov, film Kokaín ani zďaleka nie je depresívny (minimálne prvé tri štvrtiny), a že sa mi celkom páči. Niečo s tým bude mať asi aj fakt, že hlavnú postavu hral Johnny Depp:-) ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Příběh o člověku, který chtěl vše a skončil s ničím. Když pominu současné odpikávání trestu i fakt, že přišel o lásku své dcery, život Georgeho byl velice pestrý a barvitý, prožil a poznal toho víc než většina "volných" lidí a stereotypní, nudný život (který se mu vždy protivil), rozhodně nezažil, však musel toho obětovat mnoho a zůstal sám, nikým nemilován. Při sledování Georgova příběhu jsem si mnohokrát přál býti na jeho místě a užívat si do skonání duše, ale silně emotivní "dopad" Georgových skutků mě donutil přehodnotit jeho situaci a pochopil jsem, že nezdílí žádné štěstí a zůstal na vše sám, což je snad to nejhorší lidské neštěstí. Kazetová zpráva otci a konečná halucinogenní scéna vyšvihla bio-snímek do velice dobrých kvalit a já slavím spokojení. Ze zahraných rolí stojí nejvíce za zmínku bravůrní Ray Liotta a již tradičně dokonalý Depp. Hodnocení: 7.5/10. ()

blues 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen ten příběh nekončil tak obehraným klišé... Depp nezklamal, ale když to srovnám s Americkým gangsterem, Denzel je jasným vítězem... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý životopisný snímek, který však - nemohu si pomoci - občas trpí určitou tvůrčí nevyvážeností. Johnny Depp podal jako vždy velice kvalitní výkon, role mu sedla na tělo, velice mě potěšil i Ray Liotta, naopak nějak mi ve své roli nesedla Penélope Cruz. Film v sobě mění odlehčené pasáže s pasážemi tvrdého "obchodního" drogového světa a pasážemi citově velice silnými (především závěr filmu) a to činí Kokain filmem poměrně dobrým, avšak k dokonalosti mu něco chybí. Kvalitativně balancuje někde na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

tokyno 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaný příběh člověka, co si vybral cestu drogového dealera. Myslím, že nikdo by hlavní postavu neztvárnil lépe, než Johnny Depp. ()

Koman 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný drama, kde začínající dealer trávy přejde ke kokainu, neboli k velmi velké kupě sraček, z kterých má problémy, jak v okolí, tak i v osobním životě. Celý film mně dostal, od začátku do konce. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z tohoto snímku zase tak odvařený nebyl. Trochu mě překvapuje zdejší hodnocení i oblíbenost, ale proti gustu... J. Depp je skvělý, i když ty strašný vlasy fakt musely dát zabrat. Jen jednou mu to slušelo. A příběh? Zajímavý, ale nevím, jestli si drogový dealer zaslouží až takovou pozornost nebo snad i soucit.... To mi asi vadilo jediné... ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, keď človek moc zatúži po peniazoch. Mladý George Young nikdy nechcel byť chudobný a keď jeho otec skrachoval a mama sa od nich odsťahovala rozhodol sa, že je mu sa nič podobné nestane. Ale nestal sa burzovým maklérom, ani realiťákom, ale pašerákom. A to nie v malých množstvách....Tento film je životnou cestou jedného mladého človeka, ktorý získal všetko, od peňazí, cez autá, domy až po nádhernú Penelope Cruz, kým bol priateľom Pabla Escobara. Patril medzi nedotknuteľných. Ale všetko má svoj koniec a tak ho mala aj Georgehova kariéra.....jeden z mojich najoblúbenejších hercov a filmov 10/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama