Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

K filmům, které uvádějí, že jsou "založeny na skutečné události", mám trochu nedůvěřivý postoj. Se skutečností totiž tyto snímky mnohdy nemají nic společného. Ale jako fikce mě film bavil. Jednak se věnuje jednomu z filmařsky atrativních témat, v tomto případě drogám. Druhak Johnny Depp je velmi proměnlivý herec. Proto se skvěle hodí jako představitel drogového dealera a jeho osudů od 60. do 90. let. V hlavní roli dokáže věrohodně zahrát proměnu z mladého studenta do stárnoucího a životem zničeného kriminálníka. A zatřetí, Penélope Cruz má v původním anglickém znění strašně fajn španělský přízvuk. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilý snímek. Deppa neuznávám jako nejlepšího herce (což podle csfd je), to ani nápad, ale tady se mi celkem líbil (konečně někde). Vcelku příjemná podívaná s příběhem na motivy skutečných událostí. A některé mravní poučky jsou také k zamyšlení. Jinak taková zajímavost, Junga jeho dcera ve vězení nakonec navštívila - právě rok po natočení tohoto filmu. A Jung byl před měsícem propuštěn na svobodu. Pokud fetoval tak, jak je vylíčeno zde, tak 70 let+ je pro něho opravdu krásný věk. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Co koukáte? Váš syn je taky pěkný kvítko." Jelikož nejsem Hugo Haas, tak mi Kokain nic neřiká. Musím však uznat, že první polovina filmu pro mě byla celkem strhující a líbilo se mi sledovat, jak jednoduché bylo tehdy pašování omamných látek v porovnání se současností, kdy se kolikrát podaří odhalit i rafinovaně ukrytou zásilku. Druhá polovina snímku už bohužel mou pozornost tolik nepřitahovala, ale zase mě na ní zaujala situace hlavního hrdiny z jehož manželky se pomalu vyklubala skoro stejná semetrika, jakou byla jeho matka toužící po bohatství i luxusu a kterou skvěle ztvárnila australská herečka Rachel Griffiths, jejíž tvář mi byla povědomá z komedie "Dohola" s původním názvem "Blow Dry", (došla vám ta podobnost původních názvů?) kde hrála lesbicky orientovanou kadeřnickou modelku s úplně odlišnou povahou. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Hotová lahôdka popisujúca vzostup a pád ďalšieho drogového dílera. Isteže, osnova je obkukaná zo starších žánroviek, ale ja si skrátka nepomôžem. Tento typ anti hrdinov čo pričuchnú ku hviezdam, aby nakoniec stratili všetko a všetkých naokolo zbožňujem. Johnny Depp výborný, predsa len prechádzal svojim najplodnejším obdobím. Osoba, akú stvárňuje je aj vďaka nemu poľutovaniahodná a to s plným vedomým, že dopomohla zničiť život miliónom deciek a dospelých po celých štátoch. Aj napriek tomu ma už dlho tak neštval právny systém, čo s ním zakaždým vypiekol, nehovoriac o poslednej kamufláži, kedy chalanisko snáď prvýkrát v živote nemyslel iba na seba. Kruté a pravdivé. ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

trochu nevyrovnaný snímok. zaujímavo a pútovo opísané obdobie kokaínového kráľa deppa končí pre mňa až príliš sentimentálne popísanými rodinnými problémami vrcholiaciami odlúčením od dcéri. ale za štandardný johnyho výkon, krásnu mrchu penelope, ale aj franku potente či milého fotríka raya liottu za 4*. ()

Barush 

všechny recenze uživatele

Filmy s drogovou tématikou nepatří zrovna mezi mé top... S tímhle to dlouho vypadalo, jakože bude další z těch, co shlédnu a brzy na ně zapomenu. Ale pak se něco zlomilo a mě se to najednou začalo líbit. No ale né zas tolik, abych šla s hodnocením výš... ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Velice, velice působivé. Krásně ztvárněný život George Junga od počátků až do jeho smutné současnoti. Ten chlapík si sice užíval, ale za jakou cenu... Nakonec zjistil, že mít beden se stodolarovkama tolik že už je není kam složit přeci jen není to hlavní. Jsem moc rád, že jsem se nedočkal střílečky, ketrá by celej film zmastila... Místo výstřelů z hlavně, který by se zavrtávaly do všech padouchů kolem, jsem se dočkal silného emotivního dramatu, kde zářil Depp i Liotta. Byly místa, kdy jsem přemýšlel že dám hvězdičky tři, později jsem byl přesvědčen o čtyrech a nyní nevím proč nedat hvězdiček pět. Bylo to surové, bylo to přesvědčivé, byla to pravda. P.S. Doporučuji přečíst "zajímavosti" ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Další ze serie dokumentů o zločincích z posledních sto let. Tenhle je ale opravdu vynikající, dokonce lepší než Deppův Dillinger. Příběh je sice obvyklý - rychlý, úspěšný začátek a postupně problémy a vězení, ale řekl bych, že je stále neokoukaný - možná proto, že je to podle skutečnosti:-). A docela překvapí ke konci téměř záporná role Penélope Cruz. Kdo má rád tuto filmovou kategorii, určitě mu film sedne. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek natočený dle skutečné události. Osudový, poutavý příběh člověka, který bude sedět ve vězení - v nápravném zařízení do roku 2015. Johnny Depp tento film doslova a do písmene udělal ! Konečně jsem vyděl tohoto výborného herce v něčem co mě bavilo (i když ta jeho zlatá hříva mi lezla krkem :D). Trochu bych srovnával tento snímek s filmem Lid versus Larry Flint. Podobné protloukání životem... Jeho kvalit to podle mě nedosahuje, pár natáhlých momentů u kterých by se dalo i usnout. Konec filmu výborný ! Takže s chlupem 4* ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý hlavně tím, že je v něm distributor kokainu zobrazen jako skrz naskrz kladná postava a samozřejmě účastí Johnnyho Deppa. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že je Depp hercem mnoha tváří. A jako drogový magnát obstál na výbornou. Ale to neplatí pouze o něm - celé herecké obsazení mi sedlo na míru a film jako takový jsem si i díky tomu nesmírně užil. Přispěl k tomu i zajímavý příběh, výborná atmosféra a dobré tempo, díky kterému jsem se ani chvíli nenudil. Opravdu povedený film. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film na základě skutečného životného příběhu George Junga, který dodnes sedí v kriminále, a býval americkým dealerem Medelínského kartelu, který v dobách slávy dodával 90% kokainu na americký trh. Občas se tam mihnou skutečné předobrazy největích bosů jako byl Pablo Escobar nebo Carlos Lehder, který také dodnes sedí v krimu ( toho ve filmu přejmenovali na Diega ). ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Johnny Deppem výborně zahraný a Tedem Demme(m) dobře zrežírovaný snímek, který zákonitě musí mít i kvalitní scénář. Vřele doporučuji. Verdikt: 5* a 85 %. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon Johnyho Deppa v hlavnej úlohe. S filmom mám jeden zásadný problém. Postava významného drogového dílera je tu vykreslená tak, aby vzbudzovala sympatie. George je v podstate taký milý chlapík, ktorý miluje svoju dcéru, ale zažíva len samé zrady - vlastná matka ho pošle do väzenia, vlastná žena tiež, traja najbližší priatelia ho všetci zradia, dcéra, ktorá je pre neho všetkým, ho ani raz nepríde navštíviť vo väzení. Ak na základe tohoto začnete Georgovi fandiť a je vám ho ľúto, asi nie je niečo v poriadku. Zrejme za tým bude osoba režiséra, ktorý bol sám užívateľom kokaínu a rok po nakrútení tohoto filmu "vďaka" nemu zomrel. Inak by som povedal, že je to výborný film. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Nebýt výkonu Johna Deepa tak bych ubral, ale on je tak bezprostřední, že mu člověk každou roli věří. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Ty věkové rozdíly jsou asi tak pochybné jako Deppovy účesy a hadry. Dá se to samozřejmě nějak přetrpět, protože takhle kvalitně zpracovaný skutečný příběh se jen tak nevidí. Měli by to pouštět na seminářích "Rozjeďte svůj bussiness". ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Docela lehký, zjednodušený a velkou část optimistický film o drogách a dealerech. Tak skutečně v tom kalifornském bezstarostném duchu. Na druhou stranu tak přináší svěsvěží závan, jenž končí v dojemném vystřílzlivění ke konci filmu. Po jedné stránce podprůměrný, po jiné průměrný, za jistých okolností lehce nadprůměrný film o drogách. Koukat se na to ale dá dobře. 7/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama