Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

hellequine 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto filmu nemám skoro co vytknout. Johnny Depp opět předvedl svůj obrovský talent a dokázal, že zvládne každou roli, kterou mu režiséři a scénáristé svěří. Celý film se vyznačoval perfektní souhrou herců a naprosto si mě získal.Mám jen jedinou připomínku: Jelikož jsem četla knižní předlohu, mohu si dovolit i toto srovnání. Bohužel musím připustit, že z filmu je vypuštěno až příliš mnoho informací a nebýt toho, že jsem Kokain četla, bych se asi v určitých částech příliš nechytala. To je však jen malá skvrnka na jinak slušném díle. ()

Ideatore 

všechny recenze uživatele

Johnny pěkně, ale ten scénář (kterej se zas na druhou stranu musí aspoň nějak držet tý reálný předlohy) jaksi pokulhává. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Víc než zdařilé filmové vyprávění o životním příběhu jednoho inovátora. Za povšimnutí stojí zvláště pozornost, s jakou se tvůrci věnovali vztahu mezi hlavním hrdinou a jeho rodiči a jeho vývoji - velmi empatické, autentické a tragické; podle mého je zmíněné téma primárním sdělením filmu a jeho scénáře. Nejen právě tato emocionální a sdělná stránka filmového životopisu drogového zločince dílo odlišuje a povyšuje nad kvantum dalších ve svém žánru. ()

cinci 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mi to připomínalo Goodfellas...kouknu se a koho nevidím...Ray Liotta. A pak ten příběh...napřed se jim hrozně daří, všechno je OK, frčí si na drogách ale pak se začne všechno kazit. Každopádně skvělý film...85% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Je radost dívat se na tak skvělé herce pohromadě - Johnny Depp, Ray Liotta a Penelopka ( zde v obzvlášť protivné roli ). Celý film je nádherný a ze začátku ( 60. - 70. léta ) i s bezva hudbou. Vrátil bych se k Liottovi - v poslední době jsem ho zhlédl v několika filmech a pomalu ale jistě míří do mé TOP 10. Depp tam již dávno je.... ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

HOW A SMALL TOWN BOY MADE $100 MILLION WITH THE MEDELLÍN COCAINE CARTEL AND LOST IT ALL...Strhujúci autobiografický film (nominovaný na Krištáľový glóbus na filmovom festivale v Karlových Varoch) o šikovnom mládencovi, ktorý svoje životné poslanie našiel v pašovaní drog - či už marihuany alebo neskôr kokaínu. Hlavná postava, sympatický George Jung (ktorého stvárnil herecký chameleón Johnny Depp) si s obdivuhodnou ľahkosťou dokázal vo svojej dobe nájsť taký segment „trhu“, pri ktorom nedokázala chudobná ponuka reflektovať na obrovský dopyt. „Boston George“ sa podobne ako De Palmov Tony Montana rozhodol obísť klasickú hierarchiu a pri obchodovaní sa spojil priamo s prvovýrobcom (marihuana - Mexiko, kokaín - Kolumbia) a kokaínový boom prelomu 70-tych a 80-tych rokov 20.storočia ho tak nenechal nepripraveného. Jungovými prstami v tom čase prešlo neuveriteľných 85 % objemu všetkého kokaínu, ktorý sa dostal do Spojených štátov amerických. S takýmto úspechom prišli samozrejme neskutočné peniaze, ktoré sa v čase najväčšej Jungovej „slávy“ povaľovali v stovkách krabíc v jeho byte, ako aj krásne ženy, z ktorých najvýraznejšie boli hippiesáčka Barbara (Franka Potente) a divoká Hispánka Mirtha (Penélope Cruz). Ako to už ale býva, pýcha predchádza pád, a tak bolo len otázkou času, kedy sa George stane hlavným terčom FBI a DEA, ktorí sa mu časom „dostali na zúbok“ a na konci zostal úsmev na tvári len Paname...Trpkou hrou osudu sa skončil život režiséra tohto výborného filmu Teda Demmea (synovca slávneho tvorcu THE SILENCE OF THE LAMBS a PHILADELPHIA Jonathana Demmea), ktorý 8 mesiacov po jeho premiére skolaboval pri basketbale, na následky čoho aj zomrel vo veku 38 rokov. Pitva preukázala obsah väčšieho množstva kokaínu v tele tohto talentovaného tvorcu.....“I mean, you say that I'm an outlaw, you say that I'm a thief, but where's a Christmas dinner for the families on relief? Huh? You say you're looking for someone who's never weak but always strong, to gather flowers constantly whether you are right or wrong, someone to open each and every door, but it ain't me, babe, huh? No, no, no, it ain't me, babe. It ain't me you're looking for, babe....“ George Jung/Woody Guthrie/Bob Dylan ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů Johnny Depp jako vždy nezklamal a podal dobrý herecký výkon , skvělý smutný příběh natočen dle skutečné udalosti ,mohl bych se dívat do nekonečna ()

Kervorkian 

všechny recenze uživatele

May the wind always be at your back and the sun upon your face and may the winds of destiny to carry you aloft to dance with the stars. ()

Ole92 

všechny recenze uživatele

Na začátku to byli jenom malí dealeři který si chtěli vydělat pár dollarů. Za pár let měli peněz že nevěděli kam je dát. Krásnej film kterej bych každýmu doporučil se skvělým Deppem v hlavní roli. Scéna jak letuška vozí kufry plný trávy a týpek jí pořád dokola opakuje voz víc mě opravdu pobavila. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí přidávám hvězdu. Není to sice čistá čtyři, ale opravdu si ji zaslouží. O drogové tématice byly natočeny lepší filmy, ale tento je přece jen podle skutečné události a to dodává příběhu na síle, stejně jako příjemné obsazení a skvělé výkony Penelope a Deepa. Já si jen kladu otázku, proč to ti lidé dělají pořád dále, když ty konce jsou tak podobné (pokud neskončí vyloženě umrtím). Vždyť už Einstein řekl: "jen blázen dělá to samé pořád dokola a přitom očekává jiný výsledek". ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

No tak jak začít jedná se o typ filmu, který vyloženě vyhledávám jak se jedná o mafii, dealery či kokain z Kolumbie :D tak je to ta prává věc na zhlédnutí. Začnu asi brilantním ztvárněním George Junga, který ho zahrál (Johnny Depp). Jakmile hraje ve filmu Johnny tak to nemůže být špatný film .. což se potvrdilo i teď, celkově má film výborný obsazení od otce (Ray Loitta) tak po spolu obchodníka a dealera Dereka, kterýho si zahrál (Paul Reubens) a dalšího jeho kumpána Diega Delgada (Jordi Molla), který se v průběhu filmu pěkně vybarví a dovede to zahrát se vší parádou. Film je celkově servírován jako životopisný drama ale také je ve filmu přátelství, láska, pokrytectví, podrazy, napětí, na konci se i objeví dojemný vztah mezi otcem a synem. Příběh je ze života tak nečekejte šťastný konec, jakmile si někdo zahrává s osudem a zákonem málo kdy na to vyzraje. Ve finále jsem zjistil že výborná práce talentovaného režizéra Teda Demmea skončila stejně smutně jako tento film, o rok později byl nalezen mrtev z předávkování kokainu, což samo o sobě vysvětluje, že práce na tomto filmu byla odvedena s osobními zkušenostmi a nadhledem na danou věc. Chtěl bych více takových filmů, který ze zločince udělají na konci milou osobu, který je nám pak líto Skutečný George Jung by měl sedět do roku 2015 snad se mu podaří zase dostat do normálního života a taky si vyrovnat vztahy se svou dcerou. U toho to snímku není nadále co řešit dávám plný počet hvězdiček. 5* ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek s excelentním Johnny Deppem. Nemá smysl se více rozepisovat, to se musí vidět. Buď Vás to nechá zcela chladnými nebo Vás to dostane... ()

costa 

všechny recenze uživatele

Exkluzivně natočený. Cejtím z toho zvláštní soudobou, uvolněnou easy katka atmosféru. Tenhle sklizenej a následně prosněženej film mám zatraceně rád. Viděl jsem již třikrát, furt se nemůžu nabažit. Deppovi šitý na míru. Jeden z mých top. Doporučuju. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľký filmový zážitok ! Z dna vyletieť do absolútnych nebies a následne sa prepadnúť hlbšie ako do najhorúcejších pekiel... ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

V 70. rokoch bol kokaínový trh v Amerike ešte málo rozvinutý. Celé sa to ešte iba formovalo, prichádzali prví odvážlivci, ktorí sa nebáli riskovať a prevážali kokaín z Kolumbie do rôznych amerických miest, kde ho následne predávali. Jedným z nich bol aj George Jung, chalan z malého mesta, ktorý sa dostal do Kalifornie, kde to postupne roztočil vo veľkom štýle. Treba povedať, že ide o film podľa skutočných udalostí, George Jung naozaj existuje a v súčasnej dobe si stále odpykáva trest odňatia slobody vo väzení Fort Dix v New Jersey (von by sa mal dostať v novembri tohto roku). S filmovým prevedením svojho životného príbehu súhlasil a vtipne poznamenal, že keď mu prvýkrát povedali, že ho na plátne stvárni Johnny Depp, odpovedal iba "Who? Who is Johnny Depp?" :-)) .. Ale poďme späť k samotnému príbehu. Ten mapuje Jungov život od 60. rokov, v ktorých sa dostáva do Kalifornie a začína s predajom marihuany, cez prudký vzrast, zoznámenie s Pablom Escobarom, až po tvrdý pád na dno. Musím poznamenať, že film nespadol "iba" medzi plytké drsné žánrovky bez väčšieho významu, pozoruhodná je aj psychológia hlavnej postavy a viditeľné zmeny hodnôt. Johnny Depp v plnej paráde, zvládol aj početné zmeny vo výzore a veku svojej postavy (od mladíka až po štyridsiatnika s rastúcim bruškom), dobrý výkon aj od krásnej Penélope Cruz, ostatní herci sa taktiež nenechali zahanbiť.. objaví sa dokonca aj Ray Liotta, ktorý stvárňuje Georgovho milujúceho otca. Celkovo veľmi dobrý snímok o jednom z prvých kokaínových dílerov, čo to predávali vo veľkom, ktorý mapuje počiatočné éry tejto drogy v Amerike a kultúru s ňou spojenú. Osobne sa už veľmi teším aj na ďalší snímok - Cocaine Cowboys, ktorý bude zachytávať toto obdobie cez iného dílera a pašeráka, ktorého má stvárniť Mark Wahlberg. Uvidíme, kedy sa dočkáme a čo sa z toho vykľuje, Blow však hodnotím na výbornú. 90% ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Amerika začala na počátku 70. let hromadně šňupat kokain a šňupe ho do dneška, Justin Bieber nebo Miley Cyrus by mohli vyprávět. Možná i Sylvester Stallone nebo Barack Obama občas potáhnou lajnu. Whitney Houston a její dcera už odpočívají pod zemí. Zkrátka, pro vyšší společenské okruhy je kokain to stejný, jako pro nás vyčistit si ráno zuby nebo osladit si čaj (samozřejmě kokainem). A jestli chcete v dobrém zpracování vidět jak to všechno začalo, pusťte si Kokain. Jakmile se něco točí kolem drog, tak je Johnny Depp excelentní. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jóóó, tak to se mi fuck líbilo...Druhou hlavní roli navíc daboval můj spolužák...A navíc jsem tenkrát ještě zbožňovala Johnnyho...Za mě 95% ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Parádní zábava o tom jak dva mladí chlapci z nejakého amerického zapadákova pomalu ochutnávají drogové slasti života v Californii. Z prvu chlapeček hraný Deppem se přes malou distribuci trávy na pláži dostane až k převážení paletových zásilek z Mexika. Po tom co ho chytí a na pár let zavřou se se svým přítelem z basy rozhodnou obchodovat s kokainem. Postupně se vazby mezi nimi a překupníky vyostřují, objevují se podrazy a obcházení, coz Deppa nakonec stojí všechen majetek a doživotní vězení. Dobrá zábava, skvěle natočená s hustym hereckym obsazením. Všichni Deppovi kámoši jsou neskutečný typy, která bych si nikdy nepředstavil. Tady asi Hollywood zavřel oči a producenti najmuli parádní herce. Třeba Tuňáka. Takhle se obchoduje s drogama, žádný narkokartely, ale skupinka kamarádů, který se nebojí to rozjet ve velkym. Chvilkama je film dost patetický, především ve scénách s rodiči, to se dá překousnout. I když bych za to ubral půl hvězdy, dávám pět, pač to chce vidět znova. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama