Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Indian88 

všechny recenze uživatele

Z mého osobního hlediska jde o nejemotivnější film. Dokonalý Johnny Depp dokázal znázornit příběh člověka, který v životě chtěl něčeho dosáhnout. Film dokonale popisuje hierarchii drogového světa. Ve snímku jde vidět i to, že stačí odhodlání k dosažení věci po které toužíte, ponaučení pak plyne z toho, že je potřeba vědět, kdy přestat. ()

Ramone11 

všechny recenze uživatele

Krasne zpracovaný autobiografický snimek drogoveho dealera, kde je nam presvedcive ukazano jak muze byt tato cesta sice velmi bohata a vesela, ale pekelne zradna... Mezi klasicky vybornym hernim koncertem Deppa musim vyzdvihnout vykon Ray Liotty, coby starostliveho otce. Zajimalo by mne co by na ten snimek povedel pravy George Jung? A take, jak by rekla moje draha kamaradka ..kam se podel Tučňák?!:) ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Povedený ale na druhou stranu ničím překvapující mafiánský film. I tak parádní podívaná, zvláště díky J. Deppovi. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Jak tady někteří píšou, že je dojímal příběh hlavního hrdiny a drželi mu palce, tak u mě to bylo přesně naopak. Depp mě tam celou dobu šíleně prudil, Penelope hrála podřadnou a nevýraznou roli a klišé v podobě slibu dítěti tomu nasadilo korunku. Díky bohu, že už mám tuto perlu za sebou. ()

MovieFive 

všechny recenze uživatele

Námět ani zpracování není originání. Jediné, co zahraje na city a zanechá tak větší dojem, je, že je to příběh podle skutečné události (ale i takových filmů je spousta). Zvlášť se nevyžívám v krimi filmech o drogách, jsou totiž většinou dost podobné- mladý hrdina, který se po nějaké události z dětství rozhodne, že bude jiný a jde na to ne zrovna legálně, zpočátku je vše jako z pohádky, ale zákonitě musí následovat krutý pád. Koikain je příběh ze života a oblíbenosti bezesporu pomohl Johnny Depp v hlavní roli a později i Penelope Cruz. Depp je výborný herec a má dostatečně velké charizma, aby utáhl celý film a přitom si vás ještě získal, i když je to zločinec. Filmu jako takovému není co vytknout. Nepřekvapil ani nezklamal. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na Kokain jsem se koukl jen proto, že jsem si jednou v televizi nevybral nic jiného. Ze začátku to šlo, i když už tady to bylo takové moc rozvláčné. A pokud by si Johnny Depp nechal udělat umělý velký nos a trochu přibral (nebo použil vycpávky), okamžitě by mohl zaskakovat za Gérarda Depardieua a třeba si i zahrát Cyrana z Bergeracu. Několikrát jsem sledování přerušil (nejen o reklamách) a radši si připravil něco k jídlu. Námět je to sice zajímavý, ale podle mě velmi špatně zpracovaný. Bohužel ani herecké výkony nebyly ani průměrné. Ale vina herců to nebyla, vinou byl scénář. Pokud někdy "omylem" začnu podobný film sledovat, tentokrát neodolám a film přestanu sledovat. Nic konkrétního tu už vymýšlet nechci, jedním slovem hrůza. ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Svižnej a vtipnej začátek střídá pomalej a bolestivej konec. Tak by se dal popsat jak tenhle film, tak i život toho chudáka Gringa, kterej to myslel upřimně, ale nakonec mu nezůstalo ani to jediné, na čem mu záleželo. Depp hrál dobře, Penelope taky, nicméně na pět hvězd to podle mě nemá. ()

Szajter 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Deppa nemusím, v tomhle filmu přesvědčil o hereckých kvalitách (pro mě jeho zatím nejlepší role). Jakkoliv můžete být zaujati vůči drogám a dealerům, na konci filmu budete nejspíš brečet jak malí a fandit aby ze všeho vyvázl i když má na svědomí zpopularizování kokainu. *spoiler* nakonec si odseděl jen 20 místo 60 let (pustili ho v červnu 2014) a už je v kontaktu se svou dcerou :) ()

frolish 

všechny recenze uživatele

V podstate je to pribeh podla sablony ako mnohe ine, ale pre tento mam slabost. Skoda ze to miestami posobi dost skratkovito (v prvej polovici to filmu ubera na doveryhodnosti), ale posledna tretina nabita emociami, o ktore sa postarali najma vyborni herci, mi to vynahradila. 90% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct, že pro většinu lidí je Kokain pouze povedeným životopisným snímkem, o úspěšném pašerákovi, který "jen" potěší, ale nic nového nepřinese, no, já si myslím, že tady dle mého lidé přehlížejí a co má pro mě nesmírnou hodnotu je neuvěřitelná symbióza a údernost v dialozích mezi synem Deppem a tátou Liottou, to je opravdu krása na pohled, když jsou tihle dva ve stejné scéně. A jejich poslední scéna na dálku přes kazeťák mě emocionálně naprosto vyždímala. To samé scéna s dcerou na konci. A ještě musím zmínit fakt, že tohle je jednoznačně Johnnyho nejupřímnější a nejlepší role, bez nějakých make-upů, bez komických rolí, tenhle výkon jsem mu prostě věřil. A v neposlední řadě Penélope Cruz, která se zde sice objeví až ve druhé polovině filmu, ale i tak si jí tu užijeme ve velkém přesně tak, jak to máme rádi. Takže Kokain si u mě rozhodně zasloužil přízvisko speciálního filmu, tohle jsem si užil na maximum. 5* ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Taktiež ma postihnla behom filmu oná zvláštna skutočnosť, že (najmä ku koncu) som si hlavného hrdinu dáko obľúbil a aj ho ľutoval. Depp bol výborný... ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve své nejlepší roli (nepočítám zábavné Piráty). Film podle skutečné události je věrnou předlohou filmařů, protože dokáže v divákovi vyvolat emoce dané pravdivostí příběhu. Blow – Kokain je toho jasným důkazem a i když se může zdát, že život největšího drogového dealera 70. a 80. let nemůže v lidech vyvolat jakékoliv pocity, zde je tomu právě naopak. Vděčit za to můžeme skvělému Deppovi a všem dalším hercům, kteří jakoby ani nehráli, ale žili svými postavami. Příběh George Junga, který nechtěl skončit na mizině jako jeho rodiče, který měl sen stát se bohatým a nezávislým (ale za jakou cenu) je zvláště v konečných pasážích srdcervoucí a nenechá nikoho chladným. Scéna, ve které Depp namlouvá do záznamníku vzkaz pro svého umírajícího otce vžene slzy do očí i tomu největšímu drsňákovi, to mi věřte. Jde o poměrně dlouhý film, který i bez akčních scén, hromady mrtvol a vulgárních výrazů dokáže strhnout divákovu pozornost od začátku až k závěrečným titulkům. A velký podíl na tom mají jak herci, kamera a scénář, tak pro nás velmi zajímavé a neznámé téma, kterým život drogového dealera bezesporu je. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Oproti knize, která má grády a vtáhne 100%, je film naprostá popisná nuda bez koulí. Johnny Depp je můj oblíbenec, jak jinak, ale ani on tuhle nepovedenou adaptaci nezachránil... ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

****(82 bodov zo 100) Celkom slusný filmik. Akoze clovek sa rad niekedy pozrie na to co nikdy nevyskusal, na zivot ktorý je mu uplne vzdialeny. Johny ako stale famozny a este aj krasna Penelope, takze filmove hviezdy maju zastupenie. Pribeh podla skutocnosti, cize parada. Cely film sa len tak vezie, nic struhuje sa nedeje, ale tak patri to k tomu drogovemu opojeniu :) ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi líbila myšlenka, že když nastoupil do prvního vězení tak z něj byl pouze:,, bakalář marihuany, ale vyšel s doktorátem z kokainu. Je zvláštní, že v Americe tohoto dealera nejspíš nenáviděla spousta lidí, ale jsem si jista, že po shlédnutí tohoto filmu na něj změnily názor. Každopádně platí : ,, Někdy jsi dole a někdy nahoře. Když jsi nahoře, nikdy to není tak dobré, jak to vypadá. Když jsi dole, myslíš si, že se nahoru, už nikdy nedostaneš. Ale život jde dál. Peníze nejsou všechno. Jen to tak vypadá, že jsou. Žij každý den jako by byl poslední, protože i takový jednou přijde. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Kdo chce dělat v drogách, nesmí mít ani kouska srdce. Jakmile je v tom ženská, jde to do kopru. S tím, jak George podrazila žena i kamarádi, jsem se v době sledování filmu krásně stotožnila (akorát že mě nepodrazila žena). Film, který si po nějaké době ráda pustím znovu. A samozřejmě bez Johnyho by to nebylo ono :) Song: Blinded by the light - jeden z mých nej. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama