Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Johny Depp je hvězda a vše se točí kolem něho. Nebýt jeho, všechno by šlo od ničeho k ničemu. Chudák, táhne to sám. Ani Penelope mu nepomohla. Kdyby se vystřihlo prostředních 45 minut, rozhodně bych se nezlobil. Střed je strašný klišé pořád dokola, bez akce, bezz nápadu. Za shlédnutí rozhodně film stojí, ale 81% ? Lidi, kde žijete ? ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Projel kolem vlak a nic moc po něm nezůstalo. Neubráním se srovnání s Obchodníkem se smrtí a i když ani toho nepovažuju za geniální dílo, vychází mi jako filmařsky zajímavější, cyničtější a působivější pokus na podobné téma. Kokain má jen toho Deppa, který to sám nezachrání. 70% ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Beru tenhle film tak, jak je. Nechci tu vytahovat zápory typu ,, Ten film byl pocta kriminálníkovi '' a blablabla. Ten film byl natočen jistým stylem a naplno využíval jeho emoční potenciál. Tři čtvrtě filmu byl dobrej, nic extra ale fungovalo to tak, že to člověka udrželo u obrazovky ( alespoň ty co mají rádi nevšední životní dramata). Když ale v poslední části filmu Deep překročil práh basy podruhé, tak začal emočně dojímavý maratón, který vyvrcholil ( alespoň u mě) v samotném finiši k výbuchu mého vodního zdroje, ikdyž pravda že to vlhlo už při návštěvě ve věznici, kdy mu říkala Penelopa o rozvodu a dcera ho nechtěla znát. Takže na závěr chci dodat, že jsem si vědom toho, co byl George ve skutečnosti zač a ve filmu je to dost jasně naznačené, ale ten film byl tak skvěle udělanej, že nakonec každej snad musel cítit lítost. Za to 5* . ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film a ještě skvělejší Johny Depp (hlavně ty jeho kotlety teda). Životní příběh drogového magnáta mě dostal, že mi na konci i slzička ukápla.... ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Jó je to krásný život, dokud všechno funguje jak má. Jenže nic netrvá věčně a boží mlýny melou. Přesvědčil se o tom i George Jung, drogový dealer a pašerák, jenž se v 70. letech díky kšeftům s kokainem vyšvyhl z chudého dělníka v kápo mafiánského podsvětí. Tento film je velmi přesvědčivou rekonstrukcí jeho pochybného života a zároveň varováním, jak snadné je sklouznout na šikmou plochu. Fenomenální Johnny Depp....až bych ho v závěru málem politoval... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Film, který zabaví, ale nijak nešokuje. Kdo chce vidět J. Deppa jak vypadá ve filmu jak homeless po tělocviku, nechť si toto směle pustí. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů Johnyho Deppa, který je opravdu hodně povedený. V podstatě je to velmi dobře natočený, milý příběh o romantickém životě sympatického drogového dealera, kterého však spravedlivá americká justice poslala bručet, protože pokud by byl tímto způsobem vykreslen někdo z dalších tisíců podobných, kterému to prošlo, zdálo by se, že je to vlastně celkem cool. Proto taky životní příběh George Junga směřuje v druhé půli snímku do nevyhnutelné mizérie i když v reálu to bývá spíš opačně. Johnny i Penelopka hrají výtečně a Ted Demme před tím, než se vydal na druhý břeh dokázal, že se v něm skrýval velký režisérský talent. Ale přes to všechno mi poměrně komerční zpracování nedovoluje udělit pátou hvězdu. 85%. ()

Freeky06 

všechny recenze uživatele

Pre mňa silne návykový film, ktorý dokážem pozerať znova a znova a to nie len kvôli hereckým výkonom a skvostnému obsadeniu... Perfektne natočený film, ktorý snáď nemá jedinú chybičku! Keby mám klobúk, tak ho pred Tedom Demme určite zložím. Čistá (minimálne ako ten kokaín) filmová mňamka! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Od prvního záběru velice svižně podaná žánrovka, která si sem tam zobne ze Scorseseho, se opírá nejen o kvalitní herce, kterým dominuje trojka Depp, Liotta, Mollà, ale především o zatraceně skutečnou story, která si svou faktickou výživností o zfilmování již delší dobu nahlas říkala. Předešlé srovnání se Scorsesem a jeho Casinem, či Mafiány je v kontextu se zvoleným tématem a formou vyprávění naprosto na místě a Ted Demme navzdory nesporné kvalitě Kokainu na mistra Martyho ani jednou kvalitativně nedosáhne. Zásadní problém vidím ve zbytečné zkratkovitosti a tím pádem místy nedostatečnému divákovu "ponoru". Kokainu by vhodně přidaná půlhodina navíc v rámci větší komplexnosti jistě neuškodila. Navzdory všemu zmíněnému jde o povedený snímek, který nepostrádá přes zjevnou inspiraci osobitý rukopis a působivou atmosféru. 75% ()

freeze.art 

všechny recenze uživatele

“May the wind always be on your back and the sun upon your face and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars.” ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Dost slušný film. Perfektní herecké výkony. Zmínim zejména fenomenální herecké podání ze strany Johnyho Deppa, který je jedním z mých oblíbenců v aktérském poli. Příběh je velmi hluboce pojatý, zasazený do dob, které jsou pro mne zajímavé a dále pak do tématu, které je také nutné zdůraznit. Jelikož jde o kokain. Hodnocení zvedá tedy také tento fakt. Žít v těchto dobách a mít peníze rozhodně bych drogy bral, ne jako feťák, ale jako uživatel (Proč vlastně ne?) - "Live fast die young". Tento snímek v mém pomyslném žebříčku přeskočil nejspíš i ďábelského holiče a možná i Piráty, ale ti jsou pro mne legendární záležitéstí, takže spíše ne. Předloha také určitě stojí za zmínku, dále pak perfektní scénář, který udělal jednotlivé situace a části děje jako vystřižené ze světa (podsvětí) drogových dealerů... 90% ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Tak tahle role Johnnymu fakt sedla! Vynikající životopisný film popisující obchodování a život George Junga. Vůbec nevim co bych tomuhle filmu mohl vytknout, je to parádní dílo. Můžu ho jen doporučit. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zajímavý biografický příběh o dobrákovi, kterej kšeftuje s marihuanou a poté kokainem, bohužel pro lidi s dobrým srdcem není v tomhle byznysu místo...Přesvědčivý výkon Johnnyho Depa, perfektní masky a výprava, která mapuje cestu George Junga (Depp) od 60.let až do konce 80.let. 4* ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Nevedieť čo so životom, ale vedieť, že v drogách sú prachy a zábava? Môže medzi týmito množinami existovať nejaký prijateľný prienik? Chcete to zisťovať s akciou? Nuž, tak v tom prípade siahnite po hollywoodskom príbehu Georgea Junga. NIE: Vzlety a pády človeka, ku ktorému si niektorí hľadáme cestu len veľmi ťažko. Pre nás je George nesympatický a tým aj celý príbeh je nanajvýš len priemerný. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama