Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je přímo geniální a to rovnou ze dvou hledisek. Jednak je to opravdu úžasně natočený film a nedá se mu vytknout naprosto nic. Herci, vystižení doby, jistá "kokainová dynamika" a "marihuanová pohoda", ale hlavně scénář!! Scénář, který je přesným popisem skutečných událostí. Četl jsem o hlavní postavě tohoto filmu téměř vše, a vše, co o svojí dealerské kariéře ten člověk vypověděl naprosto sedí s filmem. Film se neodklonil ani o milimetr od (údajně) skutečných událostí a přitom byl podán naprosto úžasně emocionálně, zábavně a napínavě. Perfektní film, který se nikdy nestane kultem. U nás málokdo ví, co to je "žít s panem kokainem", na západě to ví téměř každý a proto o tom raději nikdo nemluví ... ;-) Ovšem to s filmem nesouvisí... Jak říkám a píšu, tohle je bombastický film s úžasným Deppem a všemi dalšími herci hned v závěsu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

BLOW je můj šálek kávy a navíc je tu jeden z nejlepších výkonů Jonnyho Deppa. Dvouhodinový životopisný zážitek, který se zaryje pod kůži a nepustí (strhující závěr). Vynikající režie Teda Demmeho odejít se má v nejlepším, on to dokázal. KOKAIN je plnokrevný bratr Scarface. Mám moc rád tenhle film, ale přál bych si vidět tenhle příběh pod Scorseseho lupou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé sliznice ani žíly nikdy nepoznaly nadpozemskou krásu užívaných drog, uvolněná mládež s úsměvem demolující ulice mi navíc poněkud leze krkem a asi proto jsem nedokázal získat sympatie k Georgeovi Jungovi - bakaláři marihuany s doktorátem z kokainu, který pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel za mřížemi, pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel ...... a asi čučí dodnes. Dobře mu tak. Jinak je snímek skvěle obsazen, má pár výborných momentů a kdyby George zůstal s Tuňákem na pláži a pohodově oblboval plážové letušky travičkou zelenou, tak by se mi na monitor dívalo daleko líp. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející pokus o zasvěcení do podsvětí, ale když srovnáváme s velmi tematicky podobnými Scorseseho gangsterkami, vychází z toho Kokain jako mírný nadprůměr. Ale i když zapomenu na nechutné srovnávání, co mi zbude? Co mi film dal? Že brát drogy je špatné jsem věděl už před tím a tady to není prezentováno ani dost dramaticky ani dost s nadsázkou na to, aby s tím Kokain vystačil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější asi ta aura toho, že samotnej režisér se pár měsíců po premiéře předávkoval kokainem a umřel. Jinak nic moc. Příběh je vyprávěnej strašně zkratkovitě a zmateně a pořád se tam objevujou nový a nový postavy, aby bez vysvětlení zase někam zmizely. Hodně postav se mi navíc pletlo mezi sebou. Od chvíle, co se film dostal někam do roku 1980, jsem se v tom už úplně ztratil. Konec o tom, jak se hlavní postava jakoby napraví a chce se starat o dceru a píše nějaký dojemný dopisy otci, mě už vyloženě nudil. Feťácký filmy mám jinak docela rád, ale tohle mě nebavilo. Od filmu, co má 83%, jsem čekal rozhodně víc. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavé filmové zpracování o životním příběhu drogového dealera, kterého tu na výbornou stvárnil vynikající Johnny Deep. Nemám co bych filmu vytknul. Celé dvě hodiny jsem proseděl připoutaný k obrazovce a sledoval jsem ten neuvěřitelný příběh emocí. U mě jasných 5 hvezdiček ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kokain mi připomněl produkci kanadských televizních a filmových společností sídlících na západním pobřeží, které se specializují na masovou produkci životopisných filmů a tzv. snímků podle skutečných událostí, kterými zaplavují trh a které obvykle končí v méně atraktivních vysílacích časech. Je to totiž po všech stránkách průměrně zpracovaná záležitost s předvídatelným dějem, charaktery i vývojem postav, kterou vytahuje nahoru pouze přítomnost oblíbených hereckých hvězd. Taková Penélope Cruz je ale veskrze zbytečná, protože její role od ní zkrátka nic nepožaduje a klidně by totéž mohla zahrát druhořadá herečka s přitažlivou vizáží nebo ještě líp snaživá modelka toužící po herecké kariéře. Depp je sice standardně dobrý, ale sám toho moc nezachrání, zvlášť když mu scénář a dialogy nevychází vstříc. Průšvih je především v přístupu k celému projektu. Kdyby Ted Demme skutečný příběh pašeráka drog dokázal natočit jako stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu, jako se to povedlo Stevenu Spielbergovi ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, mohlo jít o velmi zdařilou záležitost. Tomu by napomáhala přítomnost Ethana Supleeho známého jako retardovaný Randy ze seriálu Jmenuju se Earl, který je přímo stvořený pro komediální parodie. Jenže tvůrci uhnou jinam a protože nejspíš zaplatili skutečnému Gergovi Jungovi za exkluzivní informace a práva k natáčení, nechali ho taky ovlivnit scénář tak, že sledujeme příběh "hrdiny", který čelí nepochopení rodičů, ztrátě milované partnerky, zradě nejbližších přátel i zločinem vydělaných peněz a na konci marně bojuje o přízeň svojí dcery. Ta sebelítost, která z filmu čiší, je až trapná a ze spolehlivých tří hvězdiček mě nutí slevit na pouhé dvě a 45 % celkového dojmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp to táhne, i když jeho postava je dost nevýrazná.... ale líbily se mi postavy jeho rodičů. Děj je pak slabší real-life Zjizvená tvář, marně vzpomínám, jestli mě v tom příběhu něco překvapilo. To celé ve filmařsky solidním kabátě. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

George Jung je jako filmová postava dokonalý antihrdina. Idiot z principu, co se týče jeho rodiny, jeho dcery zvlášť. Absolutní borec ohledně byznysu a z hlediska lidského odvážný, čestný, kamarádský, naivní, osamělý, paranoidní a nakonec asociální jedinec. Těžce asociální, protože vlastně profituje z prodeje drog. Z filmu pak máte pocit, že sice drogy jsou špatné, ale život chlápka, co na tom trhl majlant je celkem dobrodružná show lemovaná blahobytem i strastí. V momentě, kdy na scénu ležérně vtrhne sám Pablo Escobar, ikona jihoamerického trhu s kokainem, boss, který má na svědomí nejeden život, dostává film skutečné grády. Je to i přes kontroverznost tématu skutečně napínavá podívaná a film se tak stává pro mnohé jedním z těch nej, které kdy viděli. Jistým faktorem líbivosti se nejspíš stává, v jaké etapě života to člověk zhlédne. Jestli v době, kdy experimentuje a koketuje tak s lecjakou látkou posílajíc nejednu mysl kamsi do výšin nechápavého spektra barev a výjevů nebo v době, kdy právě doexperimentoval a v závislosti na rodině a své dceři zvlášť, zastává k této problematice postoj spíše negativní. Nic ale nemění fakt na tom, že partička herců předvedla strhující výkony a to je jen špička ledovce. Z filmového hlediska nyní můžeme pět jen samou chválu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Cassavetes, David McKenna | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Ted Demme, Denis Leary, Joel Stillerman | Distribúcia: New Line Cinema | Rozpočet: 53 miliónov $ | Tržby: 83,282,296 $ || Faktickou suchosťou prerážajúci, no už overene fungujúci schémat človeka stúpajúceho na životnej dráhe drogovej kariéry. Celé to úspešne tiahne Johnny, Penélope sa nanešťastie(?) objaví len neskôr, a poprvý krát ma vo filme výrazne štve - bude to asi tým, že svoju rolu zahrala úplne adekvátne reálu postavy... Ako negatívum by som vyzdvihol opätovné fandenie režiséra svojej hlavnej postave na drogovej dráhe, čo cíti divák skoro počas celého filmu okrem konca, a to môže vytvoriť nemálo zlý podtext pre morálku spoločenstva... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jak si nědo mohl tak zničit život? Vždyť na začátku to vypadalo tak dokonale. Sem tam to bylo trochu drsný, ale dalo se to zvládnout. Zboží šlo a na odbyt a obchod kvetl. Proč ho přátelé zradili? Pro peníze? Byl to obchod, nic víc? Životní příběh George Junga je poutavý a s blížícím se koncem opravdu smutný. Kontrast bohatství a chudoby je, jak už to u podobných filmů bývá, vyveden perfektně. Navíc Johnny Depp v hlavní roli byl jako vždy skvělý. Zase na sebe strhl většinu pozornosti. Obtloustlého ve světlemodré šusťákovce jsem ho zatím nikde jinde neviděl. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrý film s drogovou tématikou. Díky této roli v mých očích Johhny stoupl ještě o kus výš a Penelope Cruz naopak o něco níže :) Naštěstí se její jméno víceméně pouze šiklo na plakát, protože se na scéně objevila jen občas. Příběh samotný je zajímavý, až mi Junga bylo na konci opravdu líto ( pašerák a dealer drog vylíčený jako hrdina? ale co..). Nenudila jsem se ani minutu, film svižně ubíhal a nakonec jsem byla opravdu dojatá.. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama