Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zivotopisna drama podla skutocnej udalosti o zivote drogoveho dealera,ktora ma velmi nenadchla a aj trosku nudila,Johnnyho Deppa mam rad a je to vyborny herec,ale ani on nezmenil moj pohlad na tento film,ale zachranuje to priblizne poslednych 20 minut,tie sa mi lubili...:-) ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Výborný príbeh kde johny depp predvádza svoj talent naplno. Drogy sa tus triedaju s pohodovou atmosférou californie a zase sa striedajú s vezením, prepychovým životom. proste veľmi dobrý film, ktorému však do dokonalosti niečo chýba. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Hm, asi není správné sympatizovat s drogovým dealerem, ale o tom vlastně tenhle film je. Asi každého naštvalo, když ho všichni podrazili, a to několikrát. Ale člověk si musí uvědomit, že je dobře, že ho zabásli. Tolik životní pohled. Co se týče Deppa, byl skvělej. Podobně Ray Liotta, i když hrál jen asi čtvrté housle. Co se myslím hodně povedlo, byly proměny v čase, tedy vizuální proměny jednotlivých postav během děje. Celkově dobře odvedená práce. 75%. ()

truby 

všechny recenze uživatele

Trochu slabý soupeř pro podobné filmy z drogového prostředí. Pouhý stín Scorseseho Mafiánů, či Casina. Neopravdové, nedůvěryhodné, thiller pro děti. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Filmeček o drogách s Deppem a Cruzovou.. Film dal přesně to co jsem od něj čekal, jak se z malého prodejce trávy stal největší dovozce kokainu. To ze všema podrazama a akcema pro mě stačí jen na slabé 4* ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha příběhů o skutečně existujících lidech. Velmi zajímavé, byť se jedná o mnou velmi neoblíbené téma - drogy. ()

Drakenovec 

všechny recenze uživatele

Úžasný film s námětem o drogách a jejich překupnictví. Nejenom tak pro nic za nic je Johny Depp nejoblíbenější herec na CSFD. Jeho herecké výkony jsou prostě famózní a obdivuhodné. Samozřejmě musím ale pochválit i Penélope Cruz, už jenom její španělsko-anglický přízvuk má své kouzlo. No a když se zaměřím na film jako na celek, tak mě nenapadá žádná kritika, ale pouze jenom chvála. Námět je zajímavý, scénář, hudba, herci, atmosféra a všechno ostatní - zkrátka brilantní. Jsou sice určitě lepší filmy než kokain, ale co o to. Film je na hodně vysoké úrovni a mně osobně to stačí k tomu, abych dal plné hodnocení. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Kultovní snímek. Žeru jim ten příběh jako kanibal svou kořist po měsíčním půstu. Dal bych i 6 hvězd za to, že je to podle skutečné události a 2016 má jít Jung ven z vězení? Kdo ví jestli ho aspoň jednou jeho dcera navštívila... - 98% ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Standartne dobry Johny, je to v podstate uz klasicky pribeh muza mimo zakona , najprv sa dostava na vrchol z ktoreho po case pada, film je to vsak velmi dobre ponaty. 90% ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem se na takovou "klasiku" nepodíval už dřív. I přesto jak je film dlouhý mě Johnny bavil až do konce. Děj pěkně graduje a delší střih v některých pasážích opravdu povedl. Nicméně mi tady bohužel nesedla Penélope, ikdyž proti ni nic nemám. Její herecký výkon mě nijak nenatchl. Už v první minutě filmu mě připadla jako by tam vůbec nepatřila a byla jen špatná komparzistka. Absolutně se mi nehodila do role zfetované ženušky v domáctnosti... ()

PlutisMovie 

všechny recenze uživatele

Aaaaa, životopisný, to bude zase nuda!... Říkal jsem si, když jsem si pouštěl tento film jen pro to, že jsem se nudil a zrovna na komedii jsem neměl náladu. I přes to, že nemusím Johnnyho Deppa se mi tento snímek opravdu libil. Na roli George Junga by se málo kdo hodil víc. Film byl trochu pomalejší, ale jinak pecka! 80% ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Imho ještě nikdo nezahrál zklamání tak dobře jako Depp na konci Kokainu. Jeden z mála filmů, co mě skoro rozplakal. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Iba Johnny Depp dokáže vo vás vyvolať pocit, že aj keď viete, že rozhodne by ste nemali fandiť narkobarónom, celý film mu aj tak držíte palce a dúfate, aby nakoniec všetko dobre dopadlo. Pekne si spravil vlastnú kariéru, od malého prekupníka, až po samé nebo drogového podsvetia. Takže teraz neviem či tíško závidím, alebo znechutene odmietam. Každopádne film Kokain u mňa v žánre drogového sveta figuruje na popredných miestach. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám transcendentní roli ve Fear and Loathing in Las Vegas, tak určitě nejlepší role Johnnyho Deppa. Drogy už spoustu let neberu, ale během tohodle filmu musí dostat chuť na koks snad každý. American - DIY- dream. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Už som asi videl priveľa filmov o tom istom (mladík sa vrhne na cestu rýchleho zbohatnutia skrz protizákonnú činnosť, chvíľu sa mu darí a na konci mu to spočítajú aj s úrokmi), že tento film ma obsahovo nijak neprekvapil a v zásade ani nezaujal. Formálne je ale natočený veľmi zručne a hlavne v prvej polovici má výborné tempo a je zábava ho sledovať. Akonáhle ale Depp začne padať nadol, tak film padá spolu s ním k priemeru. 7-/10 ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Taková drogová oddechovka a mimo některých kratších úseků a závěrečného monologu celkem pohodvý film. Je zajímavé jak se jedno téma i jednen konkrétní příběh dá servírovat mnoha způsoby (Narcos ad.). ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tvůrci trochu zbytečně lezli Jungovi do zadku. "Postaví tady pomník jednomu pašerákovi drog.", jak to trefně shrnula přítelkyně. Ale to je asi tak jediná stížnost. Kokain je herecky skvěle obsazený a natočený "soft" film o narkomafiích, na který směle můžete vzít partnerku, aniž by vám vynadala, na jaký krvák jste ji to přitáhli. A po filmu můžete vést akademickou debatu o překladu slova "blow". Mrtvola tam bude jen jedna, a to ještě rozmazaně v pozadí. Dobové ohozy tomu dodávají ten správný šmrnc. První půlka je hodně free, odlehčená, až komediální. Všichni hulí, válí se na pláži a pašování je pro ně zábava, kterou si vydělávají velkou hromadu peněz. Druhá polovina už jede na vážnější notu, ale pořád s lehkostí. Pokud tedy chcete něco o drogách bez hromad mrtvol, Kokain je dobrá volba. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"El travka?" Tohle drama bylo v první polovině docela odlehčené a mělo dobře našlápnuto, avšak, asi v souladu s životem hlavního hrdiny, postupně ustrnulo... ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama