Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Filmy o prodejcích drog mají vesměs velmi podobné scénáře, liší se hlavně kreativitou tvůrců, kterak rozprášit ten notorický bílý prášek do záběrů. Blow samozřejmě není výjimkou, sice mu přidává, že už to není nejmladší film a předběhl velkým množstvím moučky např. American Made nebo Wolf of the Wall street, ale toto vyčpělost tématu neomlouvá, spíš ji zdůrazňuje. Film má spoustu skvělých momentů a jednu skvělou herečku, jinak je to ale staré známé escobarovské téma, které po sfouknutí koksu rychle vymizí. ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl víc, nemá nic. Tak by se dala charakterizovat až politování hodná chamtivost drogového kinga G. Junga. Depp ho nemohl zahrát lépe, protože málokdo by asi soucítil s někým, kdo obchoduje s tvrdými drogami a doplatí na to. Poslední scény s dcerkou nebyly sice nutné, ale vynechány být nemohly kvůli dokreslení skutečnému příběhu. ()

Jarome 

všechny recenze uživatele

The official toxicity limit for humans is between one and one and half grams of cocaine depending on body weight. I was averaging five grams a day, maybe more ()

jda23 

všechny recenze uživatele

Dalsi klenot v drogovej kulture. Kokain je uz kult a Depp bol na to stvoreny. Pravdivy pribeh vyfukaneho dealera s nesmrtelnym citom cloveka. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Skvělý film od začátku do konce. Dějově bohatý, stylový a ani chvilku nenudí. Takový kokainový Forrest Gump. Zcela zasloužené čtyři a půl hvězdy. (EDIT: 4. 12. 2021 - druhé zhlédnutí. Přesně po 12 letech a 11 měsících. A přesto jsem si ten film pamatoval. Některé jeho detaily. To je celkem dobrý důkaz jeho kvalit.) ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film o tématice drog, který náhrál na exklusivní sólo Johnny Deppovi. Člověk si vlastně musí uvědomit, že sympatie k takovému člověku (hrané roli) by měl držet tak maximálně v idilickém počátku filmu. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem už jen z povinnosti projížděl svých 30 kanálů a s vidinou toho posledního třicátého, jsem se už chystal zalehnout. Pak jsem, ale zahlédl Penelope Cruz, na kterou nedám dopustit ,(:-D) a řekl si, že se jen na chvíli podívám v čem to vlastně hraje... Ta chvíle se protáhla na dvě skvělé hodiny a přesto, že jsem si dal půlnoční dávku kofejnu, nelitoval jsem. Kokain, který jsem viděl teprve nedávno (ostuda, stydím se) mne nadchnul tak, jako v poslední době asi jen famózní Temný rytíř... ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, opět perfektní ležérní Depp a rozevlátá Penélope. Bavila mne první polovina filmu, ta druhá už se poněkud táhla. Ale celkově ucházející na tolik profláknuté téma drogových dealerů. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Johnnymu Deppovi ako George Jungovi - mužovi, ktorý pochopí podstatu a zmysel života, až keď je neskoro, ktorého zakaždým zradia tí, ktorým veril, sadla rola ako riť na šerbel. Film prebieha nadpriemerne, ponúka viacero výborných scén(pasáž, kde George už nemal kde uložiť peniaze:), v závere, keď George nahráva do magnetofónu nahrávku pre svojho otca, sa mi tisla slza do oka. Páčilo sa mi aj komentovanie svojho života v podaní samotného Deppa(George), na moje prekvapenie ma to vôbec nerušilo, naopak, pôsobilo to veľmi vhodne. Based on true story - bod navyše. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Když se pro životopisný příběh podaří sehnat kvalitního herce, je z půlky vyhráno, což se v případě Johnyho povedlo. protože postavu Junga si střihl s přehledem. Drogy jsou svinstvo a hlavně dobrej business, člověk tam snadno nakoukne, ale i přesto, že jde o kejhák, vyskočit z rozjetýho vlaku už není tak jednoduchý - 80 % ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Na Kokain jsem se hodně těšila, pocity však následovaly spíš smíšené. Námět je nosný, Depp celý film táhne s obdivuhodným zápalem, Penélope je neskutečně sexy... a přesto bych svoji reakci v závěru filmu shrnula asi takto "hm, dobrý, kouknem ještě na Requiem for a Dream (přestože Leto rozhodně není mým idolem)? ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nemám rád, tak jsou to ženy z čeledě otravných. Bohužel v tomto filmu se vyskytuje ještě jejich mnohem horší poddruh - zlatokopka otravná a její blízká příbuzná - zlatokopková fetka otravná. Nezachrání to ani svým obličejem nebo tělem Penélope Cruzové, protože toto maskování lze prokouknout u tohoto druhu velmi rychle. Film mapuje kariéru drogového barona a jak už bývá u filmů s tématikou drogových překupníků zvykem, i zde je příběh lehce monotónní. Vždy sledujeme zářivé začátky, kdy dealeři oplývají tunou penízků, praskají jim pod tíhou jejich peněženek jejich zlatem poseté trenky, aby záhy zase o všechno přišli a šli za mříže. A zde se to dokonce opakuje vícekrát než jednou, jen je mariánka vyměněna za kokain, ale zbytek zůstane poměrně stejný. S každým podobným životopisným filmem si jen říkám, kdy budou filmaři za velkou louží epicky zfilmovávat i životní příběh nalitého popeláře. Věřte tomu, že filmaři do hlavní role šoupnou podobného hezounka a lamače dívčích srdcí jako zde Johnnyho a my mu všichni do jednoho odpustíme každou nevysypanou popelnici a každý odpadek, který padne vedle (třeba i na hlavinku roztomilé maličké dívenky). Největší herecké překvapení mě ale zde čekalo v podání jeho otce, který očima hraje naprosto perfektně. Ten by snad zahrál i pohled 30-letého panice při pohledu na první obnažené ženské tělo (kompliment na světové úrovni...). Jen škoda, že vůbec nevypadal jako Johnnyho otec, vzhledem k jejich podobnému věku (u mamky rovněž). Na celém filmu je tak nejzajímavější fakt ten, že režisér po nafilmování Kokainu rok na to zemřel na infarkt a v jeho krvi se našla jako příčina právě Kokain (ty životní paradoxy). V branži drogových snímků trošku slabší počin a slabší 4 hvězdy. 70% ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, kolik zajímavých životních osudů se kolem tohoto filmu točí. Je neuvěřitelnější, že životní příběh G.Junga nejen že nemá špatný konec, ale ještě stále nekončí! Je šílenou ironií, že režisér filmu zemřel tak, jak zemřel a to dokonce dříve, než hlavní protagonista tohoto filmu... Za film jako takový dávám 4* ale tu jednu za všechny ty náhody, ironie a celkové zmapování životních osudů tohodle "snílka" si tu pátou zaslouží. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Pepka Lupová je ošklivka... Nejsilnější scény? Když mluví na tom ostrově se zrádcem Diegem a potom ve vězení s Mirthou. ()

Axi 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka, fascinující film natočený dle skutečné události odehrávající se v 70. letech – lehké drogy, těžké drogy, vynikající Johny Depp a jeho nenápadný začátek, luxusní průběh a hořký konec s láskou k drogám, ženským a také své dceři. Film je obohacen o perfektní hudbu, takže si během toho zážitku i zazpíváte, jindy se zasmějete, někdy zapláčete a veškeré emoce se prostě a jednoduše stále prolínají, což beru jako podstatu pořádného filmu! Za mě 5 hvězd :-) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě můj oblíbený žánr, o to výše musím ohodnotit tento film, protože mě nasál a vyplivl až na konci. Za mě velké překvapení. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama