Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale přece jenom jsem čekal něco víc. Člověk je dnes hodně rozmlsaný těmi narko-filmy. A taky to mohlo být o kapánek kratší. 70%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočené životopisné drama, kterému suverénně dominuje sympatický Johnny Depp a jeho nadmíru přesvědčivý herecké projev, který je naprosto bezkonkurenční. Příběh je vyprávěn chronologicky, má docela slušné tempo a nabízí plno zajímavých a nečekaných momentů. Atmosféra místy příjemně uvolněná, jindy zase vážná až dojemná. Líbil se mi krásně vygradovaný závěr, emočně řádně silný. Oceňuji také kvalitní herecké obsazení, nadprůměrné výkony, podmanivou hudbu, filmařsky naprostá paráda. Filmu prakticky není co vytknout, bavil jsem se po celou dobu. 10/10. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

83%?? Jako vážně? Za co?!? Za tu snůšku dealerských hovad? Tak tedy: jeden vlasatej pratonda, jeden buzerant, zpočátku k tomu jeden sud loje, k tomu ještě v průběhu filmu pár dalších, který buď prodávaj, nakupujou, sjížděj lajnu, chodí po bytě s krabicema dolarů a už vážně neví, kam s nima, a když to nějak úplně neklapne, tak jsou v lochu za pašování drog, aby za chvíli byli zase venku a jelo to nanovo?? Ne, vážně ne. Stáhnul jsem to patrně kvůli Penélope Cruz, ale ne, prostě nemám důvod udělit nějakou hvězdičku. Fakt mi bylo celkem u zadele, jestli Džorž zdechne v kriminále nebo si ho najde nějaká čepel nebo včelka blíže neurčené ráže. Navíc na tohle  čumět dvě hodiny...... a ještě jednou ne. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych vyhledával filmy s drogovou tématikou, mám v těchto filmech velké mezery a ty mít budu už asi pořád. Mne tahle tématika nic nedává a nějak mne úplně neuchvátila, takže tento film mne taky nějak moc neoslnil. Ale rád zkouším nový věci a nebráním se žádné kvalitě, ale tady kvalita není úplně košér. Jediný, co tu stojí za to je Johny, který má fakt skvělej výkon a jeho taky moc nemusím. Ale jinak je to jako kdybych ten film neviděl. Nic pro mne. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Silný příběh s jedním z nejvážnějších témat. Ale na druhou stranu, proč by něco takového odmítat, že? Johnny Depp se své role ujal dokonale a předvedl výkon, který stojí za to poznamenat. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Shlédla jsem jej na jeden dech a pořád mi Junga bylo líto...Vpodstatě to byl celkem smolař mezi narkokráli, byl dobrák, snažil se poctivě pracovat a každýmu dát správný díl...Na ty poměry byl děsně měkkej a jemnej.Líbila se mi k tomu hudba, mělo to spád.Z této kategorie film, který rozhodně stojí za zhlédnutí.Právě ono založení na skutečném příběhu mě nutí přikreslit zbývající hvězdu do počtu. ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

Na začátku sen. Na konci největší pašerák kokainu do Ameriky. Kvalitně natočený životopisný příběh George Junga jenž se z malého obchodníka s marihuanou stal "kokainový bůh" Johny Depp zde zahrál opravdu strhující roli a pochvaly na jeho roli jsou zde naprosto oprávněné. Najdnou se zde i velmi úsměvné scény například když George už nemá v celym baráku místo na uložení peněz a milionů se mu válejí prakticky po zemi. V tu chvíli musel bejt jeho americký sen splněn:) ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* trochu nerad, ale tři by byly málo, hlavně kvůli Deppovi. Tož - nebylo to špatné, že, ovšem když se scánář rozmělní a režisér (případně studio) není ochoten nebo schopen správným střihem dotáhnout náladu a švih až do konce, je to u mě tak za 70%. Ten závěr byl dost úsměvný. Škoda, že nebyl úplně vystřižen. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Bylo skutečně zajímavé sledovat příběh pána, který naučil Amíky na kokain. Johnny Depp se role vžil hodně dobře a zaslouží si ocenění. Oceněníhodná je také první polovina filmu, která hezky odsýpá, a při sledování té druhé si lze říci "Kéž by i tahle odsýpala jako ta první." Je to slušný standard, kvalitně vytvořený, s poselstvím, které je jasné, ale snad proto jde naprosto mimo mě. Nikterak zvlášť mě film nezaujal, na druhou stranu ale taky vůbec neurazil. ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Kokain je stylové nakro drama, které z průměru vybočuje hlavně díky hereckým výkonům snad všech zúčastněných. Příběh je vystavěn klasicky. Takový kříženec Scarface a Carlitovo Cesty. Vzestup, pád, vzestup, pád, zúčtování...no prostě jak na houpačce. Ovšem konec je emotivně hodně silný, skoro až dojemný, že mě to láká dát pět hvězd. Ale zůstanu při zemi. 80%. ()

M4rkl4r 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu, tak se nejedná o nic převratného ani originálního. Jde o klasickou sínusoidu - počáteční úspěch, konečný trpký dopad - postava lituje svých činů a jediné po čem touží je nová šance se svojí rodinou. Kdyby se jen autoři nesnažili urputně vyždímat z diváka všechny jeho emoce. Spíše by bylo vhodnější natočit to více z objektivního pohledu, aby si každý udělal vlastní názor na hlavní postavu a ne , že se nám snaží ukázat, jaký je to v jádru skrytý dobrák. I když musím připustit , že vlivem vynikajícího výkonu Johnnyho Deppa mi to tolik nevadilo. 77% ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne nudny a nezaujimavy zivotopisny snimok, ktory tentokrat nemohol zachranit ani Johnny Depp. Proste nemastne neslane a otravne moralizujuce prerozpravie udalosti. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Styl tohoto a dalších snímků mám moc rád, ukazují vzestup a pád lidí, kteří měnily dějiny planety. Nenudil jsem se ani na sekundu, kapesník jsem si taky podal a možná i uzpůsobil životní priority? Kdo ví...ale film se mi moc líbil. ()

departed 

všechny recenze uživatele

I tohle se někde opravdu stalo. Začínal u trávy, dokud neokusil kokain, a nakonec skončil v úplnejch sračkách. Mohl si za to sám, ale sympatizuju s ním jen proto, že to Depp zahrál fakt tak výborně. Jednoduše další snímek o drogách a o jednom chlapovy, kterého ty drogy doslova vyřídily. A i přesto, že ho ke konci své "kariéry" všichni pomalu zavrhli, jeden člověk mu vždycky věřil a měl ho rád - jeho otec. ()

PavelH 

všechny recenze uživatele

Dám rád filmy o drogách a mám filmy podle skutečnosti... a mám rád i Johnnyho Deppa. Takže se mi nemůžete divit za těch plnejch pět. Vždyť je to pěkný dílko. Ano, možná není z nejoriginálnějších, ale zaručeně vás to udrží ve střehu. Nejsem kritik ani resisér a scénárista, ale když chcete něco dělat věrohodně podle skutečnosti, podle mě vám to prostě trochu svazuje ruce v kreaticitě. Takže příspěvky typu, nenabídlo to tic nového, už jsem viděl lepší... s těma se prostě nemůžu ztotožnit. Mělo to šťávu, mělo to emoce, mělo to skvělýho Johnnyho a já mám tenhle film prostě rád.... "...a všichni byli zhulený." :) ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama