Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Soubi 

všechny recenze uživatele

Film o velkém vzestupu a velkém pádu. Depp předvádí (jak jsme zvyklí) herecký koncert a ukazuje nám, že je lepší se bílému prášku vyhýbat :) ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Pěkné a celkem smutné životopisné drama o překupníkovi drog...holt Kokain je dobrý, Johnny je dobrý...kvalitní zábava na páteční večer...pro někoho srdeční záležitost pro mě nadprůměrný snímek, kterému do absolutní TOP kategorie něco málo chybí...78%. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Film nabitý silnou drogovou atmosférou Kolumbie a Kalifornie. Nervy, strach, přátelství, zrada a láska - to vše a Johnny Depp v čele. ()

cress 

všechny recenze uživatele

Životopisný príbeh na štýl "from zero to hero", ku tomu drogová tématika a boom...vznikla kombinácia, ktorá ma prilepila na gauč a vychutnával som si tento film ako keby som bol ja George Jung. Záživné, zaslúžené miesto v Top 10. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga je moje srdeční záležitost. Můžu ho vidět znovu a znovu a pořád budu cenit jeho ctižádost s jakou v tomto snímku vystupuje. Johnny Depp se do role drogového dealera hodí naprosto skvěle, Penélope Cruz bych nejradši umlátil krumpáčem, což znamená že svoji roli vystihla taky na jedničku. Skvělá režie a soundtrack, který si pouštím do dneška dělá z tohoto snímku jeden z mých nejoblíbenějších vůbec. ()

hackstolle 

všechny recenze uživatele

"Voz vic, voz vic!" , aneb jak jit s bakalarem v marihuane do lochu a vyjit s diplomem v kokainu. Moc rad se na Kokain vzdy podivam a pokazde se velmi dobre bavim. Snad jen dabing Simony Stasove v roli matky Johnyho Deppa mne prijde trochu nevhodny. Original je ale bezchybny. Takze ***** nebo chcete-li 90%. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Perfektní příklad jak s těmi drogami prostě nejde přestat. Hlavní hrdina si několikrát řekl "A dost" a nikdy to nedodržel až se mu to stalo osudným a jak on sám říká, největší trest nebyl, že ho podvedli jeho kamarádi a šel sedět, ale že nesplnil své slovo. U těchhle filmů mě vždy neskutečně štvou ty ženy těch hlavních záporáků, dycky mi přijdou takový šíleně najivní a díky penězům si šáhnou až na dno a jen málo těchhle hrdinek to zahraje opravdu přesvědčivě. ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Počiatočný zážitok bol síce neuveriteľný, ale po druhý krát som na filme veľa slávy nevidel. A takýmto filmom ja hovorím jednorázovky. Škoda, že film stratil svoje čaro. No bohužiaľ neviem čím to vskutku je. Dávam 8/10 bodov. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Vynikající J.D. Skutečně perfektně zahrané. Penelope jako fetka z hollywoodu, tvoří uvěřitelný pár. Hlavně těch prachů, jak se jim to tam jen sypalo. Skutečně drahý film. ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy dle skutečné předlohy a téma drogy je stále aktuální a Johnny Deppa můžu a tuto roli zahrál velmi přesvědčivě a vůbec............80% ()

1mara2 

všechny recenze uživatele

Wow. Konečně jsem viděl film, kde mně Johnny Depp opravdu seděl. Nějak jsem ho dřív moc neměl v oblibě, možná i proto jsem oddaloval shlídnutí tohohle filmu...no, jsem rád, že jsem si udělal čas. Hodně silnej příběh, hlavně v závěru, kde se krásně ukazuje ta tolik propíraná relativita peněz. Vydělat cash samo o sobě nic neznamená, ať už jakoukoliv cestou. Barák naplněnej prachama, že už to neni kam dávat, koktejly, bazény, auta, prostě work easy play hard - a i když o tohle všechno přijdete a jste zpátky na nule, přijde mi úžasný, že daleko, daleko víc vám může chybět něco zcela jinýho... ()

applestar 

všechny recenze uživatele

Začal Pablo Escobar a následovali další. Lišili se tím, jak to dělali, co pro to museli obětovat a kam až hodlali dojít. Johnny to zahrál bravurně a patří mu poklona. K Johnnymu drogy sedí a umí je zahrát (strach a hnus v Las Vegas). Jinak celkově super obsazení. Doporučuji! PS: George Jung byl propuštěn 3.června 2014 a dcera ho navštívila rok po shlédnutí filmu. Takže šťastný konec :) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Aneb další vzestup a pád jednoho z dalších lidí ve střetu se společností. Natočeno poměrně dobře, překvapující je hudba, která je velmi kvalitn(hlavně její tkz. mexické části). Co se týče scénaře, tak nemám výhrad ocenil jsem hlavně, Georgovu né úplně nejspolehlivější retrospektivu a vidíme hlavní poselství ve smutném závěru filmu. Výborný Johnny Depp a Penelopé Cruz. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná Johny Depp stvárnil svou roli naprosto dokonale! Stejně tak i režisér Ted Demme na svém postu udělal dobrý dojem. Zkutečný příběh člověka - drogového dílera, drsný, smutný a vlastně i ze života. Opravdu se mi snímek velice líbil, jenom Penelopé Cruz mi místy přišla ve své roli slabá. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak vysoké hodnocení. Asi do půlky filmu se na to dalo dívat, ale je to jen příběh všedního života dealera a feťáka, jeho konzumních aspirací a o jeho touze po statusových symbolech vyšší třídy. A mocinky plakám nad závěrem, kde si Johnny "Axl Rose" Depp uvědomí ty "správné hodnoty", vskutku sentimentální taškařice. Jen mi tam chyběla Axlova "Don´t cry". Čím více sleduju americké filmy, tím víc vnímám rozporné kvality této kinematografie. Je to náhoda, že tolik amerických filmů má svého Tuňáka ? ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma nejak extra nebavil a navyše nikdy ma nenadchýnali filmy z obdobia 70tych rokov, kde sa všetko točí okolo drog prípadne ešte disca a drog. Ale Johnny Depp je Johnny Depp a tak som pozerala ďalej a po (pre mňa) nezáživnom začiatku sa to celkom slušne rozbehlo. Na konci najsympatickejšieho drogového dílera v dejinách filmu nielen ľutujete, ale máte ho aj radi a ani sa nezamyslíte nad tým, čím sa živil. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná o tom, jak se dostal kolumbijský kokain masově na americký trh koncem sedmdesátek. Akorát že od minule jsem už zapomněl, o čem že to vlastně bylo. 70% ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama