Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Videl som už aj lepšie filmy s touto tematikou. Tentokrát je to trochu viac rodinná dráma ako gangsterka, ale to nie je dôvod prečo by ma Blow až tak neoslovil. Jednoducho je to hodinu a 40 minút nevýnimočné plíženie dejom. Záver síce zvyšuje hodnotenie, ale na 4* to tesne nemá. PS: A Escobara hraje novozélanďan... aspoň nejakého latino týpka tam mohli dať, ani na sekundu som neveril jeho prízvuku. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jak říkal protagonista filmu: Kdo chce víc, nakonec nemá nic. Občas to tak dopadá, když se jede v drogách ve velkém. Asi by to lépe dopadlo, kdyby zůstal skromně u trávy (to by o něm ale nebyl film). Jinak je to velmi poutavě vyprávění překupníka a jeho cesta životem. Hodnocení: 81/100. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

"But I force a smile, knowing that my ambition far exceeded my talent. There are no more white horses or pretty ladies at my door." Blow ako film nemožno označiť za zlý, pretože vyložene zlé na ňom asi nič nie je. Na druhú stranu, okrem záverečného morálneho posolstva zaváňajúceho gýčom a prívlastku "natočené podľa skutočných udalostí", ktorým sa mimochodom pýšní už pomaly každá druhá hollywoodská gangsterka, neponúka zhola nič naviac, čo by ho robilo zapamätateľným. V porovnaní so žánrovými klenotmi od Scorseseho či De Palmovým Scarface skrátka Blow nemá čím osloviť. Je to rutina, ktorá miestami pôsobí až dokumentárnym dojmom. Možno práve to bol Demmov zámer, každopádne príbeh jedného z najväčších drogových dílerov kokaínu si určite priam pýtal väčšie odviazanie. Veď Depp si to skoro celé odkráčal s jednou zamračenou grimasou. Nápaditejšia réžia a odviazanejší scenár z tohto mohli vyťažiť omnoho viac. Priemer. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý Johny Depp (asi bez překvapení) v roli George, který prostě nechtěl být chudý a tak se vydal svou cestou - tedy kombinací drog a vězení. Příběh podle skutečné události Ted Demme znázorňuje poměrně věrohodně a fakticky, krok po kroku. Takže jsme na různé houpačce s očekávaným hořkým koncem. Za mě povedené zpracování, nicméně zase tak nějak ne výrazně překvapující či vybočující od podobných filmů. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

To, že je film podle skutečných událostí a dokonce se objeví i Pablito, jsem upřímně nečekal a byl jsem příjemně překvapen. Johnny ve své top éře (což je vlastně po většinu života) září, každou větu mu věříte a ikdyž dělá jedno špatné rozhodnutí za druhým, tak mu fandíte. I zbytek herců byl vážně dobrý, Paul Reubens v (ne)zvyklé roli exceloval. Konec byl plný bolesti, ale vzhledem k tématu se to dalo čekat. ()

Flix 

všechny recenze uživatele

Dobře režisérsky i herecky zvládnutý malý filmový epos. S cílem vyobrazit větu" jednou jsi dole, jednou zase nahoře" na postavě drogového dealera jsou také spojena jednotlivá období, ve kterých měly drogy a společnost tu, či onu tendenci. Jednou měl film barevnou, veselou atmosféru, jindy zase napjatou a depresivní. Celkově film působí velmi kompaktně takový jaký má být - autobiografický. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Dobrý Deppův výkon mi kazí trošku nudný děj. Ve srovnání se Zjizvenou tváří se to vleče a některé prvky scénáře, i když podle skutečných událostí, jsou lehce ohrané. ()

Bird59 

všechny recenze uživatele

Dobré zpracování reálné události s charizmatickým Deppem, který své postavě přidává tolik charizma až mu všichni v sále fandí a proklínají policii, jeho matku a nakonec i tu mrchu co ho prve svedla. Film zpracovává reálnou událost a to celkem podle „realistických pravidel“, někdy je až vtipné sledovat arivistické schéma Deppovy postavy, které je tak hodně značné právě pro realistické období a právě proto musím strhnout jednu hvězdičku, zpracovávání reálných příběhu, i když pěkně, není zrovna mým oblíbeným filmovým tématem ... ()

DAF1 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí, to si za ně nekoupíš. Mnozí tvrdí, že obsazení Johnyho Deppa je polovinou úspěchu filmu. Já si myslím, že v tomto případě tvoří nadstandartní výkon tohoto "blonďatého" herce více jak padesát procent. Ač se celý film točí okolo ožehavého tématu, jakým drogy v posledních několika desítkách let jsou, rozhodně nenudí, vkusně vložené humorné prvky a časté užití fotografií, dolaďují pohodovou atmosféru. Ted Demme se podobně jako jeho kolega Andrew Niccol v Obchodníkovi se smrtí soustředil na životní milníky drogového dealera, který v době své největší slávy distribuoval "koks" do celé "Ameriky". Vadila mi snad jen délka, ale pár zahradnických nůžek by to jistě spravilo. 93% ()

Nefaria 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý kúsok, kde ma tak troška sklamal Johnny Depp svojim vzhľadom.. Zo začiatku síce celkom obyčajné, no s nástupom Penelope to už naberalo tie správne grády(histerka jej pristane). ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Blow je film s usmievavým začiatkom, vyzerá to ako bezstarostná oddychovka, dokonca komédia. Naozaj ale iba na začiatku. V skutočnosti je to príbeh o láske otca k dcére, zakrytou hnusnými zradami priateľov, obchodných partnerov a nakoniec aj milujúcej manželky. Johnny Depp tu podal naozaj úctyhodný výkon, len maskéri sa mohli snažiť zmeniť mu trocha imidž. 60 roční dedko s dlhými šedivými vlasmi už nevyzerá nijako sympaticky, hlavne keď sa na tie isté vlasy pozeráte vyše hodiny predtým. Tento strhujúci príbeh, ktorý sa nijak nevnucuje, príjemne plynie, nie je ani príliš rýchly, ale ani natoľko pomalý, aby bol nudný odo mňa získava 5 hviezdičiek. ()

Maria-Rosa 

všechny recenze uživatele

Jasně – Johnny Depp, jsou lepší filmy!!!! To si možná říká spousta lidí, ale pro mě je ten film hodně dobrý! Za prvé mám ráda filmy, kde hlavní hrdina komentuje celý děj a za druhé mě dostal Johnny jako starší pán ve vězení, když čekal na svou dceru. Je sice fakt, že to byl celkem parchant, ale rodina byla na prvním místě a měly se s ním „holky“ dobře. A ta „větší holka“ byla horší než on sám. Tenhle film mě zkrátka taky dostal!!!! ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť krutý, ale z filmu je jasné, že režisér frčí, resp. frčal na drogách. Geoge Jung ako napísal Matty stvárnený Johnym Deppom je skutočne citovým vydieraním. Súcitim s Georgeom Jungeom je nepochopiť film. Respektíve slepo mu naletieť. Film je inak ďalšou perličkou Johnyho dokonalého talentu. Avšak je tu druhá strana mince. Naproti jednej rozbitej rodine dílera, a to nám režisér vôbec neukázal je množstvo rodín, kríz, samovrážd z druhej strany, totiž medzi samotnými užívateľmi drog. Na tú časť sa úplne zabudlo. A Jung si to neuvedomil. DObre mu tak, že ho chytili. Nenaučil sa nič. Posledný záťah. Posledná dodávka. Prečo si nenašiel prácu ako každý normálny človek. Nečudujem sa, že ho jeho dcéra nejde pozrieť, aj keď Johny to zahral tak, že za tú vetu by som si asi zaslúžil gilotínu. Odpúšťať sa má, ale to je naozaj ťažké. Basa, von, drogy, basa, sloboda, drogy, basa... . No kto by sa neuvedomil? Ale s prižmúrením oči nad týmito skutočnosťami bol medzi dílermi dobráčisko, parťák. Nepodrazil nikoho, práve naopak, keď mohol a aj keď nemusel bol fair play hráč. A to sa mu vypomstilo. Preto si zaslúži 4* s čistým srdcom. Myslím že červená na csfd mu rozhodne patrí. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Tento film má silnou myšlenku a to ještě víc tím, že je to natočené podle skutečného "slavného" člověka George Junga. Ze začátku film působí trochu jako každý jiný laciný drogový film (ale to nejspíš vadí jen, když na to koukáte poprvé), potom se ale postupně dostáváte do děje a začíná to být citově i jinak "hustý". Nevím, u tohodle filmu mám takové výkyvy, pro mě byl moc dojemný, ta jeho dcerka a prostě vše kolem, ale na druhou stranu mě trošku štve, že většina lidí s ubrečenou tváří na konci filmu to zhodnotí slovy "chudák Jung". Ještě když tam píšou, že sedí do roku 2015... Moc krásný film, ale asi bychom si měli uvědomit, že jen hooodně výjimečně ve vězení sedí chudáci. ()

Nupaky 

všechny recenze uživatele

Krásný, krutý a opravdový !! Tak to opravdu bylo a někde ještě je. Nikdo,nemůže říct, že by Johny nebyl věrohodný, je úžasný a dává filmu ohromnou sílu, jen je škoda, že jsem od začátku tušila, že to nemůže dopadnou dobře! Je to film o drogách, ty nekončí happyendem. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

První polovina byla opravdu výborná, ta druhá už se přeci jen orientovala více na rozjímání a hodnocení života a byla trochu moc dlouhá, ubrat 20 minut a je to dokonalost (no ještě vyměnit Penelopku). Naštěstí Johnny Depp nezklamal a zahrál naprosto skvěle (jako osattně vždy) a mile mne překvapil i Ray Liotta, kterého příliš v oblibě nemám. Takže nakonec zaslouženě 4*. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film T.D který velmi rád používá postupy a prvky z jiných filmů . Kostra filmu je typická pro životopisy . J.D hraje ze všech syl (ale i tak mě zde moc nesedí - prostě nejsem jeho fanda ). Film je "jen" pro fandy Krimi, životopisú a J.Deppa , podle mě mu chybí přesah díky kterému by ho zbožňovaly davy a tak to je u všech snímku T.D ( špičkově natočené ale bez osobní invence ). ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama