Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Denda3 

všechny recenze uživatele

Pokoušela jsem se nebýt ovlivněná v hodnocení faktem, že byl Johnny Depp značnou část filmu opravdu kus, ale alespoň půl hvězdičky mu za to přísluší. Filmy s námětem závislost na drogách se u mě dostali mezi oblíbené a i filmy podle skutečné události mě zajímají. Když do toho všeho zahrnu dobré herecké výkony a síla lásky k dceři, závislosti jak na droze tak na práci dealera, tak nemůžu hodnotit jinak. Naprosto jedinečný snímek o člověku který je jako na houpačce. Chvilku na vrcholu, chvilku úplně na dně. Nemohla jsem hodnotit jinak. Určitě stojí za shlédnutí. ()

Paladin25 

všechny recenze uživatele

No ten Johnny to vždy vedel roztočiť vo veľkom štýle a tento film nebude výnimkou. Ukázal nám ako sa dajú otvoriť dvere do sveta veľkého drogového biznisu a čo všetko to môže so sebou priniesť. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Lahôdka, nenudil som sa ani chvíľu. Ak to takto aj v skutočnosti bolo, tak potom klobúk dolu. Dobre zahrané, zrežírované, trošku mi vadili skoky v scenári a dosť postáv, mal som občas z toho guláš, ale filmový zážitok mi to neskazilo. Jeden z najlepších filmov o drogách, výpoveď z pohľadu samotného dealera, hrozne ľudské. A určite najlepší film, čo som videl na svadobnej ceste, i keď si človek pozrie tie ostatné (moje nedávne hodnotenia), tak konkurencia nebola až taká veľká :) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp vo vrcholnej forme. Naozaj brilantný výkon, ktorý doplnil už tak precízne natočený životopisný film o dôležitom obchodníkovi s kokaínom v 70. rokoch. Tento film možno okomentovať v dvoch polohách. Prvá polka filmu sa nesie viac v duchu toho, ako George Jung začínal s obchodom s drogami a druhá polka zas hovorí o tom, aké to malo pre neho dôsledky. Stálo to za to? Táto otázka je zodpovedaná v posledných minútach filmu, kedy ostáva sám, opustený a pometený vo väznici. Veľmi sa mi páčil aj výkon Raya Liottu, čo však nemožno povedať o Penelope Cruz. Skrátka solídne natočený životopis s vcelku pútavou hudbou a ľahko dojemným záverom. 80 % ()

Glukoza 

všechny recenze uživatele

Kokain mě dostal, když jsem zjistila, že je natočený podle skutečnosti a že až po jeho shlédnutí navštívila skutečného George Junga jeho dcera. Určitě to nebylo setkání jako jsme viděli ke konci filmu, ale je dobré, když filmy mají takovéhle následky. Mimo jiné vizuálně moc pěkný film i díky té fešné "blondýnce" v hlavní roli ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

-„Sometimes you're flush and sometimes you're bust, and when you're up, it's never as good as it seems, and when you're down, you never think you'll be up again, but life goes on.“ Žáner, v ktorom Deppa milujem najviac, veľmi silné a intímne dielo. Niekedy nie je všetko ako v rozprávke a ideály si človek určí až keď dospeje. S ohňom sa zahrávať neradno. Precízne vybudovaná psychológia postáv, doplnená a vyzdvihnutá šľapajúcim scenárom a odvážnou kamerou. A zvláštne je na tom to, že tento dílerský príbeh naozaj dokáže dojať. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Výborný film o drogovom priekupníkovi, ktorému sa na pár rokov splnil sen. Nič však netrvá večne, a to platí aj v tomto prípade. Koniec filmu veľmi silný a dojímavý. Jediné čo mi na tom celom vadilo boli Johnyho vlasy :D OTRAS!. Samozrejme Johny - čerešnička na torte. 85% ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Už si treba zvyknúť, že glorifikovať najväčších grázlov a zločincov je v Hollywoode vec bežná. Ja hodnotím len film, človek o ktorom bol film natočený je ľudský a morálny odpad. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Musel som zmeniť hondotenie z jednoduchého dôvodu: len možno 10 filmov celkovo podchycuje takú sebareflexiu, nádej a okrajovo aj zábavu. Taký životný úsek takto spracovať.. A Penélope v úlohe v akej štandardne nefiguruje.. ()

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Penélope i Johnny byli oba výborní a dodali filmu ten správný "drive". Nato, že film trvá dvě hodiny, jsem se ani nenudil. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tady asi není coby. Depp září ve své herecké kariéře jako král ... Film podle skutečné události, který vás vtáhne od začátku do konce a pozorujete jak se s dvou kluků prodávající špatně vypěstovanou travku stanou bossové prodávající kokain. Má to tempo, drama, příběh. Velmi dobré obsazení. Snesl bych to klidně ještě delší jak dvě hodiny. Dávám krásných 85-90% ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak většina těch největších pašeráků a dealerů dopadla velmi obdobně. Výborně natočený film, se skvělým, účesy stále měnícím Deppem. Film má tempo, většinu emocí ale vzbudí až srdceryvný konec. Místy není úplně jasné co a proč se děje, ale jako dynamický životopis to funguje dost slušně a má to atmosféru. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pomalu tomu je už 21 let, co nás opustil jeden talentovaný filmař, režisér Ted Demme. Začalo to fantastickými Hráči, kteří dávají nejpopulárnější hazardní hře lesk adrenalinové kriminálky, a přes jednu další lacinější kriminální jednohubku došel Ted Demme svého profesního vrcholu.. Johnny Depp byl právě na přelomu tisíciletí tou obrovskou vycházející hvězdou, která čekala dokud mu nepřistane nějaká další ikonická role a než se tak stalo vyzkoušel si dva takové kriminálněji laděné snímky, jedním je Z pekla, které už je jeden z jeho kousků, který na něm naprosto stojí... A právě druhým je Kokain, kde se zhostil role - jednoho z největších amerických drogových pašeráků - George Junga.. A pro všechny milovníky Netflixovských Narcos, tohle je zatraceně cool, jako předtím než si to zjednodušilo špinavé Mexiko.. Úvodní rozjezd, kde ze z ničeho buduje impérium je fantastický a nabízí v krásně vypadajícím pozlátku, žánrové schéma, které pokaždé ještě pozdvihne špičkový Johnny Depp. Epická podívaní, která využívá jak kokou prolezlou Kolumbií, tak nejnasvítěnější odbytiště na světě - Las Vegas. Pokud vám příběhy jihoamerických kartelů přijdou poutavé, tohle je naprosto stejné, jen o 15 let mladší... Skvělý životopis dealera, který začal na jointech a skončil u jehel.. Ale proč nakonec je Kokain tak úžasný? Především pro to, jak si hraje s vnímáním samotného hlavního hrdiny, jak se zas a znova musí vypořádat se zklamáním rodiny.. Proto zůstává v paměti především starostlivý a citlivý otec Ray Liotta, pro něž je tohle jedna z těch přehlížených ale ikonických rolí.. Je to napěchované tím, co by podobně tematicky laděný snímek měl mít a k tomu všemu dojíždí na srdceryvných emocích, které potvrzují, kde máme slabá místa.. Vrcholem pak budiž ten dojemně smutný závěr.. A i když tu George Jung mezi námi už dva roky není, tak ve spojení s Johnny Deppem tu bude tahle ikonická role navždy. Hrozně mě to bavilo a překvapivě to bylo nakonec i dosti silné.. Bravurní životopisný příběh, který vyjma srdíčka prodává i poutavé osudy. 90% ()

Funky Figo 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh. Johny Depp svoji roli zvládl na jedničku. Snad jenom to břicho, které má s Johnyho udělat taťku, se k jeho mladické tváři opravdu nehodí :), jinak perfektní film, dojemný závěr, navíc ve vedlejší roli,.sice jenom na chvíli, moje oblíbená Franka Potente...5. ()

nash 

všechny recenze uživatele

Blow je působivou sondou do mezinárodního obchodu s drogami a narozdíl od Trafficu má i smysluplný příběh. Demmeho režie je standartní jako v Nádherných holkách a Johnny Depp jako už tradičně naprosto skvělý. A když mu sekundují Penelope Cruz a Franka Potente, není co dodat. ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Výborný Johnny Depp a hodně dobrý Jordi Mollá v roli vychcaného prekupníka Diega, ktorý mohol dostať hádam viac priestoru. Mne osobne viac sadla druhá sentimentálnejšia polovica, ktorá je zameraná na vzťahy medzi ľudmi oproti prvej, rýchlejšej a vtipnejšej polke. Určite doporučujem každému už len kvoli tomu, že ide o príbeh podľa skutočných udalostí. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama