Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

jiricek86 

všechny recenze uživatele

Chytlavý příběh o sympatickém drogovém dealerovi. Johnny Depp je skvělá volba do role George Junga. Líbí se mi celkové zpracování a nemám co dodat. Dobře odvedená práce! 90% ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Další film o drogách a poněkud méně známější, což je hodně škoda. George Jung, kterého výborně ztvárnil Johny Depp, který jako vždy exceluje, vám prostě tak nějak přiroste k tělu a celý film mu fandíte, i přesto že prodává drogy. Dle mě výborný životopisný film, který má perfektní scénář a je také dobře natočen. ()

tubera 

všechny recenze uživatele

příběh velmi dobrý a v začátcích srovnatelný s obchodníkem se smrtí. ale konec filmu mi akorát zkazil náladu.. ()

MichelG. 

všechny recenze uživatele

Na tuten film sem se těšil, protože Depp i Cruz patri mezi moje oblibeny herce, ale asi sem pred tim nemel koukat na Verejnyho nepritele (oba dily) - mozna sem mimo ale neubranim se srovnani. Chvilema mi to prislo skoro jako parodie...Film nebyl nic moc, prumer, ale zase se priznam ze mi udrzel v napeti az do konce jak to dopadne. Johnny Depp i Penelope Cruz to samozrejme zahrali dobre, ale proste mi v tom filmu neco chybelo... ()

ZAUME 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, které jsem doposud spatřil.. Možná za to může téma, kterým se snímek zaobírá, nebo inspirace skutečnou událostí.. fakt je ten, že Kokain si vždy a rád znovu pustím. Mimochodem Johnny Depp a Penelope Cruz je párek k pohledání.. Kam se na ně hrabou Pitt s Jolie ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nevyužitá šanca, a to sa snažím odosobniť od mojej averzie voči vážne sa tváriacim filmom, glorifikujúcich zločincov, nenašiel som tam žiadnu pridanú hodnotu, len chronologicky zoradené výjavy zo života jedného drogového dílera, ktorý sa zrejme stal živou legendou vo svojom rezorte, atraktívna téma, hviezd ako maku, ... a dosť, takže 55%. ()

Tomasson93 

všechny recenze uživatele

Silný zážitek! Komu nebylo na konci filmu George Junga líto? Kvalitní herecké složení, nad kterým ještě vyčnívá výkon Johnnyho Deppa, perfektně zrežírovaný scénář, který napsal sám život. Jasných 5*! "Pro člověka je toxická dávka kokainu 1-1,5g,podle toho kolik váží..já bral 5g denně,někdy víc..jednou jsem vyšnupal 10g za 10 minut,asi jsem byl odolnej.." ()

dusa77 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nic moc. nevim čim to, Depp i Cruz paráda, ale jo, asi ten děravej scénář, srovnat to celé ze strachem a hnusem v L.A tak prostě nemůžu dát vyšší hodnocení. 70% ()

Terenz 

všechny recenze uživatele

Úžasný herecký výkon Johnnyho Deppa, krásná podívaná na krásnou Penélope Cruz. Vtahující snímek natočen alespoň podle mého laického názoru tak,aby si nikdo nemohl říct,že se tohle nemohlo přeci nikdy stát. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je sice jako vždy skvělý, kostýmy a vykreslení atmosféry super, ale strašně mě popuzoval scénář. Hlavní hrdina byl ve skutečnosti nejspíš pěkný zmetek, ale film nás nutí dojímat se nad jeho osudem. Vlastně nedělal nic špatného, jen si chtěl vydělat, a čirou náhodou to bylo obchodem s drogami. Fuj. Pro tyhle hrdiny fakt nemám pochopení, takže na závěr filmu, kdy jsem zřejmě měla být zachvácena soucitem s hlavním hrdinou, který chudák sedí a všichni na něj kašlou, jsem si řekla dobře ti tak, taky bych nepřišla... ()

nightstalker 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, ať už de o retrospektivní příběh, výkony herců, či o to, že tento drogový král kdysi opravdu brázdil Amerikou. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Jak může dát někdo roli obchodníka s drogami Jonnymu Deppovi a způsobit tím,že fandím padouchovi,který si jinak samozřejmě zaslouží shnít v base?Velmi vydařený film,jemuž bych soukromě vytkl snad jen jedinou věc:Penélope Cruz se mi za normálních okolností nelíbí ale tady se mi nelíbí opravdu hodně. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

George Jung v podání Johnnyho Deppa? A co by jste chtěli jako víc? Naprosto brilátní práce odvedená snad každým členem, každým dílem na tomto filmu o legendě znémé taktéž jako "Boston Gorge". Americký drogový dealer 70.let měl možná štěstí v neštěstí, možné náhody ale to někdy udává směr našeho života. Penelope Cruz jako holka v šustákovce mě dojala svou smyslností, dodnes nevím zda-li jí hraje či prostě taková je, mě odzbrojila. Těžko něco tomuto filmu vytknout, soundtrack je mým dlouholetým přítelem a Johnny Depp je již dlouhá léta mým koněm. Pro mě je to jeden z nejlepších filmů! Takže Enjoy voe .) ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Podobné téma (či dějová osa) bylo už mnoha různými variacemi tak či onak zpracováno. Ale zde po 101 to překvapivě není úplně špatné a funguje to opět. Ač to není nikterak novátorské v žádném z ohledů. Hlavní hrdina v podání Deppa je klasický kladný záporák -> nejde mu nefandit. Na konci v jedné kratší scéně udělají z páru Depp&Cruz totální socky - oči bezdomovců z hlaváku by zaplesali na oběma modely a módní policie chca necha musí udělit jedničku s hvězdičkou maskérům. [80%] ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

"It was the greatest feeling I ever had. Followed abruptly by the worst feeling I ever had."...další důkaz o tom, že drogy jsou pěkný zlo. Když už někdo na tom vydělá a může si žít spokojeně tak prostě do toho zapojí něco jako nepřející osud a ve výsledku ten člověk skončí úplně na dně a v tomto případě si za to může sám. Johnny hraje perfektně, ostatně jako vždy a ten děj působí občas tak nepochopitelně, že je možná lepší se na film mrknout radši dvakrát. Pěkný příběh o tom co dělají drogy za 4* ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Do půlky jsem to dal, a protože stále nic, tak jsem to vzdal. Z mého pohledu je to takové šedé, neslané, nemastné, bez trocha síly s tím hnout. No, asi tenhle film bez lajny nejde ... ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama