Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Galadhon 

všechny recenze uživatele

Spievať chválospevy na Deppov výkon je zbytočné, milo ma prekvapila Penélope Cruz (v niekoľkých momentoch som mal fakt chuť zabiť ju) , ale žial slabiny scenára ani výborní herci nezachránia. ()

Rastamania 

všechny recenze uživatele

Johny Depp znovu a znovu dokazuje, že není role, kterou by nezvládl "po svém". Myslím, že kdyby byl obsazen do hlavní role někdo - kdokoli - jiný, bude tento film maximálně zamlženým odrazem tohoto skvostu ... Těch pět hvězd ovšem není jen za herce ... ty jsou za dokonalou atmosféru, kameru, hudbu ... a hlavně za touhu narodit se před čtyřiceti lety za louží ;) ()

Kašák 

všechny recenze uživatele

Johny Deppa mám rád, Penélope Cruz, ač si ve snímku zahrála hodně otravnou roli, ukrutně sexy. Film táhne jednoznačně Johny Depp, ostatní však zdatně sekundují. Skvělé ztvárnění života jednoho zpočátku nenápadného dealera, který se postupem času dostane na špičku drogové mafie a později doslova padá na hubu. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Příběh mi přišel až příliž idilický, ale asi tot ak něják bylo :) každopádně opět vynikající výkon v podání Johnyho Deepa. ()

AlBertzap 

všechny recenze uživatele

Jak se praví: Ten, kdo chce od života příliš málo, nemusí dostat vůbec nic a ten, kdo chce od života naopak příliš moc, může ztratit úplně všechno... aneb z nuly hrdinou a z hrdiny nulou:) ()

panic25 

všechny recenze uživatele

Johnny opět nezklamal, jeho přesvědčivý výkon dává filmu to co potřebuje aby se na něj lidi podívali, johnny v podstatě táhne celý film sám konkuruje mu jen penelope, film upozorňuje, že díky obchodu s drogami se mužeš dostat hodně nahoru ale stejně rychle dolů a ztratit úplně všechno dokonce i rodinu ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Vynikající Johnny Depp, jako vždy! Stačí se mu jen podívat do kamery a hned vydíte všechny emoce...jako třeba když ho zatýkali před očima dcery. Je prostě PAN HEREC!!!! Film byl také skvěle natočený, o tom nebylo pochyb, každopádně na výkonu Johnnyho to celé stálo a padalo. 4* ()

SedlikCZ 

všechny recenze uživatele

Na životopisné snímky si příliš nezakládám, ale jako každý mladý člověk sem přišel do styku s marihuanou a proto mě začátek filmu velice nadchl. Z názvu mi bylo jasné, že u zelených tyčinek dlouho nezůstane ale: „Jednou sem vyšňupal 10g za 10 min“ bylo opravdu obdivuhodné. Když Goerge prosil svou ženu, aby se jim nestalo to samé, co se stalo jeho rodičům, někdo v tom vidí zbytečné sociální drama, já v tom vidím pouze paradox, vyvolaný z lidské blbosti. Jak se říká: „Jablko nepadá daleko od stromu“. ()

LukeN73 

všechny recenze uživatele

Existuje hodně dobrých filmů, skvělých i vtipných, ale je jen pár které jsem viděl a s údivem o něm přemýšlel při závěrečných titulkách..a přesně na tyhle filmy bych se díval pořád, na ty snímky co ve vás něco zanechají..byl to zážitek..každý má jiný vkus, můj je tenhle...proto dávám ***** a jsem rád, že jsem po dlouhé době zase viděl něco, co vážně stálo za to... ()

DVCAM 

všechny recenze uživatele

Myslím, že mi sledování hodně zkazil dabing. Z filmů o drogových dealerech jde určitě o jeden z nejlepších. Soustředí se na génia/smolaře, který nechce být chudý, ale vyhýbá se žánru thrilleru, a to ho dělá výjimečným. ()

dejvikpils 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl! Výborně zpracovanej film a hlavně fascinující na tom je, že to tak opravdu mohlo být a nebo dokonce bylo, to že se topili v penězích, byť za určitě dost velké riziko. Dávám 10 z 10. Luxusní ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Kokain je jeden z mala filmu, kde odbchod s drogami nedoprovazeji strilecky, desitky mrtvych tel a automobilove honicky. Vlastne mi tak trosku pripomina Chyt me, kdyz to dokazes. Elegantni zivotni pribeh par kluku, kteri si chteji privydelat a nejak se jim to "vymkne". Jak uz to ale byva, ucho se utrhne. ------------------------------------- Pokud mate radi takove pribehy, doporucuji autobiografii paseraka travy (po tunach): Phil Sparrowhawk - Trava. ()

u.mojitko 

všechny recenze uživatele

If you want to hang out, you've gotta take her out: cocaine If you want to get down, get down on the ground: cocaine She don't lie, She don't lie, She don't lie, Cocaine.... Clapton mě nikdy moc nebral. ()

SeanDevlin 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělej film :) Málo kterej film se mi tak moc líbí jako právě tenhle Je snad nejlepší Výborné herecké výkony skvělá kamera všechno ()

sysoj psojic 

všechny recenze uživatele

O Georgovi Jungovi jsem nikdy neslyšel a teprve tento film mě seznámil s jeho zajímavým životním příběhem. Nezdá, že by zmiňovaný byl nějak významným člověkem a tak můžeme jen spekulovat, z jakého důvodu byl Demme rozhodnut natočit film zrovna o něm. Nicméně jeho život skutěčně za zfilmování stál. Johnny Depp je ve vynikající herecké kondici a postavu George Junga hraje se všemi aspekty, ale největší hvězdou filmu je pro mě Georgův otec v podání Raye Liotty. Jeho mimika, jediný pohyb očí dokáže vyjádřit vše podstatné. Tak citlivě zahranou figuru jsem už dlouho neviděl. (85%) ()

Sevprince 

všechny recenze uživatele

Hodně silný zážitek. Deppa snad ani nemá cenu komentovat, byl vynikající a ani ostatní herci za ním nezaostávali. Všem doporučuju, vážně skvělý film. ()

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Zamyslel jsem se jestli byl "Depp" v porovnání s jinejma drogovejma obchodníkama úspěšnej, nebo ne. Nevím, ale film mě hodně bavil a příběh je z toho, co znám, originální. ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

johnny depp dobrej. vlastně je to asi i docela pohodový film o dramatické pracovní přiležitosti, akorát mě ty true stories o dealerech nějak zasádně citově nedojímají, asi beru málo. a nebo moc? ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama