Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš málo živočišné, příliš vyumělkované a příliš sentimentální. Gangsterka, která je uchopitelnější i pro široké publikum - to zní ovšem nedělá suprový počin, ale přesně naopak. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi Blow pletl s Mexičanem a myslel jsem si, že jsem tuhle rozmáchlou biografii viděl, ale pravdou díž, že jsem nejspíše neviděl dříve ani jeden z těch filmů celý nebo alespoň většinu. Nicméně jsem to teď napravil a Kokain mi neprávem dlouho unikal. Depp spíše než herectvím exceluje svým přirozeným charismatem a alespoň mluvíme o dobách, kdy na sebe nepatlal tlustou vrstvu make-upu. Film nestárne a i dnes z něj mrazí. Podobně jako Obchodník se smrtí klenot žánru, ačkoliv ten je ještě o stupínek výše. PS : na tu scénu s bytem plným krabic s prachama jen tak nezapomenu...8,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel toho není příliš, co bych si z Kokainu chtěl (a mohl) zapamatovat!! Jen chválit Johnnyho Deppa (ostatně jako za takřka každý jeho film) je asi zcela zbytečné!! Stává se z toho velmi příjemná tradice.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

O Johnny Depp se říká, že je schopen zahrát téměř jakoukoli roli, ale zde vložil svou vlastní duši. Není to právě tohle poznání, které odlišuje pana herce od průměrných? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo, to jsou ještě ty doby, kdy hrál Johnny Depp v zajímavých a skvěle zrežírovaných filmech a nehrál v nich úplnýho debila. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, v ktorých hlavná postava prehodnocuje svoj život v spomienkach a prostredníctvom vnútorných dialógov. J.Depp je opäť výborný, ako inak. Je to ucelený pohľad na vzostup a pád veľkého drogového baróna. Pobavila ma scéna, kde Depp nemohol nájsť miesto pre krabicu plnú peňazí. Boli totiž všade okolo neho. Pri pohľade na tú obrovskú kopu peňazí z nich vyšlo: " Viac roboty nám dá to spočítať, ako to predať". Film 80%. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád drogového magnáta se sladkou tváří Johna Deppa a bujnou kšticí správné máničky. Nebudu zatloukat, že jsem se u fimu kvalitně ponudila, celý průběh mi byl volný asi jako Deppovi hábit Ethana Supleeho. Takže se nebudu zdržovat sáhodlouhým komentářem, třetí hvězdičku do průměru šoupnu jen díky solidnímu obsazení a nehodlám se v budoucnu s těmito kšeftaři s mařkou a sněhem znovu setkat. Nudit se dá i užitečněji - třeba při úklidu kočičího hajzlíku. 50% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh George Junga by nejlépe vystihl svými slovy Tommy Angelo. "Chtěli jsme mít lepší život, ale nakonec jsme skončili mnohem hůř, než většina lidí. Víte, myslim že důležitý je udržet ve věcech nějakou rovnováhu, nějakou míru, jo rovnováhu, to je lepší…to je to správný slovo, protože ten kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno a kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic." Herecké výkony ve filmu jsou samozřejmě bravurní, hudba a zpracování také, ale příběh sám o sobě mě příliš nezaujal, přestože je podle skutečného příběhu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání a rozčarování nad promarněnou příležitostí. Kdyby se autoři jen trochu víc snažili, mohl by vzniknout film na úrovni kmotra. Tkhle je to jen jakási skica ze života dealera, pravda, milá a zábavná, ale jaksi bezkrevná a zmatená. Škoda:-( ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek o drogovém dealerovi. Víceméně očekávatelný příběh (jinam snad ani šikmá dráha kokainového uživatele a distributora vést nemůže) se standartním zpracováním má dvě velké devízy - nálepku "podle skutečných událostí" a Johnnyho Deppa v hlavní roli. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, hrál v tom Johnny. Ano bylo to z období, které mám rád a ano, byl to typ filmu který mám rád. Přesto mi to ale nějak nesedlo a přiznávám bez mučení, poslední půlhodinu jsem už vyloženě prozíval. Jestli si někdo myslí, že tohle je něco jako starší brácha Nebeského gaunera, tak se mejlí jak ta jedle. Sice se to časově kryje, ale tady spíše než nervy deroucí kšefty s narkomafií nebo napínavé pašování drog do USA sledujeme rodinné poměry  a vztahy hlavního hrdiny jak se svými rodiči, tak se svými dívkami.  Ono to tak nudné není jak to nudně vypadá napsané, ale přesto jsem od filmu očekával mnohem více akce. A i když chápu, že se tvůrci snažili Johnnyho stylizovat do podoby skutečné postavy podle níž byl film točen, v těch hárech vypadal děsně. A to i s vědomím, že mu jindy delší vlas v jiných rolích slušel. Co musím uznat je práce s jakou si tvůrci vyhráli s reáliemi. Film vlastně mapuje dobu od začátku šedesátek do milénia. Tomu bylo třeba přizpůsobit vše a vy skutečně máte dojem, že jste v té každé konkrétní době. Kdybych si á mohl vybrat, tak bych asi chtěl okusit tu Kalifornii roku 1968... Dům na pobřeží, venku svoboda a pláže plné zhulených a všemu svolných kočiček... V kontrastu s naším rokem 1968 se to jeví jako ráj... Oproti jiným filmům, které svým pojetím téměř glorifikují slavné gangstery a vrahy, tento měl v závěru poselství jasné. Drogy nakonec poserou život. Dokonale a je jedno jestli je prodáváte, nebo berete.  Takže dávám pod podlážku kufru jeden pytel trávy a dva pytle kokainu. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s Americkým gangsterem, tak je Americký gangster sračka! Johnny Depp předvádí úžasné vlasové kreace a pravé hodnoty, aniž by to jen jedinkrát působilo blbě! 9/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama