Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako z vás obchodovanie s drogami môže spraviť šéfa, no i tak nakoniec dopadnete nechválne známo. Nebyť excelujúceho Deppa, bol by to film o pašovaní drog ako každý iný, čo vlastne je aj naďalej, ale Johnny robí čo môže a je tým pravým lákadlom, prečo si dať Kokaín. Samozrejme iba ten filmový. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Kultovní film o muži, který se stal z "malého" dealera marihuany král kokainu v USA ....! JJ to byla doba 70 a 80 léta - svoboda, volnost, peníze a drogy kam se podíváš! To je fakt a o tom je tento film.... Hmmm tak v 32 letech ho zavřeli na 60let, to je fakt kruté.! Na druhou stranu prožil za těch pár let více než většina lidí za celý život ()

Kolárek 

všechny recenze uživatele

Filmy o gangsterech, mafiánech, drogových dealerech jsou způsobem vyprávění, zvraty příběhu a stylem hraní na jedno brdo. Tento nevybočuje a je mezi nimy tedy v průměru. Hlavní postava jde v průběhu filmu klasicky ve stylu nahoru dolů a je velmi překvapena, že když si vsadíš v casinu, vyhraješ a nejdeš domů, ale hraješ dál, tak začneš prohrávat. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Geniální , četl jsem i knižní předlohu, neuvěřitelné , co všechno dokáže stihnout 1 člověk během krátké části svého života. Škoda , že rejža už nikdy nic dalšího nenatočí , a to díky substanci , která nese stejné  jméno jako film a kniha.. ()

mottleone 

všechny recenze uživatele

"Američan" pašující letadlem, jehož postava se objevila i v seriálu Narcos - tak právě jeho příběh zde sledujeme.. Příjemná žánrovka, připomínající Scorseseho Goodfellas. Johnny Depp tu odvádí skvělou práci a roli mi zvládl perfektně prodat; to samé bohužel nemohu říci o Penélope Cruz, na kterou se sice hezky kouká, ale působí jen jako další řadová panička tohoto typu - zbohatlíkova fetující přítelkyně, která ho pak opustí.. Skvělá hudba, příjemně mě tu překvapil výskyt Escobara a film navíc zvládl krásně ukočírovat poslední půlhodinku, která mě v závěru zvládla svou prezentací "uvězněného milujícího otce" dostat do kolen.. Krásná práce + legendární letištní "příchod" scéna 85% a 4* ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodny, jak dokazou natocit film, kde lidem, kteryma clovek opovrhuje, kteri napachali tolik zla, znicili tolik zivotu, nakonec clovek fandi a je jim ho lito... A tohle je opravdu dobre natocenej film... 15/5/2022 88% ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Když to srovnáme třeba s "Divoši" (2012), tak to je slabší. Všechny "dealerské" filmy mají podobné ponaučení - že to nakonec špatně skončí. Možná na to přispívá protidrodová centrála, nebo to to tak opravdu může být. ()

Alexis 

všechny recenze uživatele

Průměrný film jehož hlavní devízou je sympaťák Johnny Depp. Z celého filmu v hlavě zůstane jedna fakt nezapomenutelná scéna - počítání peněz na krabice (když navíc zvážíte, že film je natočen na základě skutečných událostí), jinak se není třeba obávat, že by film zanechal nějaké hlubší následky. Jediné o čem se dá přemýšlet po skončení filmu, je nad upocenou snahou tvůrců přimět diváka litovat člověka, který zásoboval koksem polovinu USA. Nepopírám že filmaři mají právo na svůj úhel pohledu, ale podat George Junga jako tragického hrdinu je až příliš jednostranné ()

maart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v iných, žánrove podobných filmoch si asi každý nakoniec musí oblúbiť hlavného hrdinu i keď v podstate ide o zločinca. Takže nakoniec by som Georgovi prial aby sa to skončilo inak ale... Film stojí za to si pozrieť i keď sa z námetu asi dalo dostať viac. Johny Deep je opäť skvely ako aj ostatný len Penelope Cruz mi tam trosku nesedí. ()

shaft 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařené drama, které stojí za zhlédnutí nejen kvůli vynikajícímu Johnny Deppovi a Penelope, ale taky kvůli příběhu a atmosféře. Menší roličky jsou taky dobře zvládnuty. Zejména Dulli a Tuňák jsou skvělí. Filmů na podobné téma je spousta, ale málokdy jste u filmu tak napnutí po celou dobu a zároveň tolik sympatizujete s hlavním hrdinou, který vlastně ani moc kladný neni. Doporučuji. 80% ()

marocco 

všechny recenze uživatele

Príbeh o drogovom dílerovi, ktorému napriek jeho zamestnaniu celý film fandíte a to najmä vdaka výbornému Johnymu Deppovi. ()

Vinczent 

všechny recenze uživatele

Výborný životopis býválého krále mezi dealery drog v USA je naplněn srandovníma i vážnýma historkama. Dobrý Johnny Depp, pěkná Penelope Cruz a jejich kámoš Tuňák jsou celkem prima parta. Depp hraje výborně a u filmu jsem vydržel sedět od začátku do hořkýho konce a to životopisy nemám rád, ale Depp ty 2 hodiny klidně utáhne. Je to zábava ale na plnej počet to není, to už mám radši Americkýho gangstera(což jsou teda nebe a dudy). btw. Škoda že se Demme ufetoval, mohl natočit ještě pár takhle zábavnejch snímků. ()

nehodnotit 

všechny recenze uživatele

Když se po většinu filmu jen kupuje koks a občas šňupe koks, tak mi pak může být ukradený co se s "hlavním hrdinou" stane. Nevěřila bych, že je to možné, ale nudila jsem se u filmu s Johnny Deppem (!!!). ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama