Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

beerlover 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl porovnat Kokain třeba s Americkým gangsterem, vyhraje u mě kokain. Výborný příběh o vzestupu a pádu. Super zážitek. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Oslovil mě podaný styl a barvy osmdesátek. Oslovil mě i eufemismus jakým bylo tohle kokainové drámo odvyprávěno. Plusové body si autoři připsali za reálie a nulové prostoje v ději. Po takovém filmu hned každý fanoušek zagoogluje, aby se o Pablovi, Jungovi a jeho partě dozvěděl víc... 85% sněží snížek sněží. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Toto je presne tá rola, ktorá najviac svedčí Johnnymi Deppovi, žiadne Burtonove rozprávky, ale presne takéto ,alebo ako v Donnie Darkovi, proste to je ako šité na Johnnyho. Dosť výborný film. Páči sa mi, že to neni žiadny happyend, ale proste krutá realita podľa skutočnej udalosti. ()

fifotron 

všechny recenze uživatele

Skvelý životopisný film s drogovou tématikou. Tú postavu som Johnnymu tak zbaštil, že som si myslel, či naozaj on sám neobchodoval s drogami. Drogy, ženy, autá sem no za pár rokov skončí tento sen - bohužiaľ skončil aj pre Georga Junga. ()

jakuzza 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmu o drogách. Vše má hlavu a patu. Doporučuji ! Tento film nevidím určitě naposledy... ()

kamculi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem zvažovala, kdo si zaslouží moje první "hodnocení"- tento film zvítězil. I když někoho zprvu nemusí upoutat příběh drogové dealera z počátku 60. let, měl by ale vědět, že příběh je natočen podle pravdivé skutečnosti. Výkon Johnny Deppa možná není považován za nejlepší, ale i tak klobouk dolů za velmi dobré ztvárnění postavy George Junga. Tento film mě nikdy neomrzí. Doporučuji všem koho již nebaví klasické holywoodské filmy s happy endem. ()

swn 

všechny recenze uživatele

Príbeh o človeku, ktorý si do 35ky totálne skazil život. Naivne si myslel, že rýchlo zbohatne predajom drog bez toho, aby pár svojich konkurentov z cesty odstránil. Rýchlo zarobil a rýchlo o peniaze prišiel. Bol na výslní a klesol až na dno. To že sprasil život pár tisícom iných ľuďom mu bolo v celom filme (a asi aj v živote) úplne ukradnuté. ()

mato.jones 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov :) Už úvodná scénka diváka navnadí po vizuálnej i po hudobnej stránke (fantastickí Rolling Stones a ich Can't You Hear Me Knocking). Je to jeden z mála filmov, pri ktorých som bol na konci smutný, že už končí. Boston George je sympoš a myslím, že mu budete fandiť a navyše je tu očarujúca Penelope Cruz, ktorá svojími hereckými kvalitami príliš za Deppom nezaostáva, ale Johnny je Johnny :) Pre mňa jednoznačne plný počet :) ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

One man show v podani Johnyho.... jeden z jeho najlepsich vykonov. Film az neprijmne smutne skoncil, hold s drogami je to tak stale. Clovek nevie kedy ma toho dost. Penelope je fakt zmyselna herecka. Ani neviem ci vycitat filmu tu prilisnu realnost, lebo je to pribeh, ktory napisal sam zivot. Niekolko scen fakt velmi podarenych ale fakt ten koniec bude vo mne doznievat este dlhu dobu 95% ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé srovnání, co všechno prošlo v letecké dopravě raných sedmdesátých let versus dnešní přehnané security kontroly... A vůbec celkově zajímavý obraz proměn americké drogové scény. A taky určité naivity drogového bosse, který snad ani nepochopil, o čem všem podobný ilegální obchod vlastně je. Minimálně hvězdičku navíc dává filmu herecké mistrovství Deppa, Liotty a Cruz. ()

Mangodjango 

všechny recenze uživatele

7/10. Johnny jako George Jung nezklamal, Penélope si zahrála pěknou mrchu, Liotta mi v roli otce moc neseděl a Ethan Suplee jako čtvrttunový Tuňák příjemně překvapil. Když se na film dívám zpětně ani nevím kolikrát byl George za katrem, přestal jsem to počítat a být na jeho místě, asi bych s tim blbým bílým práškem a kufříkama už seknul. Sám jsem párkrát střelil travku, tak alespoň malinko i když velmi omezeně vím, jak se věci mají. Dealerský film je oříšek, hlavní hrdina by měl být sympatickým vychcánkem a možná trochu podrazák, George Jung to první subjektivně splnil, druhého se ale oproti svým "kolegům-přátelům" zdráhal a proto skončil s nikdy nesplněnou vidinou své dcery na asi 150 let vsazenej do záhonu jedný věznice. Mimochodem mne zaujalo i vyobrazení tehdejší (asi i dnešní) špinavé, kruté a nesmlouvavé Kolumbie a neblaze proslulý Pablo Escobar (silný vedlejšák v podání Cliffa Curtise). Přes všechny klady jsem ale očekával trochu rychlejší, přimočařejší a více strhující jízdu (zvlášť s tempreramentem Deppa a Penélope) a více rozvinutou problematiku mezi vztahem nos-kokain-mysl a ZÁVISLOST (jen jedna scéna, kdy nám Jung říká, že odšňupe 10 gramů za hodinu a je to okey) i vzhledem k tomu, že režisér tohoto snímku Ted Demme se upudroval rok poté, co Blow vypustil do světa. Ovšem i tak na svůj poslední snímek o své lásce i zhoubě může být vcelku hrdý. ()

BH7 

všechny recenze uživatele

Tohle byla pro mě citová bomba! Do první půlky pohodovej filmek bez kdoví jakých zápletek, ale druhá půlka na mě vyvalila jednu vlnu emocí za druhou a než jsem se vzpamatoval, přišel tvrdý realistický závěr, který ve mně nechal opravdu stopy. Až se mě po letech někdo zeptá: ,,Znáš film Kokain?'' , hned si vzpomenu. :) ()

Kokotek230mm 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě proč je kokain a ostatní drogy zakázaný? Vždyť je na každým z nás co budeme brát, jak budeme žít a co budeme dělat. Nikdo nás nemá co omezovat a už vůbec né parta buřtů zavřena kdesi v poslanecké sněmovně a určovat nám co můžeme a co nemůžeme. K zblití být člověk.. Raději bych byl bílým veselým práškem co udělá pár nosánkům radost . Kdo zná ten ví a nic nikomu nepoví. Tehle film jen ukazuje jaký nesmysl je boj proti drogám. Něco jako Don Kokot a jeho prdící větrné mlýny. Naprostý nesmysl. Johny Depp je špička a tady to zase jen dokazuje ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný, kvalitně natočený a poučný snímek. Johnny Depp se do role dealera podle mě dokonale vcítil. Ostatně jako do kterékoli jiné role, je to výborný herec. Od Střihorukého Edwarda po kapitána Jacka Sparrowa, přes majitele čokoládovny nemohu Johnnymu nic vytknout. Škoda, že mu nedopadlo manželství s Vanessou Paradis, tu pěknou francouzskou zpěvačku jsem mu přál, ale nedá se nic dělat. Každopádně z hlediska herectví je to za mě osobně génius. Neznám herce, který i z propadáku dokáže udělat dobrý film viz. počin Devátá brána. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh s drogovou tématikou, kde hlavní postava - George Jung, je vykreslen tak, že mu celý film fandíte a vůbec si nepřipouštíte, kolik lidských životů měl na svědomí. Ani já nebyl vyjímka, zvlášť ten emotivní závěr mě dostal. ()

dasl 

všechny recenze uživatele

Príbeh je super ten zvrat mohol napísať naozaj len život . Niekedy je až zvláštne ako ľudia opakujú chyby, Nie a nie sa prebrať do reality . Ale komu niet rady ... Film je máličko nadpriemerný hlavne vďaka obsadeniu preto že ak by tu hrali neznámy herci tak po tom neštekne ani pes . ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama