Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Silas 

všechny recenze uživatele

Vysoké ambice nejsou naplněny z důvody absence výjimečně zapamatovatelných scén. Ale pocit, že kokain je to nejlepší na světě, chvíli zůstane. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp bezkonkurenčně skvělý herec a do role se hodil víc než na 100%. Jeho herecký výkon byl obdivuhodný. Opravdu dobře napsaný scénář a skvělý příběh o Georgu Jungovi. Blow je založen na skutečných událostech což filmu ještě přidá. Děj si myslím, že byl zvládnut skvěle až na pár hluchých míst. Trošku mi vadilo, že byl film hrozně dlouhý, ale jinak skvělý.. 8/10 = 85% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp s šílenou parukou a později i vycpaným břichem ve filmu o kokainu a dalších drogách. Ničím to nevybočuje z řady dalších filmů o drogách, ale přesto se mi to líbilo víc než všechny co jsem kdy viděla. I když musím přiznat, že v druhé polovině filmu už jsem se mírně nudila, konec mi to však vynahradil. Další role Johnnyho Deppa, kterou zahrál excelentně a i přesto, že byl drogový dealer nepřála jsem mu nic jiného než aby místo něj zavřeli Penelope a on mohl být se svou dcerou. 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

"Ať máš vždycky vítr v zádech a slunce ve tváři a ať tě tvuj osud zavane až přímo ke hvězdám" ..silný zážitok a prúd sĺz pri záverečnej scéne. Odporúčam na 110%! Guilty f*cking pleasure. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočený film o malom priekupníkovi drog, ktorý sa dokázal prepracovať až na narkobaróna. Deppovi takéto postavy padnú ako uliate, opäť zahral perfektne, podobne ako v Strach a hnus v Las Vegas. Bavila ma každá minúta filmu, a že to nie je vôbec krátky film :). Vo filme je mnoho silných, emotívnych momentov, čo som teda vôbec nečakal, ale bolo to príjemné prekvapenie. Rozhodne tento snímok patrí k filmom s veľkou výpovednou hodnotou a ešte sa aj človek pri ňom dokáže zabaviť a miestami aj emotívne naladiť. Maximálna spokojnosť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

až na trochu pretiahnutých záverečných 10 minút naplnených hojnosťou patetizmu a moralizátorstva predošlý zbytok filmu bola vcelku dobre natočená a uhraná životopisná dráma z neľútostného drogového prostredia a zo začiatkov veľkého príbehu dnes úspešnej drogy kokaínu - takže vlastne dvojitý biopic. herca, ktorý hral ústrednú postavu, ja osobne obdivujem a úlohy drogového kráľa sa zhostil s jemu vlastným šarmom a talentom, ostatne, ani peknučká chudučká penelope či stále priberajúci a starnúci Ray Liotta so zvyškom kompanie hercov nezaostávali. Miestami podarená hudba a vcelku nerušivá réžia (+ super plagát) - takže aj keď nie nejak nadpriemerný alebo extra ale zato príjemný a podarený film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, co jsem kdy viděl. Nějak mi prostě Johhny Depp do role George Junga, drogového překupníka, neseděl. Totálně jsem mu to nevěřil. Celý film je hrozně dementně a nudně zpracovaný. Totálně o ničem. Osudy všech postav jsou vám naprosto lhostejné. O emoce tady nezavadíte. Naprosto nechápu důvod zdejší oblíbenosti i hodnocení tohoto nesmyslu. Musím prostě dát jednoznačný odpad. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak prostě a jednoduše vypadá podle Kokainu "profese" drogového dealera. Stačí mít kamaráda pilota, ukrást letadlo, v Kolumbii vyzvednout pár balíčků kokainu, přistát uprostřed pouště a pak si za odpoledne vydělat pár desítek tisíc dolarů, protože vám každý za trochu "moučkového cukru" utrhá ruce. Pak už vám zbývají jen starosti typu "všechny místnosti jsou narvané bankovkami, kam dáme tyhle tři milióny dolarů?"... Nejsem žádný Deppomil a můj vztah k drogám se určitě nedá označit za vstřícný, ale Kokain se mi prostě líbil. Pochyboval bych o té formulce "podle skutečné události", neb mi řada scén přijde poněkud přitažených za vlasy, ale co, já se bavil... 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní film s Johnnym Deppem a Penélope Cruz. Podle skutečné postavy kokainového dealera. Ke konci šňupe tak 10g. George Jung za to v 70. letech dostal 60 let vězení a 3. června 2014 ho prý pustili... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Danbury wasn't a prison, it was a crime school. I went in with a Bachelor of marijuana, came out with a Doctorate of cocaine." Jeden z mých oblíbených filmů - v době natočení snad patřil mezi mých TOP 5 a já na něj přes prázdniny koukal snad co druhý den. "It was perfect." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kokaín je označený ako životopisný film, opisujúci vzostup a pád jedného z pohlavárov narkomafie. Podobných filmov som už videl niekoľko a mám reálny problém odlíšiť jeden od druhého. Takmer všetky majú spoločné, že sú obsadené kvalitnými hercami (Depp, Cruz, Potente, Liotta) a že ukazujú idylický obraz zločincov ako ľudí nadovšetko milujúcich svoju rodinu, priateľských, láskavých, ktorí zásobujú pol Ameriky kokaínom vlastne iba preto, aby dožičili svojej manželke a dcérke slušné živobytie. Ich obchod je vykreslený ako bežné podnikanie bez špinavých praktík, ktoré drogový obchod sprevádzajú. A práve falošné posolstvo vysielané týmto filmom zráža jeho hodnotenie v mojich očiach. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Na druhé pozretie to už nestačí na plné hodnotenie, ale aj tak stále nadpriemerná a svieža vec. Depp tradične vždy s nadhľadom. Mám rád snímky, ktoré zaberú životnú etapu nejakého zaujímavého jedinca. Demme asi nemal veľké problémy so vžitím sa do Georgeovej role :). RIP ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplné životopisné drama o jedné velké rybě ve světě distribuce drog. Johnny Depp (má docela ránu) je jako vždycky perfektní, po jeho boku mě kupodivu víc zaujala Franka Potente v první půlhodině, než Penélope Cruz nastupující po první hodině. On ostatně celý film vypadá podobně. Začátek výborný, prostředek slušný, ale do konce to spíš doklopýtá. A závěr, kde hlavní hrdina vypadá jako oběť, je vůbec dost sporný. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama