Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Názory na kokain jsou právě tak pestré, jaké člověk a lidi jsou schopni vyjádřit. Tento film je důstojným příspěvkem k problematice skrývající se pod pojem - kokain. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Johnny patrí k elite, to je bez debaty. Výborná, skoro až gangsterská dráma, kde sa spôsob rozprávania mení spolu s dejom. Jediné, čo mi vadilo bol distribučný názov, ktorému uplne chýba viacvýznamovosť originálu. Tu nejde o komerciu ani drogy! Je to pohľad na drogového priekopníka, miestami až nečakane mikroskopický... ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Mám pro tyhle příběhy slabost, ale na druhou stranu je fakt že sem už viděl nejeden lepší. A úplný konec taky docela slabota, hlavně ten titulek, že ho ještě dcera nenavšítivila. To mně přišlo zbytečný. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Příliš klasického roztahaného mustru utápí i vynikající Cruzovou i pár krásných scén. Vzestup a pád popadesáté a stále téměř stejně. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dokud Depp obchoduje s trávou a baví se životem,je to sranda,když ovšem dostane od osudu na prdel a z lochu přejde ke coxu,atmosféra hodně zhoustne a film dostává grády,jakmile se na plátně objeví Penelope Cruz,jde všechno do hajzlu.Díky týhle roli tu herečku nesnášim a film začne mít až moc iritujících míst a hlavně postav a ono se moc dobře nekouká na drtivý pád vašeho oblíbeného hrdiny.. proto jen 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z filmů podle skutečné události jedoucí po zaběhnutých kolejích žánrově podobných filmů. Johnny Depp hraje muže, který našel smysl života a hlavně spoustu peněz v prodeji drog. Jako každý "správný" dealer začíná od podlahy. V tomto případě od trávy až se postupně propracuje k prodeji toho co je již známé z názvu filmu. Film víceméně ničím nepřekvapí a divák sleduje hrdinovy životní problémy ve kterých nechybí smrt ani časté návštěvy vězení. Depp je ve své roli přesvědčivý a jeho hrdina si snadno získá divákovy sympatie a co se týká ostatních herců tak ti své role zvládli také velice dobře. Film jako takový mě však nechal chladným a bylo zde málo scén, které by se mi vryly do paměti což je u takového filmu škoda. Chvílemi mi film připomínal skvělého Obchodníka se smrtí avšak ten je minimálně o třídu lepší. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí na můj vkus příliš pomalu a je docela těžké u toho vydržet, ale když se dostanete přes první třičtvrtě-hodinku, tak se dočkáte solidního příběhu, perfektního drogovýho dielera Deppa, krásné Penélope, několika dobrých zvratů a konce, který stojí za to a rozhodně nenechá člověka chladným. Vzestupná tendence je zde natolik zřejmá, že jsem se asi ze 2 hvězdiček vyhrabal až ke krásným 4 hvězdičkám a určitě můžu doporučit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý mne sadne. Pred príchodom Narcosu zrejme lepší film z tohto sveta nebol. A na feťácku rolu sa asi nikto lešie nehodil ako Johnny. Dnes už žiaľ odpísaný pán herec, lebo liberáli nepopustia, požierajú aj svojich. Príbeh Kokaínu napriek dvom hodinám plynie rýchlo a plynule. Nezastavuje sa hluchými miestami a prináša zaujímavé obraty. Ono to je samo o sebe unikátne už len napríklad že vás udajú vlastní rodičia. Jung je dnes už vonku, má 78 rokov, no hoci film ukazuje že by chcel mať vzťah s dcérou, podľa jeho tvrdenia sa mu to nepodarilo, doteraz mu neodpustila. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Johny Depp je výborný herec a ještě jsem neviděl film, ve kterém by se mi nezamlouval. Kokain není výjimka, navíc se u něj fakt pěkně povedl scénář. Uvidíte tu celou životní cestu od dětství v chudé rodině přes začátky s hulením, první kontakty s Escobarem a vrchol kariéry až po závěr života. Upřímně, beru to jako film, nikoli jako reálnou biografii - dost pochybuju, že takhle reálný George Jung žil (speciálně s poslední třetinou filmu mám v tomhle ohledu trochu problém). Kdybyste se vyloženě o George Junga zajímali, má svoje stránky na Wikipedii . ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70% Skoro bych se nebál Kokain nazvat výchovným hraným dokumentem vysvětlujícím dětem, že když budou prodávat drogy budou sice hrozně bohatý a užívat si, ale nakonec špatně skončí. Kvůli kvalitnímu obsazení (Depp, Liotta, Cruz) a zajímavým režijním vizuálním vychytávkám se přikláním ke čtyřem hvězdičkám. Scénář ovšem nenabízí o moc víc než soubor klišé viděných v jiných filmech. I film podle skutečných událostí se dá pojmout zajímavě a originálně, to už jsme v posledních letech mnohokrát viděli (např. Chyť mě když to dokážeš, Milujte svého zabijáka) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Udělat z drogového dealera skoro mučedníka, věčně zrazovaného a přicházejícího o své lásky, je husarský kousek s dost nemorálním nábojem. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zase jednou předčila forma obsah. Jeden nekončící mejdan a osud feťáků jsou mi v podstatě ukradený. "Víc času to zabere spočítat než to prodat." Forma mě bavila, rejža tomu dal tu správnou šťávu, dějová dynamika filmu hodně připomínala Miami Vice nebo legendární Heat, ale přesto jim byla jen v patách, dál nedosáhla ničím. Zvláště ne herectvím Johnnyho, který prošel změnami leda tak v účesech a hadrech. Svůj charakter postavy nezměnil až do konečné klapky. Typický modelový vzorec rodiny naznačoval jen dvě cesty, buď být stejný necita jak matinka nebo podpantoflák jak tatíček. Dobrák George doplatil na důvěru ke kšeftmanům, vzal si stejnou satorii jakou nenáviděl ve své matce a ženuška tím nakazila ještě i nebohou dcerušku. Napadá mě opět další divná pohádka: Jak Jeníček rychle zbohatl, stejně rychle zchudl a ještě ho zavřeli až zčernal a v té díře patrně bručí dodnes. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Klasický a nikterak nevybočující film z kategorie kvalitních gangstersko/drogových vzestupů a pádů. Trochu mě zmátl plakát, který mi podstrkoval Penélope jako hlavní ženskou hrdinku. Ta však, vyjma první über sexy scény, ve které se objeví, hraje vedlejší housle. Pointou celého filmu tak pro mě zůstává fakt, že Johnny Depp byl před svou životní, transexuálně dementní, proměnou v pitvořivého idiota obrovsky nadějným a neuvěřitelně charismatickým hercem. Velcí herci obvykle věkem zrají, je velká škoda, že u Johnnyho Deppa tomu je naopak. 7/10 ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Kokain je klasický snímek kde vidíte jak se z obyčejného chlapa stane tzvn. "Big Fish". Výborně odvyprávěné/odehrané drama z podání Johnyho působí smutně a človek se při něm i zamyslí. 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo to byli časy. Začneš s málem a chceš stále víc a víc. Jen si musíš dát pozor na fízly, kámoše, konkurenci i starou. Johnny Depp pobavil, ale už jsem ho viděl zahrát i mnohem lépe. Nicméně si to viditelně užíval a dodnes se tento film těší docela slušné oblibě. On celkově styl vypravování tohoto příběhu byl zajímavý a líbila se mi ona kombinace dramatu, akčnosti, emocí a šibeničního humoru. Nicméně jsem tu narazil i na několik dost vleklých pasáží, které mě trošku nudily. 70% ()

902 10 

všechny recenze uživatele

prijemny a snad az prekvapive komorni zivotopisny snimek, ktery potesi zejmena priznivce johnyho deppa a tvrdych drog. kdo ceka dalsi scarface, bude zklaman. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama