Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Recenze (679)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepsich filmov o narkobaronoch, co som videl. Scenar slape naplno, do toho realie sveta narkotik, z hereckych vykonov mi Depp nevadil, ale osobitne by som chcel vyzdvihnut jednu ucebnicovu scenu herectva, ktoru tu podala moja milovana Penelopa Cruz. A to scena v aute ..... nadhera. Plus pochopitelne aj vykony Franky Potente boli na urovni. Najlepsi z celeho Kokainu bol zaporak Pablo Escobar ....... tak ten fakt nemal chyby a vzbudzoval des a hrozu. Rezia Ted Demma len dokazuje vynimocnost tohto filmu. 100 % ()

applause 

všechny recenze uživatele

Dojemný a krásně smutný film. Překvapil mě, nečekala jsem to. Od Johnnyho jsem to čekala, ten nikdy nezklame. Film ukazuje, jak se něčeho vzdáme pro rodinu, jenže minulost nás bohužel stejně doběhne, a my děláme rodičům to stejné, to co oni dělali nám. A nejhorší na tom je to, že to děláme i vlastním dětem, ještě, když jsme se poučili z chyb rodičů a říkali, že to dělat nebudeme, stejně s tím nic neuděláme, o to je to ještě horší... Musím pochválit herecký výkon Johnnyho Deppa, který postavu tak dokonale ztvárnil, že jsem chvíli přemýšlela, jestli je to George Jung nebo Johnny Depp. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Až moc mi to připomínalo Mafiány od Scorseseho (nejen tim Rayem Liottou). Styl vyprávění, záběry, no prostě všechno. Příběh, který vypráví životní cestu drogového dealera mě nadchnul. Na konci jsem i sympatizoval s nim (i když bych asi neměl), ale obrázek toho opravdového dealera v zavěrečných titulcích mě vrátil zpět na zem (Johny Depp to opravdu zahrál uchvatně, že jsem s nim i smutnil, ale ten opravdový mě jenpřesvědčil, že to byla pěkná svině). Za tu podobnost k Mafiánům bych dal i 4*, ale nepřesvědčivá Penelope Cruz (mám ji pořád zaškatulkovanou jako citlivou a romantickou postavu, možná se to s timhle filmem změní) to sráží na 3. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

depp sa sice snazi, ale film je stale len priemerny. nastastie, nemoralituje vobec, na rozdiel od aktualneho lord of war. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

V první půli se jedná o tuctový příběh mladého loosera, který se stane drogovým kingem. Nutno však podotknout, že je stále na co se dívat a příběh docela hezky plyne. Vše se zvrtne v druhé půli, kdy se na scéně objeví Penelope Cruz. Od té chvíle je příběh velice předvídatelný a hlavně nudný. Z filmu se stane rodinné drama v předu se vztahem otec-dcera, které se k první půli absolutně nehodí a divák kvůli tomu ztrácí chuť se dívat. Co se týče hereckých výkonů, Deppův talent zůstal absolutně nevyužit, překvapil však Jordi Molla, který předvedl výkon o poznání lepší nežli Depp. Hudba byla celkem pěkná, střih film moc neoživuje. Film je plný rozporů, proto i mé hodnocení nebude nijak vysoké. ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Další z vyjímečných dramat, které mě vtáhlo do děje od samého začátku do konce. Scéna jak Kristina čeká na tatínka s růžovým kufrem před domem, že spolu pojedou na víkend do Kalifornie a on mezitím dělá poslední kšeft... Skvělé herecké výkony. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Skutočne obdivuhodný výkon Deppa. Film podľa skutočnosti je najlepší a ak dostane schopneho režiséra stane sa klasikou. 90% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kávy, takže to nebudu protahovat. Dvouhodinový životopisný zážitek, který se mi určitě jen tak z hlavy nevypaří. Krásný film s vynikajícím rozložením času mezi jednotlivými obdobími. Jonny Depp se mi nejprve na tuto roli moc nehodil, ale každopádně ji zahrál ůžasně a postupně sem si uvědomil, že se na ní hodí perfektně! Film má všechno a navíc úvodní písnička od Rolling Stones tady oravdu sedla jako ještě nikde! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi zde ani tak to, že to nebylo točeno příliš pompézně, líbivě nebo krásně svižně a cool, vadilo mi, že to vzal režisér Ted Demme příliš rutinně a nevnesl sem něco inovativního a drží se pouze osvědčené metody ,,jednou nahoře, jednou dole'', za to se ale příliš zlobit nemůžu, zvlášť když snímek vykresluje život skutečného hrdiny... Jenže existuje mnohem více filmů na podobné téma, které jsou zdaleka lepší (Casino, Vlk z Wallstreet, Scarface...), takže vedle nich mi připadá Kokain nadbytečný... Vztahy s rodinou byly dobře vykresleny a dalo by se na nich stavět, ale nedostaly dostatečný prostor, to ale nic nemění na tom, že patřily k tomu nejlepšímu, co se ve snímku objevilo. Johny Depp nepatří zrovna mezi moje oblíbence a ani tímhle filmem si u mě pozici nevylepšil... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Kokain víceméně splnil moje očekávání, přestože by se drobné mezery určitě našly, Trochu jsem čekal, že se ponese v podobném duchu jako Obchodník se smrtí, ale za ním dost zaostává, přestože tématika drogových velkodealerů je víceméně podobná jako tématika velkoobbchodníků se zbraněmu. Tady však chybí onen "filozofický cynismus", díky kterému neustále inklinujeme mezi odsuzováním hlavní postavy a sympatizováním s ní. Jde o to, že nám vůbec není ukazován dopad a smysl drog na jejich uživatele. Vidíme prostě jen neustálé vzestupy a pády kokainového krále. Naštěstí ony eskapády jsou velmi působivé a zejména konec s "návštěvou dcery" je výborný. Určitě také překvapí Ray Liotta ve výjimečně kladné roli a Penelope Cruz rozhodně také není onou tradiční tajemnou kráskou....Každopádně se i přes lehounce nevyužitý potenciál (ale holt film jako Obchodník se smrtí vzniká jednou za hodně dlouhou dobu:-)) jedná o výborný, poučný a "worth-watching" snímek. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp opat predvadza velke herecke solo, avsak tentokrat mu v tom nepomaha v podstate nik iny. Celkovo film je dobry,ale vzhladom na temu mohol byt ovela lepsi...Traffic nadalej pre mna ostava no.1 pri filmoch s drogovou tematikou... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako jemnější verze Requiem for a Dream a později se zde začíná rýsovat perfektní životopisné drama George Junga. Silný příběh je zaručen, zlatavým pozlátkem nápisu - podle skutečné události. Sledujeme život volnomyšlenkářského a na drogách ujíždějícího chlapce, který v pozdějších letech začne fušovat do řemesla ve velkém. Depp jako vždy dokonalý, zdatně mu sekunduje pro mě padoušsky dokonalý Jordi Molla. Vynikající film, kde se slovo droga skloňuje ve všech pádech. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Depp zahraje všechno, film Kokain není vyjímkou, jen bych změnila hl. herečku (Cruz), která mě moc nepřesvědčila, ale naštěstí se to točí víc kolem Deppa a příběhu George Junga, poutavý příběh. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený snímek s atmosférou jakou to mělo mít. Ani herecké kvality nejde nijak znevažovat, prostě se to povedlo a zase jsme se přitom dozvěděli něco ze života. Už jsem to samozřejmě viděl dříve, ale dnes to mělo hodnotu v tom, že ho měli pustit až tenhle rok, no ve skutečnosti ho prej pustili už o rok dřív. Tak by mě zajímalo, jestli do toho zase skočil. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nerikam, ze se na podobny namet nenatocilo vice lepsich filmu, presto je tema natolik atraktivni, ze Kokain divaka bezpecne zabavi. Potesi i Depp a Penelope Cruz. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama