Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp s šílenou parukou a později i vycpaným břichem ve filmu o kokainu a dalších drogách. Ničím to nevybočuje z řady dalších filmů o drogách, ale přesto se mi to líbilo víc než všechny co jsem kdy viděla. I když musím přiznat, že v druhé polovině filmu už jsem se mírně nudila, konec mi to však vynahradil. Další role Johnnyho Deppa, kterou zahrál excelentně a i přesto, že byl drogový dealer nepřála jsem mu nic jiného než aby místo něj zavřeli Penelope a on mohl být se svou dcerou. 4* ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kokain mi připomněl produkci kanadských televizních a filmových společností sídlících na západním pobřeží, které se specializují na masovou produkci životopisných filmů a tzv. snímků podle skutečných událostí, kterými zaplavují trh a které obvykle končí v méně atraktivních vysílacích časech. Je to totiž po všech stránkách průměrně zpracovaná záležitost s předvídatelným dějem, charaktery i vývojem postav, kterou vytahuje nahoru pouze přítomnost oblíbených hereckých hvězd. Taková Penélope Cruz je ale veskrze zbytečná, protože její role od ní zkrátka nic nepožaduje a klidně by totéž mohla zahrát druhořadá herečka s přitažlivou vizáží nebo ještě líp snaživá modelka toužící po herecké kariéře. Depp je sice standardně dobrý, ale sám toho moc nezachrání, zvlášť když mu scénář a dialogy nevychází vstříc. Průšvih je především v přístupu k celému projektu. Kdyby Ted Demme skutečný příběh pašeráka drog dokázal natočit jako stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu, jako se to povedlo Stevenu Spielbergovi ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, mohlo jít o velmi zdařilou záležitost. Tomu by napomáhala přítomnost Ethana Supleeho známého jako retardovaný Randy ze seriálu Jmenuju se Earl, který je přímo stvořený pro komediální parodie. Jenže tvůrci uhnou jinam a protože nejspíš zaplatili skutečnému Gergovi Jungovi za exkluzivní informace a práva k natáčení, nechali ho taky ovlivnit scénář tak, že sledujeme příběh "hrdiny", který čelí nepochopení rodičů, ztrátě milované partnerky, zradě nejbližších přátel i zločinem vydělaných peněz a na konci marně bojuje o přízeň svojí dcery. Ta sebelítost, která z filmu čiší, je až trapná a ze spolehlivých tří hvězdiček mě nutí slevit na pouhé dvě a 45 % celkového dojmu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Emma Roberts (mladá Kristina Jung) se sice účastnila premiéry, ale film viděla až šest let po jeho uvedení. (HellFire)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Spousta dialogů Johnnyho Deppa (George Jung) byla improvizovaná, včetně scény, kdy se snaží najít místo, kam by uložili všechny peníze z prodeje kokainu, a jeho hlášky "Budeme potřebovat větší loď", převzaté z filmu Čelisti (1975). (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama