Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Ray Liotta ovdověl, jeho malá dcera oněměla a stáhla se do sebe. Pak ale její otec najal chůvu a hospodyni Whoopi Goldberg a ta si svou dobrosrdečnou povahou získala srdce obou... Hudební skladatel Manny Singer, který se živí skládáním hudby k televizním a rozhlasovým reklamám, nedávno ovdověl a se ztrátou milované manželky se nedokáže smířit. Ještě hůře nese ztrátu jeho sedmiletá dcera Molly. Zatímco Manny se pokouší utopit smutek v práci, Molly se uzavřela do sebe a od chvíle, kdy zůstali s otcem ve velkém domě sami, nepromluvila. Když Mannymu dojde, že je to nad jeho síly, rozhodne se najmout hospodyni. Postupně vyzkouší dlouhou řadu uchazeček, nakonec se však objeví Corrina Washington, seriózní černoška s vysokoškolským vzděláním. Přijme ji, protože si žena okamžitě padne do oka s jeho dcerou. Její veselá a svérázná povaha vnese do domu nový život. Postupně a nenápadně v Molly probouzí zájem o život kolem a dokonce se jí daří prolomit její mlčení. Corrina miluje hudbu, a když Mannymu pomůže složit muziku pro jednu obzvláště obtížnou reklamu, začnou se sbližovat. Jejich přátelství postupně přerůstá ve vztah téměř partnerský, což se ovšem pranic nelíbí jejich okolí. Píše se totiž rok 1959 a vztah bělocha a černošky se ve Spojených státech příliš nenosí. Brzy se objeví problém v odlišném názoru na výchovu Molly. Corrina proti Mannyho vůli odvede dívku ze školy a snaží se mu vysvětlit, že ještě není připravena k návratu. On to cítí jako zradu a propustí ji. Musí přijít další těžká rána, aby si Manny začal uvědomovat, že udělal chybu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Áno, zaujímavá komédia s bežnou zápletkou. Ale čo pre mňa robí z tohto filmu taký vzácny kus, sú výborné herecké výkony (okrem tradične skvelej Whoopi nesklame ani Ray Liotta) a vnímavo zobrazené medziľudské vzťahy nielen z rasového hľadiska. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa film hodnotiť, akoby som ho videl v 90.rokoch. Dnes už svojou jednoduchosťou mnohých nezaujme, ale človek si musí uvedomiť že sa díva a 20 ročný film. Ja len zhrniem dôležité fakty - veľmi dobrý výber dobových skladieb, automobilov, na ktoré je radosť sa dívať a jeden z mála filmov, ktoré ťahala hlavne Whoopi. Ešte by som poznamenal, že ak máte chuť na komédiu tak toto nieje dobrá voľba, je to skôr smutnejšia romantická dráma so štipkou humoru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavné v nudném významu tohoto slova. Goldbergová film dělá snesitelnější. Manipulativní slzopudné melodrama. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Miluji scénu, kdy malá zlobí u jídla, Corrina ji napomene a Manny to zdůrazní slovy: poslouchej mámu. Ani si neuvědomí, co řekl, ale situace je tím jasně daná. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ten film mi díky optimismu, který z něho vyzařoval, udělal radost a to se musí ocenit naplno. Líbila se mi režie, pojetí i ztvárnění doby naprosto věrně, jako by se točilo v 50. letech. Líbil se mi scénář, miloučké dialogy, téma příběhu a nejvíc samo herecké výkony spolu s příjemnou muzikou. Ray tak krásně elektrizoval a Whoopi mu něžně a opatrně šlapala na paty. No a rozkošnou dívenku Tinu, kdybych mohla, hned si ji adoptuji. "Chutnáš jako čokoláda?" "Já nevím a chutnáš ty jako vanilka?"♥ ()

5150 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zpracované téma ani tentokrát ničím novým nepřekvapí, ústřední dvojice Goldberg - Liotta vcelku fajn, ale žádné velké emoce se nekonají. Potěší cameo Joan Cusack a dobrá dětská herečka Tina Majorino. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad Whoopi aj Liottu. Namet je zaujimavy a potencionálne dojimavy, ale samotne spracovanie filmu mi pripadalo zdlhave az nudne a vobec ma nedojalo. Celkovo to posobilo ako taky jednoduchy naivny film z produkcie Hallmarku. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Sice mnohokrát zfilmované téma, ale nikde ne tak jako v tomto snímku. Sympatické postavy a výborné herecké výkony jak Whoopi Goldberg a Tiny Majorino, tak Raye Liotty. A grimasy Joan Cusack opravdu potrápí bránici. Film je zároveň smutný a vtipný, doplněný skvělou hudbou. Jako celek film působí kladně a neobyčejně mile, proto se na něj dá koukat nejen jednou. Navíc, nemálo hlášek u nás už zlidovělo. Dodatek (2.12.2022): S čím dál větším odstupem a při každé další projekci zjišťuji, co všechno tenhle nenápadný filmeček obsáhne a jak moc toho říká a může říct. Je v něm to podstatné. Láska, přátelství, rodina, děti, upřímnost, hřejivost, porozumnění, tolerance a další vlastnosti a skutečnosti, které tak často hledáme nebo postrádáme. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V 60. letech se láska mezi bělochy a černochy moc nenosila. Rasová otázka byla poměrně vážná. Takže to oba dva museli mít hrozně těžké, ale o tom ten film není. Vztahy v rodině a láska jsou snad ty dvě nejkomplikovanější věci na světě, na které neexistuje jednoznačný recept. Nevím proč, ale Ray Liottu jsem měla zaškatulkovaného úplně někde jinde, takže mě tady překvapil, jak dokáže být příjemný a milý. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Spisovateľka / režisérka Jessie Nelsonová nachádza jemnú rovnováhu medzi dramatickými a komediálnymi rytmami, vďaka čomu vytvorí pozoruhodný film. 6/10 ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Asi moje guilty pleasure. Whoopi Goldberg vs Ray Liotta. Love story z US let padesatych, kde rasove smisene vztahy nebyly uplne standardem. Moc milej film s citlivym scenarem. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Lidský film o otci, jehož dcera po smrti matky přestala mluvit. V této bolestné situaci hledá otec způsob, jak vše vrátit do původních kolejí, k čemuž mu pomůže chůva v podání Whoopi Goldberg. Film byl pro mě příjemným překvapením. Jen prostě nedokážu skousnout milenecké duo Liotta – Goldberg. Tito dva by se k sobě nehodili ani v horroru. Jenže když nad tím tak uvažuji, byl zde zřejmě zdůrazněn fakt, že chci-li dítěti najít někoho, kdo je schopen alespoň částečně mu nahradit matku, a s kým si dítě rozumí, láska a vzájemné pochopení pak přijdou tak nějak automaticky a přirozeně. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Životní tragédie, láska, sbližování a rasová a sociální předsudky v Americe 60. let. Je to příjemný snímek, který neurazí. Herci nepodávají zrovna své nejlepší výkony, ale jsou přijatelní. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

teda překousnout začátek je umění. Začátek je velice nudný a utahaně protažený. Ale jakmile se na pódiu objeví Whoopi Goldberg začíná pořádná show. silné 3* ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s nadprůměrnou empatií k malému děvčeti, postrádajímu nedávno zesnulou matku a nalézajímu citovou alternaci k černošské hospodyni. Film samotný je krásný a kouzelný, byť rasově diskriminačního klimatu v Americe 60. let se dotýká zbytečně prvoplánovitě a občas je nevyhne typicky americké limonádové jednoduchosti. Obrovským pozitivem je kvalitní herecké obsazení, kde dominuje skvělá Tina Majorino a její dva dospělí "spoluhráči" se snaží výborně strhnout nálepky - Whoopi Goldberg ukřičené komediální herečky a Ray Liotta představitele převážně chladnokrevných záporných rolí. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nepříliš realistický film, ale kdo by to hledal u romanťáku, že? Alespoň Ray Liotta a Whoopi to tak nějak zachrání.... ()

Reklama

Reklama