Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angela Nardino (Sigourney Weaver) právě řekla před oltářem své "ano" sukničkářskému majiteli autoopravny Deanu Cumannoovi (Ray Liotta). Svatební noc se její vinou moc nevyvede a proto pouhých sedmnáct hodin po obřadu novomanželka přistihne Deana s jeho sekretářkou Wendy (Jennifer Love Hewitt). Okamžitý rozvod stojí nevěrníka 300 000 dolarů a pěkný nový vůz. Nemůže tušit, že se stal obětí podvodu: Angela se ve skutečnosti jmenuje Max Connersová a roli Wendy sehrála její dcera Page. Společně tvoří perfektní rodinný tým, který si získává obživu cynickým sváděním a ruinováním bohatých mužů. Zisk je ovšem tentokrát nakonec mizerný, protože si z něj svůj díl vezme finanční úřad prostřednictvím zlomyslné úřednice důchodového odboru Glorie Vogal (Anne Bancroft). A ve slunném Palm Springs smůla pokračuje. Max coby atraktivní Olga Jevanová hladce svede obstarožního multimilionáře s prokouřenými plícemi Williama B. Tensyho (Gene Hackman), místo obstarožního manžela má však brzy na krku bezcennou snoubencovu mrtvolu. Page si zase začne se sympatickým barmanem Jackem Withrowem (Jason Lee), který má cenu tři miliony dolarů, ale omylem se do něj zamiluje. Také Dean však ještě neřekl poslední slovo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je taková příjemná pohoda, kde mě v jednom kuse nepřestávali překvapovat herci. Nejdřív výborný a ještě lépe nadabovaný Ray Liotta, pak Jason Lee a nakonec Zach Galifianakis. Hned se na ten film daleko líp dívalo a to i přesto, že ty dvě holky, co dělali těm chlapům v životě brajgl, mi zrovna dvakrát fajn nepřišli. Ale to se asi dá pochopit, žejo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $40,336,607Tržby Celosvetovo $57,756,408║ Vydarená komédia z veľmi dobrým hereckým obsadeným a iskrivou sexicou Jennifer Love Hewitt. /85%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Remake klasické komedie byl sice přetáhnut přes mimořádně hrubý kopírák, ale díky solidnímu tempu a dobře vybranému obsazení (kterému vévodí Gene Hackman v miniroličce tabákového magnáta) se u téhle komedie budete bavit - nezáleží na tom jestli jste žena či muž, rozvedený či svobodný, dvacetiletý nebo stoletý. "Něco" si odnese každý ;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tahle komedie byla trosku cernejsi, coz filmu jedine prospelo. Weaver je dobra, Hewitt je pekna, ale Hackman je buh. Kdyby kuli nicemu jinymu, tak kuli vykonu Hackmana stoji za to tenhle film videt. Jeho nazloutlej vyhulenej xicht proste nema chybu. I kdyz to je docela lehce predvidatelny, tak se na to porad moc prijemne kouka, a nekolikrat je to skutecne hodne vtipny. Slabsi 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměrná komedie, občas bych řekl až bláznivá. Nejvíc tady oceňuju, jak ty ženský bezostyšně využívají chlapské blbosti a schopnosti mít krev pouze na jednom místě v těle zároveň. Geneova figurka je naprosto nezapomenutelná, nejen to neustálé pokašlávání a nechutnosti, ale třeba i jeho smrt nebo krásný od kouření černý zuby a absolutní nezájem o okolí, pokud od něj nemůže něco dostat. Dialogy jsou srandovní, není to hláškování, ale legrační rozmluvy, který na sebe navazují. Jen Jennifer Love Hewitt mi tu přišla jako totální kráva a nějak nechápu, jak se do ní ten chlapík mohl zamilovat, protože potkat takovou mrchu bych asi měl co dělat abych ji nepropleskl. A českej dabing tentokrát špatnej není. Například Olga je česky naprosto úchvatná a ta písnička Back in USSR (Beatles?) je anglicky s ruským přízvukem dost dobrá. Tahle komedie mě prostě pobaví, kdykoliv se na ni podívám. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná oddychovka se spoustou kvalitních herců, jimž jasně dominuje Gene Hackman v roli tabákového magnáta, který tahá jednu cigaretu za druhou. Kdyby vás na tomhle filmu nezaujala krásná Jennifer Love Hewitt nebo cokoliv jiného, tak kvůli Hackmanovi se to vyplatí vidět...... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie, která dokáže zaručeně pobavit. Film oplývá spoustou větších či menších hvězd a je trošku s podivem, že je tady podle mě zdaleka nejlepší Gene Hackman, který neni zrovna komediální herec a přitom mu to tady jde skvěle, jen je škoda že tam je jen opravdu krátce a taky si ho tady moc neužijete, ale naštěstí i ostatní herci jako Sigourney Weaver, Jennifer Love Hewitt nebo Ray Liotta jsou nadprůměrný a dokážou film dotáhnout až dokonce, ale na lepší než slabší 4* to nebude ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na první pohled klasická romantická komedie, která už nemůže ničím překvapit. Při podrobném zkoumaní se nám však vyklube hvězdně obsazená pecka s úžasným tempem a neotřepanými vtipy. Já osobně Jennifer Love zbožňuju a nikdy bych proti ní neřekl křivé slovo, ale myslím, že v tomto případě zklapnou i její odpůrci. Lépe řečeno ti, kteří mají penis. Největší sympatie si u mě získal nevybouřený kozel v podání Raye Liotty, který je zároveň nejzábavnější postavou celého filmu. Co slovo, to perla. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Esence demence. Chlap, kterej by JLH po pěti minutách nenakopal do řiti neni chlap, ale masochistická přizdisráčská baba. Zamilovat se do takový drzý kupy hnoje? Vyloučeno. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto kousku se zřejmě stalo jedno z mých guilty pleasure. Snímek výborně funguje jako komedie, ještě lépe jako romanťák a k tomu všemu je dochucený špetkou krimi. Jinak je ale tenhle film hlavně o hercích. Film táhne skvělá Sigourney Weawer, která tu ve svých 52 letech dokazuje, že neztratila nic ze své elegance, krásy, šarmu a hereckého umu a její postavě nechybí šmrnc a životní rozhled. K ní je přiřazena rozkošná (a nutno dodat že někdy až nezdravě moc sexy) Jennifer Love Hewitt v roli jízlivé a vzpupné dcery. Obě tvoří dokonalý pár sňatkových podvodnic a jejich svérázné a vynalézavé praktiky jsou perfektní. S mužskými postavami by to nebylo příliš slavné (Ray Liotta či Jason Lee zrovna neoslňují) nebýt hereckého kmeta jménem Gene Hackman; jeho role je naprostou lahůdkou a scény s ním opravdu k pokukání. Uznávám, že těch 5* není zrovna objektivních, přece jenom humoru zde mohlo být víc a ta morální proměna Deana a Angely je těžko uvěřitelná, ale tahle úsměvná pohodovka s výbornými herci (je fakt že moje oblíbenkyně Jennifer udělala svoje :-) ) navíc zakončená nepatosovým koncem (hodně libovým) si je v mých očích zaslouží. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak. Vynikající komedie, která mě dostala. Sigourney Weaver jako matka Jennifer Love je vynikající, Jennifer je zase pořádnej kusanec, můj oblíbenec Ray Liotta je suprově nadabován... Celkem originální zápletka, výborní hlavní představitelé, zkušený Gene Hackman v pozadí, film od filmu rostoucí Jason Lee. Paráda. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Prosím, jestli někdo znáte nebo někdy poznáte kluka, kterýmu můžete nadávat od rána do večera a on vás přesto bude milovat a bude vám věrný až za hrob, dejte mi vědět... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Drzé, vychytralé, zábavné a sexy. Protřelá a mazaná Sigourney Weaver, její přidrzlá, panovačná a sexy prsatá Jennifer Love Hewitt, odpudivý, prohulený a uchrchlaný stařec s červeným nosem Gene Hackman, roztomilý vykutálený packal Ray Liotta a zamilovaný dobrák Jason Lee, kterého mi bylo skutečně líto, ten to od Jennifer schytal nejvíc. Chovala se k němu opravdu jako kráva (samozřejmě do doby, než si uvědomila, že ho nejspíš skutečně miluje:) Film by se klidně dal využít jako příručka pro všechny mazané a ziskuchtivé ženské. Myslím, že způsobů a návodů, jak ho "dostat" je zde předloženo bohatě. Humorné scénky na sebe navazují jedna za druhou, stejně jako dialogy. Milý závěr, kde nakonec dojde i na jednu osobu:) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ženský jsou potvory, pánové, držte se! Velice vhodné jako odrazovací dokument před svatbou. Velmi sympatický protějšek pozdějším "Wedding Crashers". Trochu mi vadilo i okaté vykrádání hudby z "American Beauty", ale jinak dobře koukatelná záležitost, pro polovinu publika asi i bez ohledu na filmové kvality. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před svatbou ne! je velice zábavná komedie, kterou provázelo hodně zmatků v předprodukčním stádiu. Byla bych docela ráda viděla v akci původně zamýšlenou Cher a Jennifer Aniston, případně Anjelicu Huston, ale měla-li bych si vybrat mezi Cameron Diaz nebo Alicií Silverstone, jsem velice vděčná za kouzelnou Jennifer Love Hewitt. Té jsem sice přišla vyloženě na chuť až díky jejímu seriálu Posel ztracených duší, nicméně ten jsem neminula právě pro její zdejší sympatický výkon. Společně s tím, jak vyrostla ze svých teen rolí, se stala skutečně zajímavou herečkou a Před svatbou ne! se stal evergreenem televizních repríz. Mimochodem netuším, o jakém remaku tu zde hned několik uživatelů svorně hovoří, jediná vazba na remake pochází z myšlenky jednoho uživatele IMDb, který se zamýšlí v kontextu s kvalitou scénáře nad tím, jestli Před svatbou ne! není náhodou remakem čehosi dobrého z druhořadých šedesátých. Naopak faktem je, že Před svatbou ne! se stalo předlohou pro indický remake Bachke Rehna Re Baba z roku 2005. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

V téhle komedii se tlučou dvě věci, a to poměrně zásadně. O tom, že hlavní hrdinky nejsou v podstatě nic jiného než jen amorální příživnice se nebudu moc rozepisovat, protože to by samo o sobě rozhodně nevadilo – pokud by šlo o sympatické postavy. A tady je zádrhel – protože krom fyzických parametrů na nich vlastně nic sympatického není. Obzvlášť Jennifer Love Hewitt se přes 90% filmu chová jako naprosto příšerná husa, se kterou nemá smysl trávit ani minutu času (no, když se na ni teď tak dívám, chvíli bych si pro ni vyhradil ;)). Takže jsem nepokrytě fandil mužskému osazenstvu. Velmi mě překvapil Ray Liotta, většinou s ním mám problém, ale tahle role mu sedla jako ulitá. Vrcholem je samozřejmě Gene Hackman a jeho neuvěřitelná kreace svérázného zdědkovatělého tabákového magnáta. Moje hodnocení tedy celkově končí na třech hvězdičkách z jednoho důvodu – protože přes všechny výtky, které k „Před svatbou ne!“ mám, jde o celkem zábavnou komedii s několika odzbrojujícími okamžiky. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Juj, výborná čierno-romantická komédia, ktorá dáva nahliadnuť do tajomstiev "ako to vlastne sobášni podvodníci robia?" Fajnové gagy vytiahnuté zo vzťahov muži vs. ženy, matka vs. dcéra aj podvodníci vs. všetci ostatní. Príjemná zábava a Gena Hackmana v tomto filme proste treba vidieť! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Milá a nenáročná oddechovka, která možná měla navíc, možná taky ne. Nápad nabízel konečně normální romantickou komedii, kterých se dříve točilo jako na běžícím páse a v současnosti jich je jako šafránu. Humoru se do scénáře vešlo poměrně dost a tak slovní přestřelky mezi matkou a dcerou většinou fungují. Na tyto dvě hrané nestárnoucí S. Weaver a rozkošnou J. L. Hewitt je někdy radost koukat. Gene Hackman sice za většinu své vtipnosti vděčí neuvěřitelným záchvatům kašle a mejkapu, kterému vévodí až skoro šaškovsky červený nos, ale rozhodně stojí za vidění. Ray Liotta je spíše do počtu, i když možná je to tim, že mi tento herec prostě nikdy nepřirostl k srdci. No a na závěr je tu můj oblíbenec Jason Lee, sice mu scénář nedává moc prostoru k vyniknutí, ale mne přesto jako vždy nezklamal. Obsazení je tedy dobré, hudba se k filmu také docela hodí, ale celkově to prostě na více než tři hvězdičky nemá. Ten závěr je až moc zbytečně překombinovaný a zdlouhavý. No a ty několikanásobné berličky k happyendu mě už docela štvaly. Škoda, další promarněná šance na výbornou komedii. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie, která mě spolehlivě pobaví. Skvělá je ústřední dvojice vypočítavých mrch a bezchybný je i Gene Hackman, který si svoji roli užívá a chrchlá, chrchlá a chrchlá. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

To si naozaj myslíte, že Gene Hackman podal nadštandardný výkon ? Skôr by som povedal, že to bola jediná preexponovaná postavička, ktorá sa svojim charakterom hodila skôr do crazy komédií Leslieho Nielsena .... Čo bolo na tejto úplne priemernej komédii za zmienku - boli niekedy naozaj prefíkané metódy ženských podvodníčok dosiahnuť svoj cieľ ( no a samozrejme odvážne šatové kolekcie JLH ale i SW). Ale inak : len 2,5 * ()

Reklama

Reklama