Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Já prostě už nemůžu jako u jedničky přimhouřit oko a dělat že kaskadérské kousky vystačí se zábavou až do konce. Kaskadérských kousků bylo o něco víc něž v jedničce, možná i lepší, ale jejich tolik, že mě ke konci filmu už trochu omrzeli. Přitom když jsem viděl, že k Jackiemu přidali další dvě ženský, čekal jsem 2x takovou nálož co byla v jedničce. Bohužel scénář byl stejně slabý, možná i slabší než v jedničce a místy to byla fakt nuda. Škoda že se nezlepšili od jedničky, ale dát 3* fakt nemůžu. Pozitiva: Navýšení ženských představitelek. Negativa: Ještě míň logiky než v předchozím díle. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Druhý diel začína tam, kde prvý skončil, teda vo vzduchu. Namiesto parťáka tu má Jackie dve parťáčky, Číňanku a Nemku blondínu, takže zábavné momenty majú podobu vyzliekania, sprchovania a podobne. Neskôr pribudne ešte Japonka, no príbeh o hľadaní nemeckého zlata je rovnako debilný, takže zostávajú len naháňačky, kopy, premety a blbnutie s rôznymi nečakanými predmetmi. Neviem, čo to bol za divný nápad, že postava vo filme sa volá Jackie Chan. ()

Reklama

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě vždycky obrovským zážitkem a to i přesto, že jsem ho poprvý viděl se slovenským dabingem, který se, jak už většina z nás víme nevyznačuje tou nejlepší kvaliou. To ale nezměnilo nic na tom, že jsem ho skoukl a parádně jsem se u něj pobavil. Jednoznačně patří k nejlepším Chanovkám. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan nikdy nepatřil k mým oblíbeným hercům a nikdy asi ani patřit nebude, ale tenhle film se mi i docela líbil, klasická dobrodružná výprava za pokladem, v 80. letech velice oblíbené téma a 80. žili ještě dost dlouho v 90., děj u Chana je vždy tím posledním, hlavním atrakcí je "gumový muž", jeho neuvěřitelné akrobatické kousky, jakož i závěrečné titulky, kde je vidět, jak si při nich pěkně natloukl kokos. Chtěl jsem dát méně, nejvíce kvůli te strašné hudbě, jenže ta závěrečné třetina, odehrávající se v nacistické pevnosti je naprosto parádní. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asijského Indiana Jonese si vážím asi tak jako toho amerického, ale v tomhle filmu jsou obrázky ještě rychlejší, scénář ještě děravější, herecké výkony ještě ubožejší a vtipy ještě nepostřehnutelnější. Vzhledem k tomu, že se ale vlastně jedná o grotesku, v níž se dokonce některé záběry opakují, abychom je vůbec zaznamenali, až tak striktně se to brát nedá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Film existuje ve dvou verzích, a to v honkongské trvající 106 minut a v 92minutové americké, určené pro distribuci na DVD. (Rominator)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama