Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chatrný příběh posloužil k ukázce skvělého Chanova mistrovství kombinace, akrobacie, bojového umění a gymnastických prvků. Problém je v tom, že v jiných filmech je nejen tatto ukázka,ale ještě humor a lepší zápletka . No není to úplně božská relikvie tenhle film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Božská relikvie je film plný vzpomínek na mé mládí. Tenkrát mi ukázal Jackie Chana jako borce, na kterého snad nikdo nemá. Ty scény, co v tomhle filmu předváděl, nad tím se budu sklánět snad celý život. Je to neuvěřitelný frajer a pochybuju, že se mu v Číně vůbec někdy někdo vyrovná. Ani slavný Jet Li na jeho akční kousky nemá. Škoda, že se z tohodle filmu stal takový kolovrátek, kde já vlastně naprosto ignoruju debilní příběh nebo ještě pitomější dialogy jak od Charlieho Chaplina. Já prostě pokaždé čekám na ty akce, které mě, v dnešní předigitalizovaný době, nikdy nepřestanou udivovat. Klobouk dolů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film není akční dobrodžný film z Hong Kongu, ale polo-akční groteska s gumovou tváří a tělem Jackie Chana. Má nechut k Jackiemu je známá(vid maarve :-)), ale v tomto iflmu si na něj ani tolik nepostěžuju. Raději :). Když jsems ena tento film díval a chvíli se díval i můj otec, prohlásil jestli jde o grotesku... Opravdu jsem nevěděl co mu říci. Akční sekvence byli nudné, humor nevýrazný, herci nulový, hudba žádná(?), příběh ohraný.... Co z toho? Popravdě asi nic. Jackie si hraje sám na sebe. Rychlé střihy příběhem přeskakující části příběhu mě přišlí nepříjemné. Jackie jako režisér je pro mě stejně jako herec jedna velká nula :-) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asijského Indiana Jonese si vážím asi tak jako toho amerického, ale v tomhle filmu jsou obrázky ještě rychlejší, scénář ještě děravější, herecké výkony ještě ubožejší a vtipy ještě nepostřehnutelnější. Vzhledem k tomu, že se ale vlastně jedná o grotesku, v níž se dokonce některé záběry opakují, abychom je vůbec zaznamenali, až tak striktně se to brát nedá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po stupidnym prvnim dile jsem moc necekal, ale byl jsem prijemne prekvapenej. Sice dej uz s nejakou Bozskou relikvii nema vubec nic spolecnyho, ale to je detail. Jackie vyfasne dve zensky, ktery maj opet slouzit jako vtipny poskoci a vyrazi do pouste pro nacisticky zlato. Jenze tady vsechno slape tak, jak ma. Akce strida akci, nad tim, ze se cinani kreni neni cas premejslet a i kdyz je film o 20 minut delsi nez jednicka, od zacatku do konce ma paradni tempo a klidne bych si jeste nakejch 20 minut dal. Takze s druhym dilem jsem naprosto spokojenej. Jeden z mala pripadu, kdy pokracovani prevysuje prvni dil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ještě větší magořina než jsme doufali... brutálně mě iritovaly ty uřvaný a rozjívený dámičky, příběh je zase nudným slepencem spousty rádoby vtipných situací, gagů, krátkých soubojů, pitvoření se atd. Fighty snad až na jeden mají charakter několikavteřinové záležitosti, nutno poznamenat však, že i v těch málo okamžicích předvede Jackie snad vždy nějakou parádičku, kvůli které stojí za to absolvovat danou scénu opakovaně. A najde se i pár kaskadérských kousků, které zavání zlámanými prsty, žebry a naraženou kostrčí. A to kurwa fakt bolí... Jackie, máš můj obdiv, ale za přihlouplý scénář a bandu uječených bab nemůžu dát víc než tři pěticípé... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle už je o poznání vtipněší než jednička, ale dost často se stává, že herci přehrávaj a pak to vypadá jako nějaká crazy komedie. Oproti jedničce to má otrochu horší příběh, ale choreografie soubojů je zase super a Jackie Chan se vrátil k různým fórkům a to tomu jenom prospělo. Za to hudba je šílená, skoro jako u nějaký grotesky i když to tak někdy vypadá, tak by si to určitě zasloužilo lepší hudbu. Je to trošku nadprůměrnější Chanův film ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Gumkáčovi Jackiemu sa tento pokus o akési premodernizovanie Indyho Jonesa v šikmookom prevedení vôbec nepodaril. Scenár je otrasný, najviac mi vadila trojica žien, ktoré Jackieho doprevádzali a ich naivné role. Jediné, čo takýto film môže akotak zachrániť, sú povestné choreografie mlátičiek. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená akčná dobrodružná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o dobrodruhovi pátrajúcom po vzácnych historických predmetoch, ktorý od svojho starého známeho prijme ponuku nájsť nacistický poklad, ktorý by sa mal nachádzať v stratenej nemeckej základni uprostred africkej sahary. Pomáha mu v tom aj trojica žien, lenže o poklad stojí množstvo rôznych ľudí a tak ich čakajú len samé problémy. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce aj predchádzajúci diel mám dosť rád, ale tu už len predsa po chvíli vidno, že to bude ešte vyššia úroveň, keďže tu už sú vlastne opravené jeho všetky menšie nedostatky. Zápletka je atraktívnejšia, aj dejovo mi to prišlo zaujímavejšie, za čo môže aj rozmanitejší výber záporákov a skvelá spolupráca hlavného hrdinu s trojicou pomocníčok, no hlavne je to celé také svižnejšie, dobrodružnejšie a zábavnejšie. Tu sa za celý čas nenájde ani jedno slabé miesto, od začiatku až do konca si to drží skvelé tempo, je tu plno nadmieru vydarených a pritom často aj dosť dlhých častí a nechýba plno dobrých nápadov. Jedine to mohlo byť o trochu vážnejšie, tú grotesku tu bolo občas cítiť o niečo viac, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak mi to skvelo sadlo, skutočne vydarená zábava od prvej do poslednej minúty. Akcie je tu plno a je výborná. Tu si už na rozdiel od predchádzajúceho dielu netreba na tú výraznejšiu počkať, keďže prichádza približne v pravidelných krátkych intervaloch a tak som mal skutočne pocit, že akcia strieda akciu. Síce ubudlo náročných kaskadérskych kúskov, ale aj tak je akcia mimoriadne nápaditá, očakávane výborne natočená a tak je na všetky tie Chanove súboje a akrobatické prvky radosť pozerať. Najviac sa mi páči celé finále na základni, čo je vlastne polhodina neustálej akcie, kde nechýba plno klasických súbojov, ale aj zaujímavá a vtipná časť v turbínovej hale, no prakticky všetka akcia sa nadmieru vydarila, pričom opäť nechýba ani dlhá automobilová naháňačka. Skvelo je na tom aj humor, spolupráca s trojicou histerických žien sa postará o plno výborných vtipných scén a hlavne celá časť v púštnom hoteli patrí medzi nezabudnuteľné. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jackie Chan v najlepšej forme, spomínaná trojica žien, viacero slušných, skôr epizódnych postáv ako šéf hotelu a zaujímavý a rozmanitý výber záporákov. Réžia a technická stránka sú výborné, vizuálna stránka, výprava, akcia, humor, všetko je zvládnuté nadmieru dobre, takže tu nemám čo vytknúť. Takže toto pokračovanie predchádzajúci diel prekonáva prakticky po všetkých stránkach a pre mňa je to zároveň jeden z najlepších Chanových filmov vôbec. 80% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když kdysi Indy Jones zabloudil do Číny, nezůstal jeho úlet bez následků. Po čase se v bambusové chýší ve stínu vlajky lidově demokratické republiky narodil chlapeček, který místo aby lezl po čtyřech, nakopal půlku pěstitelů rýže do zadku. A ten se jmenoval Jackie. Co k tomu vlastně napsat? První Božská relikvie byla typickou hongkongskou akční komedií, plnou ztřeštěných bitek, přímočarých rozsekávek a nespočtu kaskadérských kousků. Dvojka je vlastně totéž, ani o gram navíc. Jackie Chan není žádný herec na Oscara a vlastně herectví je pro něj pouze doplňková profese. Ovšem v tom co dělá patří mezi světovou špičku a tady to jen a jen potvrdil. Scénář je tu vedlejší disciplína, absolutně podřízený akci a ztřeštěnému humoru. Hlášky střídají hlášky, některé laciné: „Příště budeš vyset za koule!“ a jiné v podstatě originální: „KONDOM, dobré spaní, velmi dobré spaní.“ Co se postav týče, jedna abnormálně blbá peroxidka, jedna abnormálně užvaněná Číňanka s občasnými sadistickými sklony vůči nebohému Jackiemu a kupa abnormálně ujetých teroristů. Někde ve 3/4 už to spíš než na akční dobrodružství vypadá na parodii a scény na poušti nebo ve výzkumáku pod zemí to jen podtrhují. Totálně ušlápnutá jízda, ždímající možnosti zúčastněných na maximum a kupa buráků ve spoďárech k tomu. Takže za 4 hvězdičky s připomenutím neolympijského sportu zvaného kaskadéřina. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No já teda nevím. Všichni tu píšou, že dvojka je podařenější než jednička, ale já si to nemyslím. Bohužel typicky infantilní Azijský humor opět úřaduje a tam kde byla jednička perfektně vyvážená v rovnováze akce versus vtípky bohužel dvojka selhává a místy se stává nechtěnou groteskou. Přitom je to škoda, protože zase abych byl objektivní, tak musím konstatovat, že ten příběh je o dost lepší než v jedničce. Silně to připomíná dobrodružství na styl Indiana Jonese a mohl z toho být opravdový kult. Bohužel však jak už jsem uvedl místy se to snaží bejt vtipný za každou cenu a prostě už to nefunguje tak jako v jedničce. Pozor tím zase jako rozhodně nechci tomuhle filmu křivdit. Pár opravdu povedených hlášek a situací se tu zase jako najde to jo. Proti akci nemám výtky. opět je tu jedna nekompromisní scéna ( hromadná poprava v poušti) a závěrečný finále na zahrabaný Německý základně už je takový typicky Chanovský jak se dá od jeho filmů očekávat. Plus samozřejmě úvodní jízda v průhledný kouli a už tradiční závěrečný titulky se sestřihem toho co se při natáčení nepovedlo. Takže nebudu přehnaně kritickej, ale na rovinu říkám, že na geniální jedničku se to v mých očích prostě nechytá.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O trošku lepší než první díl. Více akce, více humoru, delší stopáž. Nejvíce se povedly Jackieho pomocnice, které dokáží vždy našemu hrdinovi jen přitížit. Závěrečný souboj s využitím obřího větráku je nezapomenutelný. 75% ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo jen tím příšerným dabingem, nebo je tenhle film skutečně takový odpad, ale bylo mi z toho opravdu zle. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 7/10/// +výborný hudební doprovod, mrštný Jacke Chan, k sobě má tři potrhlé krasavice, spousta akce a demolice -kdo na Jackieho není zvědavej, bude trpět, je ho tu až příliš/// Film zachraňuje na prvním místě hudba, která každou scénu povyšuje o úroveň více. A na druhém místě všudypřítomné demolice a akční eskapády. Je to potrhlé, přehnané a občas i v dnešní době zábavné, ale opravdu záleží na náladě a vkusu. Na svoji dobu asi jeden z nejlepších Jackieho kousků, dnes trošku zaprášený, ale stále našlápnutý film./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Reklama