Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina relikvie je vlastně nonstop řežba, kterou kazí jen neustálé ječení Jackieho harému, které je možná ze začátku docela prdel (Eva Cobo De Garcia s kulometem nemá chybu), ale časem začne bejt strašně otravný. Hodně filmů ve kterých Jackie hrál bylo samo o sobě strašná hovnařina a jediným důvodem proč se staly nadprůměrnou zábavou byl fakt, že Jackie a jeho crazy choreografie jsou prostě neskutečně vymakaný. Zde se jí divák nabaží dosyta a náckové taky nechyběj takže hodně slušný 3* ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ som jednotke dal 3*, tu by si to žiadalo o chlp viacej. Som na pochybách, či sú 4* celkom adekvátne, ale predsa len, dvojka je vtipnejšia, Chan o niečo starší a charizmatickejší, vtipy podarenejšie a celkovo sa na to lepšie pozerá. Ešte tak odobrať z tej uvrešťanosti a bolo by to úplne zaslúžené. Áno je to stupídne, ale je to sranda a aj tak ide o nadpriemernú komédiu Jackieho, ktorý je v forme a zopár momentov a hlášok plne odškodnilo za strávený čas... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Jestli si některé filmy Jackieho Chana zaslouží plné hodnocení, pak je to právě Božská relikvie II. Zatímco první díl mi přišel neuvěřitelně nudný a trapný v dialozích, druhý díl je jeho pravým opakem. On sice scénář o moc složitější není, ale Jackie coby režisér tak nějak dospěl. Už nemá jakoukoliv snahu vytvářet mezi postavami nějaké napjatější vztahy jinak, než příjemným humorem. Přibylo akce, a zmizela šílená hudba let osmdesátých. Jackieho akrobatické kousky jsou tu dovedeny k naprosté dokonalsoti ve scéně, v níž se hrdina vznáší v obří turbíně...ale to se musí vidět. Božská relikvie má spád, a dovolím si tvrdit, že je to inteligentní, jemná komedie s množstvím pořádně intenzivních úderů hlavního hrdiny. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jasné šlápnutí vedle. Přehnaná groteska s naivními a hloupými vtipy, nad kterými se člověk nesměje a jen nevěřícně kroutí hlavou. Navíc i soubojů je tu jako šafránu a závěrečný fight v místnosti s větrákem je dvě stále se opakující se scény dokola, které brzo začnou nudit.. Zatímco jednička se mi velice líbila, dvojka představuje jedno z největších zklamání v Jackiho filmografii. Jakoby Jackie zkoušel, co všechno si ještě může dovolit, ale tohle už bylo opravdu moc. Nechápu zdejší vyšší hodnocení než u jedničky. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

A jdeme na to podruhé, podle stejné šablony, akorát je to větší, komediálnější a akčnější. Útěk před domorodým kmenem (tentokrát jihoamerickým ?!?) je spektakulárnější, automobilová honička (Jackie na motorce) je divočejší, bezohlednější ke kaskédérům s fantastickým závěrečným stuntem. Komedie je vtipnější. Jackie je spárován s dvěmi dívkami (později se přidá ještě jedna Japonka), které se vzájemně nemusí a Jackie stihne jednu rozlobit při večeři v hotelu. Do toho vpadnou padouši kteří chtějí ukrást klíč. To co následuje je asi to nejvtipnější v Jackieho filmech. No a pak je tady finále v bukru se spoustou bitek, komedie a jedním obřím ventilátorem. Jo, a také jsou zde nacisté a nacistické zlato. Klasika, kterou mám radši než jedničku. Jackie se po neúspěchu svého předchozího filmu Miracles vrátil k sérii se kterou slavil úspěch a nic neponechal náhodě. Akce i komedie je vypulírovaná téměř k dokonalosti, Jackieho stunt tým dostal zabrat a vyplatilo se. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)
  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)
  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)

Reklama

Reklama