Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

genetique 

všechny recenze uživatele

Carnahanova réžia sa mi páči. Rád sa hrá s filtrami, používa zaujímavý pohľad kamery, odvážne, dobre zostrihané prestrihy a čo je dôležitejšie, vie priblížiť stupeň reálnosti v prostredí, v ktorom to divák veľmi ocení na maximum. K dobrému dojmu prispievajú aj herci. Liotta je klasik a Patric ho podľa mňa aj preskočil. Podarilo sa k tomu postavy a vzťahy aj primerane zdramatizovať a finálna rozlúšťovačka, v ktorej nie je nič jasné až do konca samého ešte zdvihla spokojnosť. 80%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A zase ti policajti, co se při svém boji se zločinem, konkrétně s feťáckým podsvětím, dostanou na zcestí a potvrzují tak Nietzscheho filozofickou průpovídku o vejrání do propasti. Hlavní potíží pro mě ovšem nebyla ojetost scénáře - ono je asi vážně těžké přijít s něčím neotřelým... ne, nejvíce mě krkalo, že na mě postavy dostatečně nepůsobily, měla jsem zkrátka těžce v paži, jak hrdinové dopadnou. Asi problém na mojí straně přijímače - farellovitý Jason Patric a dokonce i Ray Liotta zahráli moc dobře. Zrovna tak nemůžu nic vytknout správně ponuré a špinavé atmosféře filmu. Kopnout by se dalo do hrátek s kamerou - snažilo se to o modernost dělením obrazu na 2,3,4 části, nechybí různé filtry, rozostřování a z akčních "běhacích" pasáží jsem div nedostala epileptický záchvat - já prostě "myluju" roztřepané, rozlítané pseudozáběry. Vůbec ne špatné krimi drama, ale nevtáhlo mě to, sorry. A koukám, že při "en-ten-týky-dva-špalíky" zase bylo rozhodnuto o oblíbené nálepce "mysteriózní", ach jo... 61% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já filmy tohoto typu už moc nemusim. Dřív mě celkem bavilo, sledovat příběhy o zkorumpovaných policistech, nebo o policistech jakkoliv jinak zapletených s podsvětím. Už jsem takových filmů viděl docela dost a čím dál míň mě baví. Co se týče Narc, tak podle mě bylo ve filmu hodně keců, mnohdy zbytečných, akce proklatě málo a navíc škoda, že John Ortiz nedostal více prostoru (gaunery umí hrát velmi přesvědčivě). Ovšem Ray Liottův výkon oceňuji a závěrečné rozuzlení bylo taky překvapivé. Suma sumárum se jednalo o lehce nadprůměrné krimi. 66% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi unikala!! Nakonec jsem je uviděl za rozumnou cenu v krámě a hned jsem po nich skočil!! Víte, mám hrozně rád povedené malé velké filmy!! Většinou v nich hrají staré známe tváře, které nikdy nebyly velké hvězdy a přesto je známe velice dobře!! Zde se sešly a vzniknul velice atmosferický snímek o známých věcech z policejního a drogama zamořeného prostředí!! Opět se nejedná o nic nového, ale natočeno je to tak, abyste nezapomněli jen tak snadno!! Musim uznat, že závěr mě velice překvapil a takový jsem opravdu nečekal, za to stouplo moje hodnocení o 20%!! Na Joe Carnahama si budu dávat velký pozor a jsem moc zvědav jak mu posloužil větší rozpočet filmu Sejmi eso!!...radostných 80%!! Jednou větou: Když už chceš jednou poldou býti, nesmíš u sebe drogy míti!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Protože se jednalo o nízkorozpočtový snímek, byla scéna, kde Nick Tellis (Jason Patric) běží ulicí s fotografií, natočena bez dalších herců. Lidé, kterých se Patric na fotografii ptal, tak byli jen náhodní kolemjdoucí a nevěděli, o čem je řeč. (oje)

Reklama

Reklama