Reklama

Reklama

Electric Dragon 80.000 V

  • Japonsko エレクトリック·ドラゴン 80000V

Recenze (24)

JFL 

všechny recenze uživatele

Dva muži jako personifikace punk rocku a techna. Oba byli kdysi vystaveni kontaktu s vysokým napětím a od té doby disponují nevídanou energií. Kdo z nich vzejde jako vítěz jejich střetu na pozadí moderního velkoměsta? Režisér Sógó Išii byl jedním z prvních autorů na světě, který začal točit videoklipovým stylem. Svými punkovými filmy z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let položil základ japonskému filmovému undergroundu a nezávislému filmu. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Choromyslný japonský underground nebo jen avantgardní propagace jakési elektrické společnosti? To už záleží na individuálním přístupu. Sogo Ishii vytvořil něco, co se markantně vymyká jakémukoliv žánru. Dynamicky zpracovává látku, zmateně do ní vkládá více či méně srozumitelné sekvence odsouvající tento film do iracionálna. Epilepticky pojaté záběry prokládá s explozivně industriální polohou. Ale proč vlastně? Příběh postrádá sebeméně zajímavou zápletku, zůstává jen elektricky nadupaný slepenec bez jakéhokoliv vyznění. Zpočátku Electric Dragon zaujme, ale během děje zabředává do nudy, z které ho nevytrhne ani závěrečný monstr souboj dvou "nadupaných" bojovníků ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prazdne, avsak vizualne a hudobne posobive. Keby bol snimok kratsi aspon o 10 minut, bolo by to mozno aj za 5*. Takto je dejova prazdnota az prilis do oci bijuca. Podobnych snimkov vsak vela nieje a ja sa japonskou bizardnostou nechavam unasat velmi rad. Dragon Eye Morrison je s elektrickou gitarou proste prdak. Kam sa hrabe nejaky Jimmy Hendrix :) (7/10) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dokonale elektrifikovaný styl v novodobé hře na undergroud neboli odvaz na všech úrovních. Maximální voltáž. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Téměř bez příběhu a ještě méně pochopitelné, naproti tomu je to ale vtipně bizarní a stylové. Zvlášť stylové jsou kostýmy obou hlavních hrdinů. Hudební složka je pro Electric Dragona vesměs hrozný kravál, který ale odpovídá "charakteru" jeho postavy soukromého detektiva hledajícího ztracené ještěrky a odbourávajícího stres šíleným mlácením do kytary uprostřed rušného nadchodu. :) Hudební podbarvení scén s Thunderbolt Buddhou je zase pohodově laděný industriál, odpovídající opaku buddhovy postavy proti postavě dragona. Pěkná jsou scény klanící se babičky cyberpunkově vymóděnému Thunderbolt Buddhovi, hudební etudy Electric Dragona (zvlášť ta na ulici) a finální střet těchto dvou bizarních charakterů. :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Filmová anarchie a punková jízda s voltáží někde mezi 80000 a 20000000V. Nejlepší bleskosvod pro nahromaděný a natlakovaný náboj je prostě elektrická kytara a kdo kdy tvrdil, že i pankáč by měl zvládat aspoň 3 akordy, evidentně vůbec neví o čem mluví. Tokio propletené elektřinou, Dragon Eye Morrison mluvící s ještěrkama(kde už jsem tohle slyšel?) a tajemný vyzyvatel surfující na všech frekvencích... Fight může začít.....Mazec a krása. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Objektivně za slabé 3*, přece jenom je to experimentální film, ale jinak mě to moc nechytlo. Udělané a natočené je to slušně (i když jsem místy měl pocit, že za tím vším stojí nadaný amatér - což je docela blbý, když za tím stojí někdo, kdo už natočil několik filmů a vystudoval filmařskou školu), ale jinak je to naprosto prázdné, nějaký děj tam skoro ani není a i když se to snaží o nějakou atmosféru, mě to dost minulo a málem unudilo. A to to nemá ani hodinu... Čekal jsem něco jako Tetsuo, ale naštěstí je to normálnější a nehraje si to na bůhvíjaké umění. Je to taková japonská variace/parodie na superhrdinské filmy. Ale pořád lepší, jak kterýkoli díl Avengers... Slabé 3* ()

Rm. 

všechny recenze uživatele

Cernobily snimek odehravajici se v Tokyu vypravi o mladem chlapci, ktery po zasazeni elektrickym proudem ventiluje svuj hnev elektrickymi vyboji ze svych pesti... experiment, ktery i navzdory sve delce 50 minut prijde hrozne nudny. A to nemluve o prisernych dialozich (ktere jsou v celem filmu asi 2 a to ve stylu: "Tys mi ukradl jesterku." - "Ano, ja ti ukradl jesterku.") ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Elektrifikovaný klon Tetsua, kde sa v súboji stretnú ďalší dvaja techno magori. Rocker Dračie Oko Morrison ako malý vyliezol na transformátor a pekne to schytal, čo ho permanentne nabilo tisíckami voltov a k tomu aktivovalo plaziu časť mozgu. Preto sa furt s niekým mlátil a za "odmenu" dostával od pánov doktorov ďalšie elektrošoky. Proti nemu stojí dýdžej Hromový Buddha s kamenne nehybnou tvárou, napoly zakrytou maskou. Buddha vyprovokuje Morrisona keď mu rozreže na úhľadné kocky jeho milovanú gitaru a zabije leguánov. To nemal robiť, Morrison ju zlepí do neveľmi podareného tvaru a vystrihne najpekelnejšie sólo svojho života... a potom toho hromoelektročuráka spáli na prach! O dej tu veľmi nejde, ťahá to hlavne zbesilý čiernobiely industriálny videoklipový vizuál takmer bez slov. Nie je to vyhnané do takých extrémov ako Tetsuo, ale aj tak je záverečný súboj poriadny mazec plný bleskov. Podarené technopsycho. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Jedna z japonských experimentálních podivností. Dá se zde ocenit neotřelost zápletky, nápaditost, a zajímavě pojaté scény po vizuální i hudební stránce. Přesto je film ale příběhově prázdný a nicneříkající. Na to jak je to krátké je to docela nuda. Zdá se mi to jako škoda, protože zde byl mnohem větší potenciál. Jako nezávislý experiment na vyzkoušení tvůrčích nápadů je to OK, jako film špatný. Pro běžného diváka podle mého nekoukatelné. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, experimentálnu hudbu milujúceho človeka, bol tento film ako odraz časti duše. "Špinavá" ale veľmi zaujímavá vizuálna stránka, môj obľúbený Asano a veľmi prijateľná dĺžka pripravili pre mňa nečakane veľmi pozitívny zážitok. ()

Berzerker 

všechny recenze uživatele

Těžce undergondový a industriální asi komiks. Není to film pro každého, ale za shlédnutí to stojí, i když jsem to nějak nepochopil. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, ze jsem z podobnych veci uz daaaaavno vyrostla. A ejhle, ono ne! 12 let mi lezelo Doma DVD nez jsem na nej koukla... Trochu trapas, ale stane se. Dejove nic moc, ale vynahradi to vizual a stopaz take docela ulejza, takze jo, proc ne. A docela nadsene! ()

Skund 

všechny recenze uživatele

Nechapu jak tenhle film muzem mit na csfd jenom 58 procent,uz sem ho videl asi trikrat a furt se mi libi,neni to ale teda film pro kazdyho takze chapou ze se muze spouste lidem nelibit... ()

Reklama

Reklama