Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu. Tanec smrti přežije z celé posádky jen jedna letuška, což je dost zneklidňující. Tuny znýtovaného plechu teď ve vzduchu drží jen automatický pilot. Jak si ale elektronické obvody bez pevné ruky kapitána poradí s blížící se bouřkou? Oba hlavní hrdinové se zjevně dobře baví, ale policie i vedení letového provozu z toho začínají hromadně šedivět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pětinásobný vrah Ryan Weaver má být společně s kasařem Stubbsem za doprovodu čtyř agentů FBI eskortován do New Yorku na palubě pravidelné linky. Jsou Vánoce, kromě nich je na palubě pouze hrstka cestujících a posádka. V letadle se Weaver zaměří na letušku Teri a snaží se ji přesvědčit, že je nevinný. Stubbs mezitím na toaletě zabije své strážce a zmocní se zbraně. Weaver se poté zbaví pout a zachrání Teri, kterou si Stubbs vzal jako rukojmí. V následné přestřelce zahyne Stubbs i oba zbývající agenti. V trupu letadla je však velký otvor, který málem způsobí havárii. Weaver sice stále tvrdí, že nikoho nezabil, ale vzápětí bezcitně zaškrtí jinou letušku. Teri poté zjistí, že i oba piloti jsou mrtví. Šokovaná letuška si pomalu začíná uvědomovat s kým se to ocitla téměř sama ve výšce deset tisíc metrů nas mořem.Na palubě letadla s psychopatem se i bezbranná letuška naučí pilotovat. Mně tenhle "vzdušný" thriller nepřišel tak nepovedený soudě podle zdejších recenzí. Nejvíc mně na něm vadil nenápaditý konec ve kterém letuška zapne autopilota a bezpečně přistane. Ray Liotta se ukázal jako solidní psychopat. Nenudil jsem se a po rozvleklejším úvodu se pak po zločincově osvobození z pout pořád něco dělo a napětí nechybělo. Jiné thrillery by mohli zblednout závistí nad akčním scénářem, kterým disponuje tenhle manévrovací let. Tenhle film si rozhodně nezaslouží být v top 300 nejhorších filmů. 60% ()

Renciasko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s komentárom užívateľa "borohub" Možno je to tak trochu tým, že som tento film pozeral hneď po Českom, pre mňa mnohonásobne väčšom odpade: Padesátka, režírovaná Kotnerom. Minimálne za výkon psychopata a za prevedenie ako aj omnoho väčšiu dôveryhodnosť oproti ostatným katastrofickým leteckým filmom a tiež pristánie autopilotom musím dať 3 hviezdy. ()

Reklama

Oudis 

všechny recenze uživatele

V jeden den dávali v TV dva thrillery ve kterých se jednalo o možný katastrofický pád letadla. (Ten druhý byl "Let smrti"). V obou dvou případech zachránili letadlo Boing 747 před zkázou ženský - letušky! ;-) To bylo snad jediné, co mě na těch filmech zaujalo! :-) :-D A to nemluvě o "lehkých" technických nesouvislostech. Rozdíl ve filmech byl však v tom, že v tomto případě letuška zachránila víceméně pouze sama sebe a v tom druhém zachránila zase naopak skoro všechny. :-D Teď jsem to trošku prozradil, ale co... :-) ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ti grázlové asi viděli spoustu krimiseriálů.." Tak Ray Liotta je vážně slušnej magor !! Bohužel však ani ne tak v tom smyslu, že by toho svého šílence zahrál se vztyčenou hlavou, protože tahle ochotničina už se snad ani nedá nazvat přehráváním, to spíš pro tu naprostou neschopnost rozpoznat tak neuvěřitelnou filmovou šmíru, která rozhodně musela býti šmírou už na papíře, pro kterou se tu upsal, a tak když stařeckou demencí v konečném stadiu stižený seriálový geront Robert Butler ve finále cituje slavnou Nicholsonovu scénu z legendárního hororu Shinning s hlavou ve dveřích, začínám už z těch tvůrčích turbulencí dostávat závratě.. Podivný rádoby akční film, který nesmyslně a bez přestání cituje skutečně kdeco, plný naprosto zrůdných hovadin v čele s letadlem, za jehož vánoční výzdobu by se nemuseli stydět ani chovanci psychiatrické kliniky, kam patří všichni, co se na filmu podíleli, se během pár minut stává dokonalou přepjatou parodií žánru i sebe sama, z čehož nesleví ani na okamžik, aniž by si toho byl vůbec všiml.. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dost záleží, co od tohohle filmu člověk čeká. Pokud hledá napínavý inteligentní thriller, je na špatné adrese. Pokud ovšem čeká zabijáka času na deštivé sobotní odpoledne, kde může hodit mozek na volnoběh, dá se to snést. Nejlepší co se dá v tomhle jinak nepříliš inspirativním thrilleru najít, je zábavný a hláškující Ray Liotta, který má o úrovni toho všeho své mínění a podle toho taky hraje. Docela dobrý nápad je tu tedy zredukován na stupidní historku, které nepomůžou ani solidní herci ve vedlejších rolích. Škoda promarněné šance. Ale zas tak zlý, aby to musel být 296. nejhorší film to zase není. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Clinton v New Jersey, v Los Angeles v Kalifornii a v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama