Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu. Tanec smrti přežije z celé posádky jen jedna letuška, což je dost zneklidňující. Tuny znýtovaného plechu teď ve vzduchu drží jen automatický pilot. Jak si ale elektronické obvody bez pevné ruky kapitána poradí s blížící se bouřkou? Oba hlavní hrdinové se zjevně dobře baví, ale policie i vedení letového provozu z toho začínají hromadně šedivět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

borohub 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu hodnocení tohoto filmu. "top" uživatelé tu píšou jaká je to cituji "encyklopedie" klišé a vesele si dají boeingu 747 v ohrožení 3 či více hvězd (netvrdím, že se mě boeing 747 v ohrožení nelíbil, ale stejně. To k té realitě mělo dál než toto). Jasně film to není nějaký špičkový ale rozhodně bych ocenil jednu věc, kterou jsem snad v žádném filmu neviděl - a sice všechny moderní letadla (stejně tak jako většina letadel v 90. letech kdy se film točil) mají autopilota, který je schopný i přistát. Takže různé heroické výkony o tom jak člověk který má nalítáno pár hodin v ultralightu si vesele přistane s jumbem jsou spíše pičovina než cokoliv jiného. V tomhle měl opravdu film nejblíže k realitě... Stejně tak jsem ocenil i to, že hlavní záporák, se nakonec neobjevil na poslední chvíli i přes to, že mu někdo jaksi prostřelil hlavu. Nevím, opět se ukazuje že na csfd, jsou jenom burani, kteří když vidí film u kterého se 99% času nudí tak tomu automaticky dávají 5 hvězd protože je to art a u nějakého relativně slušného "odpočinkového" filmu dávají automaticky odpad a používají tunu cizích slov u kterých pořádně neznají ani význam.. Jak jinak si vysvětlit že na IMDB to má 50%? Já osobně tomu dávám s klidem svědomí 65% .A vy pseudointelktuálově jděte se vysrat, nechápu jak někteří lidi s absolutním nevkusem můžou mít přes 1000 bodů a mnoho lidí s pár body má relativně "kultivovaný" názory, to mě jenom utvrzuje v tom že Češi (a Slováci) jsou jenom vidláci.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S ohledem dobu vzniku se nejedná až o takový průšvih, nicméně film trpí na slaboučký scénář. Skoro všichni se chovají hloupě a Brendan Gleeson má roli, kterou bych od něj opravdu nečekal. Na rozdíl od podobné krávoviny "Hadi v letadle", se tato bere až moc vážně. Nicméně na nudný pozdní večer jednou za dlouhý čas klidně. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

No des a hruza film, co si budem nalhavat, spatna rezie, scenar, hudba, proste vsechno. Jen jedina vec se mi na filmu libila a to byl vykon Raye Liotty, kteryho psychous byl k pomilovani, tyhle role mu jdou, a je mi ho docela lito, jeho mozek to zase pekne schytal, chudak :) Takze 2 hvezdy sou za Liottu, bez nej by to byl proste odpad. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Turbulencia ma zlakala najma vdaka mojmu top one hercovi Brendanovi Gleesonovi, skoda ze zmizol spred kamery po niekolkych minutach. Herecke vykony boli vsetky uplne nezdarene a najma zo zaciatku sa na hercov a herecky nedalo ani pozerat, a to tam hralo dost znamych hercov. Osobita kategoria je Campbell ktory si zahral pilota a pripominal mi oscaroveho Chrisa Coopera, ten posobil ako jediny profesionalne. Butler teda natocil dost velku kravinu, aj ked sa mi to pred zhliadnutim ani nezdalo, ved LIotta a Gleeson slubuju vela, rovnako ako Elizondo. ()

Oudis 

všechny recenze uživatele

V jeden den dávali v TV dva thrillery ve kterých se jednalo o možný katastrofický pád letadla. (Ten druhý byl "Let smrti"). V obou dvou případech zachránili letadlo Boing 747 před zkázou ženský - letušky! ;-) To bylo snad jediné, co mě na těch filmech zaujalo! :-) :-D A to nemluvě o "lehkých" technických nesouvislostech. Rozdíl ve filmech byl však v tom, že v tomto případě letuška zachránila víceméně pouze sama sebe a v tom druhém zachránila zase naopak skoro všechny. :-D Teď jsem to trošku prozradil, ale co... :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Clinton v New Jersey, v Los Angeles v Kalifornii a v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama