Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu. Tanec smrti přežije z celé posádky jen jedna letuška, což je dost zneklidňující. Tuny znýtovaného plechu teď ve vzduchu drží jen automatický pilot. Jak si ale elektronické obvody bez pevné ruky kapitána poradí s blížící se bouřkou? Oba hlavní hrdinové se zjevně dobře baví, ale policie i vedení letového provozu z toho začínají hromadně šedivět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečně stupidní film. Letuška Teri se chová jako by měla IQ blížící se absolutní nule a gauner Ryan bohužel také (jinak by ji zlikvidoval hned na začátku, což bych té hysterce přál). Prostě Jedličkárna v oblacích. Tolik pitomosti a nelogičnosti se hned tak nevidí - a přitom řešení je tak prosté! - viz bezproblémový závěr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nechutne priehľadný a hlúpučký akčný scenár, zrežírovaný návrhárom návodov na skladanie kindervajíčok. K filmu mám rovnaký vzťah ako k tým skladačkám a preto dávam až 2*. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Obyčejný letecký film, jakých jsou stovky dalších, Katastrofický scénář, kde se semele, co může a žánrová klišé, to je vše, co se dá očekávat. Jednu hvězdu dávám jen proto, že mám Raye Liottu rád:-). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pohrobok o rok staršieho Boeingu 747 v ohrození. Choze má pravdu, od filmu s takýmto názvom, zápletkou a hereckým obsadením divák nemôže očakávať nebeský dar. Ale čo je veľa, to je veľa. Otrasná vizuálna stránka (zachraňuje ju snáď len do tmy atmosféricky blikajúca vianočná výzdoba, na stominútovú snímku troška slabota), mizerný rozpočet viditeľný na každom televíznym dojmom pôsobiacom kroku, tragický zlosyn v podaní bežne príšerného (takže žiadne prekvapenie) Raya Liottu, mdlá hrdinka (Lauren Holly wtf?!) a také nádherné béčkarské obsadenie vedľajších rolí, že už to nie je ani nádherné (Gleeson, Elizondo, Ticotin). Ledva 40%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bídná sprostoto! Televizní režisér na penzi by zkrátka neměl točit akční thrillery - a už vůbec ne takto vyvařené třeťáky provařených druháků... Z téhle turbulence se vám potom může řádně obrátit žaludek... Škoda času, škoda slov. Jedna hvězdička tedy jen proto, že větších hovadin je v rámci žánru požehnaně... :-/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Humus, jinak se to ani nazvat nedá. V první chvíly to sice na to nevypadá, ale tim bych se rozhodně nenechal oklamat, protože pak se rozpoutá opravdový peklo a diváka nečeká nic jinýho než nuda, ze který občas vytrhne scéna nad kterou e dá jen pousmát. A to se ani nemá cenu pozastavovat nad tim, že Turbulence vykrádá milion podobných filmů a že někerý dialogy by se spíš hodily do parodie. V tomhle filmu Ray Liotta rozhodně neměl šanci pozvednout svojí upadající kariéru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jsem se až lekl, jak málo tenhle kinofilm odděluje od jeho video a TV bratříčků. Hádám, že mi moje slabost pro letecké thrillery dříve zatemnila mozek. Nevadí mi, jak je to blbé, naopak vychytávky jako Boeing vzhůru nohama nebo auto zachycené na jeho podvozku to aspoň trochu nakopnou, ale jak je to ukecané, statické (i když vánoční výzdobou spoře osvětlené otřásající se letadlo má svoji atmosféru), postavy odbyté a herci nevyužití. Škrtič Raye Liotty právem skončil na skládce nevýrazných filmových zabijáků (ne, že by se Ray nesnažil, přehrává, co to jde) a jinak velmi sexy Lauren Holly vypadá s těmi krátkými vlasy jako odrbané kuře a její debilní postavě, která střídá silné a slabé chvilky, se opravdu jen těžko drží palce. Ale opravdu si nemyslím, že by tohle patřilo mezi 200 nejhorších filmů, kde to momentálně je. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Připoutejte se, prosím 3..? Chyběl už jen Pan Tau na křídle.. Po dvaceti minutách filmu se to dopravní letadlo s žalostným Liottou na palubě mohlo z letové hladiny 200 metrů propadnout vlivem turbulencí o 210 metrů níž a nic by se vlastně nestalo - jen by aerolinky TCA kupovaly novou vánoční výzdobu. Než tuto hrůznou inscenaci vidět někdy znovu, to se raději pokusím uplést Hectoru Elizondovi dva krásné copánky.. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo zabavny na nic si nehrajici zetko bral bych to ale tenhle kinofilm evidentne ze sebe dela neco cim neni naprosto jasne se snazi aby pusobil seriozne a to je ten nejvetsi pruser ja se o dost vic bavil u dvojky a trojky nemuzu si pomoct ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já to viděla cirka 12 let zpátky a jakkoliv jsem v tom věku ještě byla vůči debilitě a klišé ve filmech, poměrně imunní (ve smyslu nevnímala jsem je), v tomto případě jsem valila bulvy, co je tohle za vzdušný blázinec. Jeden retard vedle druhého, s každou další ubíhající minutou jsem si víc a víc přála, aby letadlo i s celým ichtylním osazenstvem zaparkovalo v jednom pořádném, ničivém výbuchu. Leč taková přání jsou málokdy vyslyšena a tak nenastal moment, co by trochu pozvedl podprůměrný dojem. Dnes už bych to mohla sledovat jedině jako komedii, kdyby mě někdo násilím přinutil. Pokud se takový surovec v mém životě nevyskytne, "Turbulence" už mi nikdy před oči nepřileze - ztrácet čas se dá i podstatně příjemnějšími způsoby... třeba "bezbolestnou" depilací intimních míst pomocí vosku ;-). 35% za tehdejší dojem, dnes by to určo bylo míň. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

!!!SPOILERY!!! No co tohle mělo být... Blonďatá letuška vystřelí mozek úchylnému psychopatovi a sama přistane s letadlem, na které mladý voják dojatý monologem na téma "já to dokážu, jen mi dejte ještě jednu šanci" odmítne střílet. Fajn, to bych ještě jakž-takž rozdýchala, ale rotování letadla kolem vlastní osy a následné vysvobození pasažérů, kteří nemají jako mávnutím kouzelného proutku ani jedinou oděrku? Tak to už chcete vážně moc aneb kéž by to letadlo při průletu onou "nejsilnější bouřkou typu 6" spadlo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pětinásobný vrah Ryan Weaver má být společně s kasařem Stubbsem za doprovodu čtyř agentů FBI eskortován do New Yorku na palubě pravidelné linky. Jsou Vánoce, kromě nich je na palubě pouze hrstka cestujících a posádka. V letadle se Weaver zaměří na letušku Teri a snaží se ji přesvědčit, že je nevinný. Stubbs mezitím na toaletě zabije své strážce a zmocní se zbraně. Weaver se poté zbaví pout a zachrání Teri, kterou si Stubbs vzal jako rukojmí. V následné přestřelce zahyne Stubbs i oba zbývající agenti. V trupu letadla je však velký otvor, který málem způsobí havárii. Weaver sice stále tvrdí, že nikoho nezabil, ale vzápětí bezcitně zaškrtí jinou letušku. Teri poté zjistí, že i oba piloti jsou mrtví. Šokovaná letuška si pomalu začíná uvědomovat s kým se to ocitla téměř sama ve výšce deset tisíc metrů nas mořem.Na palubě letadla s psychopatem se i bezbranná letuška naučí pilotovat. Mně tenhle "vzdušný" thriller nepřišel tak nepovedený soudě podle zdejších recenzí. Nejvíc mně na něm vadil nenápaditý konec ve kterém letuška zapne autopilota a bezpečně přistane. Ray Liotta se ukázal jako solidní psychopat. Nenudil jsem se a po rozvleklejším úvodu se pak po zločincově osvobození z pout pořád něco dělo a napětí nechybělo. Jiné thrillery by mohli zblednout závistí nad akčním scénářem, kterým disponuje tenhle manévrovací let. Tenhle film si rozhodně nezaslouží být v top 300 nejhorších filmů. 60% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mixem všeho možného i nemožného, co se ve filmovém letadle může stát. Ale viděl jsem to až do konce. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další z velkých přešlapů v kariéře Raye Liotty, který je asi jediným pozitivem tohoto filmu, protože psychopati mu prostě jdou a díky jeho zábavnému přehrávání jsem u filmu neusnul. Zbytek ale děs - tuna klišé, dementní scénář a přišerná režie (a to bych od Roberta Butlera, který režíruje už od 50. let, čekal, že se za necelé půlstoletí naučí aspoň průměrnému řemeslu...ani náhodou). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se docela bavil. Naprosto nic nedávalo smysl, úplně všichni se chovali jako naprostí pitomci... prostě film tak špatnej, až je k smíchu. Postupem času mi ale začal lézt na nervy jak neschopný vrah Ray Liotta, tak děsivě nevěrohodná letuška Lauren Holly, ale hlavně scénáristé, kteří každého diváka automaticky považují za naprostého blbce. Jestli vám to nevadí, s chutí se připojte! ()

Reklama

Reklama