Reklama

Reklama

Ta paidia tou Diavolou

  • Velká Británie Island of Death (více)

Obsahy(1)

Prostý děj tohoto filmu rozehrává zejména řadu násilností, zvrácených aktivit a úchylností, které páchá dvojice přijíždějící na jeden z řeckých ostrovů. Mladíka a dívka napadají obyvatele ostrova, mučí je a vraždí. Dívka občas některé mužské potencionální oběti před tím ještě svede. Mladík si svoje brutální a násilné činy stále ospravedlňuje vnitřním zvráceným pseudofilosofickým monologem.

Ve své době se jednalo o velice kontroverzní film, který vzbudil ohlas pobouření. (Flipnic)

(více)

Recenze (42)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi tento film velmi líbil. Očekával jsem od něj totiž něco mnohem horšího a mile mne překvapil. Samozřejmě je to film spíše pro úzký okruh nadšenců. Každopádně nese skvělou provokativní atmosféru, čistý nadhled a určitou originalitu. Nejde s ničím příliš srovnávat, protože má svůj ojedinělý styl. Obsahuje vše, co by provokativní film měl obsahovat ... vraždy, vraždu zvířete, incest, sex, drogy, atd. ... Má naprosto skvělou hudbu, která by se mi líbila i jako soundtrack. A zejména vtipný a úsměvný konec ... Tento film se musí brát jednoznačně s nadhledem, ale pak je to docela dobrá zábava ... Navíc velmi pěkná a rajcovní herečka v hlavní roli ... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

God punishes perversion je věta, kterou rád používá hlavní dost perverzní hrdina, který se svou partnerkou (sestrou) láká různá podivná individua k erotickým hrátkám, aby si je mohl vyfotit v agonii při tom, když je vraždí. Nad vyvolanýma fotkami se tito dva magoři následně ukájejí. Naneštěstí je všechno od erotických scén přes vraždění a celkově zbývající děj tragicky natočený. Film je velmi dlouhý a nudný, dokonce bych řekl, že je uměle prodlužovaný různými zbytečnými scénami např. celá anabáze podivného černošského detektiva, který je tam jen proto, aby byl taky zavražděn a vůbec i další oběti jsou nějaké takové zbytečné. Je to prostě zbytečný film, který se stal kultovním ani nevím proč. ()

Reklama

helljahve 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to film bez neakeho suvisleho deja, ale tu ho ani netreba. Ved režiser chcel len tymto filmom šokovať a ziskat prachy na lepšie filmy. No neviem, mne to pride ze natočil dobry film a potom už len blbosti/až na par vynimiek/. Celkom som bol prekvapeny že taketo exploitačne horrory sa točili už v 70.rokoch, dnes vznikaju aj ovela horšie filmy. Davam 5 bodov, lebo si myslim ze taketo filmy sa Vam bud pačia alebo nie. Stred neexistuje. Jedinu chybu ten film má,že ho pre istotu budem pozerať len sam ked už rodinka spinka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, o kterých jsem přesvědčen, že je nikdo mně známý neviděl, a u něhož mám jistotu, že ho víckrát neuvidim ani já. Každopádně jako ukázka evropského exploitačního hororu ze 70. let to poslouží celkem dobře, ale člověku, který se o tento okraj kinematografie nezajímá, by sledování tohoto filmu samozřejmě vůbec nic nepřineslo. Navíc, kdyby to nebyla taková "proslulá klasika", vypnul bych to po 15 minutách i já -a to u scény znásilnění jehněte, která je natočena tak neuvěřitelně amatérsky (chtělo by se říct bezpohlavně ... :-D ), že spíš pobaví, než znechutí. Snaha provokovat je ze snímku patrná, no chtělo by to i kus režijního a hereckého talentu. Protože takhle provokovat by imho uměl skoro každej. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nepochopený, zvrácený, přesto pevně na nohou stojící kousek, který asi nejlépe spadá do subžánru exploitation. Nízký budget je tentokrát spíše prospěšným, jelikož lépe a syrověji podává nejrůznější lidské úchylky, kde dominují především nechutné sexuální praktiky. Samozřejmě nechybí zabíjení s nějakým tím cákencem rudé tekutiny, ale pořád si to udržuje svůj humorný nadhled. Závěr je pak dokonalou tečkou toho, že zločin v podobě vraždění a znásilňování vám projde jen do doby, než potkáte ještě většího devianta. Doporučuju pro diváky, co baží po neobvyklém žánrovém setkání, a jejichž přehled ve vodách exploitationu začíná Texaským masakrem a končí u Eden Lake. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu byl napsán za pouhý 1 týden. (Karlos80)
  • Film byl pro zobrazování násilí, sexu a vražd v mnoha zemích po svém vzniku zakázán. V UK byl umístěn na seznam "videonasties" filmů, které se nesměly promítat. Dodnes film vzbuzuje u diváku velmi rozporuplné ohlasy a dojmy. (Flipnic)
  • Režisér po letech přiznal, že film natočil pouze pro finanční zisk, aby pak mohl financovat tvorbu již serioznějších filmů. Veřejně prohlásil, že děkuje cenzorům, a že je jim vděčný za to, že z jeho filmu udělali nechtěně legendu. (Flipnic)

Reklama

Reklama