Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě mě ani nevadí ženy v sedle (proč ne, máme rovnoprávnost), ale film je to bohužel zcela průměrně natočený a obdobně je na tom i samotný scénář. Nebýt přesvědčivých hlavních představitelek, bylo by to patrně nekoukatelné... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Relativně vydařený pokus o trochu netradiční western. Zajímavé je hlavní herecké obsazení, jinak film nenabízí příliš mnoho. Ale ono koneckonců, kdo by u westernu čekal hlubokou myšlenku, že? Vždyť jde hlavně o zábavu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The John ,2. The Hanging ,3. Bank Job ,4. Jail Break ,5. No Money ,6. Ambush ,7. I Shot Him ,8. Josh's Death ,9. No Bullets ,10. My Land ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Elektrické kreslo? Vyšlo by lacnejšie, keby ich obesili.“ Nie je to zlé, ale raz za 10 rokov mi to vidieť stačí. Po mŕtvych 80. rokoch, kedy nedokázal western z polomŕtveho žánru vytiahnuť ani Clint Eastwood slabým BLEDÝM JAZDCOM, sa jeden z najsilnejších amerických žánrov dočkal v 90. rokoch mierneho oživenia. Eastwood exceloval NEZMIERITEĽNÝMI, Costner oscarovým trhákom TANEC S VLKMI, Sam Raimi (!) nakrútil RÝCHLEJŠIEHO AKO SMRŤ a mladí chodili do kina na light western MLADÉ PUŠKY 1 - 2. V roku 1994 režisér Kaplan (ZNÁSILNENIE) nakrútil ženskú westernovú variáciu. Do titulných úloh atraktívnych kriminálničiek obsadil Andie MacDowell (HUDSON HAWK), Drew Barrymore (poviedková kingovka MAČACIE OKO), Madeleine Stowe (POSLEDNÝ MOHYKÁN) a Mary Stuart Masterson (VYPRÁŽANÉ ZELENÉ PARADAJKY). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale strkat ženský do ryze mužskejch rolí neni dobrej nápad. Tenhle film to myslim celkem dostatečně ukázal, Prostě Drew Barrymore nebo Madelaine Stowe prostě nikdy nemůžou být jako Clint Eastwood, možná tak ještě místo Vinetoua by mohly zaskočit to by moc velkej rozdíl nebyl, ale na drsnej západ to prostě neni. Sice se celej film snaží dělat co nejdrsnější ksichty, ale vůbec to tak nepůsobí. Snad jen tu akci zvládly v rámci možností celkem slušně, ale stejně to nevypdalo moc reálně. Snad takový experimenty už moc nebudou ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný řemeslný ženský western, který se sympaticky bere vážně (narozdíl od přiblblých taškařic typu Sexy pistols) a sbírá body hlavně za sympatické obsazení v čele s uvěřitelnou drsňačkou Stowe, roztomilou MacDowell a sexy Barrymore. A po vzoru Divoké bandy vytáhne při závěrečné přestřelce rotačák. Ale Rychlejší než smrt mě díky Raimiho vyšinuté režii baví víc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi budu hodně kritický, ale tohle má být co, výsměch žánru western?! Producenti sází asi na chlapy, kteří se budou rádi dívat na hezké ženské tvářičky, zvlášť když jsou v kontrastu drsného prostředí amerického západu. Souhlasím s Lukobossem, nechci nikoho diskriminovat, ale tohle je fakt nereálné (a žánr western by podle mě měl být reálný). Pokuď chcete vidět 4 krásné drsňačky v akci a chcete se lehce pobavit, tak budiž, ale jestli čekáte western (a tušíte aspoň trochu o čem tento žánr je), vyhněte se tomuhle. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kašírovaný blábol o sufražetkách Divokého západu - absolutně nezábavný, utahaný a ze všech stran tak nepřesvědčivě zahraný, že chyběl už jen Rimmer, objednávající si v saloonu dvě deci bílého s minerálkou. To už raději romantické drama s C.Eastwoodem a L.Marvinem, kde by ti dva představovali zženštělé prostituty smýkané osudovou láskou, bordelmamá by jim dělal J.Wayne a neslo by to název Hodný, něžný a ošklivý syfilis.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké kvarteto, několik ucházejících akčních scén, nesmí chybět jeden miláček Dermot Mulroney a správně slizký záporák. Je to sice prvotřídní kalkul, ale svého času to sakra bavilo. Nostalgie jak se patří. Madeleine Stowe tradičně boží. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Oddechová zábavná blbůstka se skvěle záporným Jamesem Russoem. Na kvarteto pistolnic se sice pěkně kouká, ale nevěřil jsem jim to (vyjma Madeleine Stowe). 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čtyři pistolnice, přesto se výsledek místy rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! Aneb ženy opouštějí nevěstinec a vstupují do ryze mužského žánru. Škoda, že se tvůrci až tak moc uspokojili konvenčním zpracováním, jen prostě do sedel posadili ženské. A všechny ty přestřelky, záběry na scenérie a mnohokrát viděné situace tak nějak odezní a moc toho nezůstane. A nezůstalo ani onoho roku 1994. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to ani průšvih, ani nějaký výraznější nadprůměr. Jako film na sobotní/nedělní odpoledne - ideální. Jediné, co je nadprůměrné, to je Goldsmithova hudba. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco Charlieho debílci jsou nadsázkou zcela evidentní, u tohoto si, bohužel, nejsem až tak jist. Špatně natočená zhovadilost, naprosto nereálné postavy, kurvy se vůbec nekurví. Zklamán odcházím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priamočiary western bez zvláštneho prekvapenia, ale ani sklamania. Stále je na čo pozerať a nejaká tá akcia je tam tiež. Scenár sa vyhýba okatému klišé a prináša trochu sviežosti do žánru, ale nie veľmi. Scenárista ma potešil, že sa nevyhol očakávanej realite. Pobavila ma najviac scéna, kedy sa Andie MacDowell nedarí nasadnúť na koňa ... a vďaka tomu získa nakoniec svojho milého. Nápad urobiť pištoľníkov zo žien, dokonca prostitútok, je síce originálny, ale pravdaže nestačí na tie najlepšie westerny. ()

Reklama

Reklama