Reklama

Reklama

Žádné zákony, žádní strážci práva. Kruté 13. století, ve kterém platí jen zákon silnějšího. Tu dobu znáte z filmů Jméno růže nebo Statečné srdce. Po kraji krouží bandy loupeživých zabijáků. Arnauld je už nelítostným osudem unavený a stále více rezignuje na ochranu svého majetku a rodiny... jeho žena se ale nevzdává a rozhodne se požádat o pomoc Arnaudova bratra Thomase, protřelého žoldnéře. Také on začne uplatňovat právo silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, škoda že tak moc nedějové a špatně sestříhané. Filmu naprosto chybí rytmus a jakékoli vystavěné drama. Zůstává tak u celkem solidních reálií, sympatické atmosféry a zfušovaných akčních scén, které jsou až příliš zmatené a okatě "nedohrané". ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zase bylo překvápko... DVD s tímto titulem se mi asi tak rok válelo v knihovně. Nevím proč, nějak mne neustále odrazoval cover i ten název... Chybu jsem napravil a film dnes viděl a říkám - skvělé! O středověku něco vím a tak jsem si opravdu na filmu smlsnul. Život ve středověku nebyl žádné peříčko ani pro šlechtice natož pro chudý lid. Člověk musel odolávat vrtochům přírody, neúrodě, nemocem prti nimž prakticky nebylo obrany a v roli poddaných snášet kruté daně a rozmary feudála nebo jeho momentálních nepřátel.... Film začíná prakticky jako klasický western. Na odlehlou farmu přijíždí partička zabijáků - loupeživých lapků, snad vojenských zběhů. Farmářova matka je v okolí vyhlášenou bylinkářkou tolerovanou církví a jeden z vrahounů má horečku. Proto skupinka zamíří na farmu pro lék. Tam se od farmáře Arnauda dozví, že matka jeho zemřela, on že však umí namíchat lék také, protože jej to naučila. Během přípravy léku si jeden z družiny vyhlédně Arnauldovu sličnou ženu a pokusí se jí znásilnit. Arnaud se jí snaží chránit, ale krutě je zbit a po přijití k sobě jeho žena zjišťuje, že zcela ztratil paměť. Od faráře se dozví, že kdesi daleko jsou kláštery, kde se zapisují do knich vědomosti o léčivých bylinách. Bez ohledu na to, že kromě faráře je celá ves negramotná odjede vyhledat Arnaudova bratra žoldáka Thomase. S ním se pak vydá najít klášter s knihou a receptem na lék. Lapky však v oblasti ze strany panovníka ani jeho vojska nikdo nevyrušuje a tak si z farmy a blízké vesnice kradou co mohou a unáší lidi za něž žádají výkupné... Teď už je zde však Thomas, který se rozhodne rodinu chránit.... ---- Zase jednou nechápu tak nízké hodnocení. Proboha od tohohle komorního dramatu nemůže nikdo očekávat Statečné srdce!!! Já říkám naopak. Ten minimalismus jde filmu k dobru. Štáb si vystačil cca s dvaceti herci. Vše je syrové, tvrdé, krajina prakticky lidmi dosud nedotčená, divoká a nádherná... I s malou kapelou se dá zahrát bezva muzika to je právě to umění! Výpravě nemám co vytknout, snad jen ta kuše... Těžko by po výstřelu na deset metrů šíp uvízl v koňském zadku, či ruce lapky tak, že by jej polovina vyčuhovala - jak jsme mohli vidět.... Kuše byla pekelná zbraň s brutální průrazností. Na tuto vzdálenost prolétla chlapem ,,v plechu'' a zády mu vylétla jak nic... Jeden z papežů ji dokonce zakázal v jeden čas používat jako nekřesťanskou zbraň proti křesťanům. Proti Saracénům to však bylo košér :-).... Zkrátka, velmi dobrý film. Nářky některých zde raději nečtěte. Doporučuji vidět! Za konec přihazuji hvězdu. Čtyři lístky šalvěje * * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +některé scény a souboje jsou docela naturalistické, akce je zajímavá -je jí však málo, stopáž 90 min by bohatě stačila, film je totiž hodně rozvleklí/// Tohle je hodně realistické a ještě více minimalistické historické drama, které si vystačí s "armádou" šesti bojovníků proti dvěma bratrům. V případě jakékoliv akce je děj poutavý. Vyloženě totiž cítíte ten adrenalin, že jste sám a proti vám jsou dva chlapy. V tomto směru je film výtečný a soboje jeden na jednoho jsou velmi realistické. Jenže tato část filmu je o velikosti zhruba jedné pětiny snímku a tak se povětšinu času budete nudit nad prázními slovy a podivnými činy zůčastněných. Tedy abych byl spravedlivej. To chování postav je v rámci skutečnosti docela normální, ale do filmu se to moc nehodí. Divák přeci jen touží po něčem jiném. Přičtěme si k tomu nijak obsáhlou hudební složku a výpravu na úrovni televizního filmu a dojde vám, že je zbytečné se na tento film dívat. Je to jen jedna epizodka z historie a přitom nijak významná. Tak se prostě žilo./// Celkem 34%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Od zhliadnutia Johanky z Arku som voči francúzskym historickým filmom opatrný. Neviem či neni od tvorcov silné aj prirovnanie k Statočnému srdcu, lebo jediné čo majú spoločné je asi len obdobie, v ktorom sa dej odohráva. V Bratrstve netreba čakať žiadne veľkolepé historické bitky o počte mužov 5000 plus jazda. Jedná sa skôr o ponurý komorný príbeh jednej chudobnej rodiny terorizovanej lúpežníkmi. Pričom prvú polovicu filmu krívajú nielen všetci hlavní hrdinovia, ale do značnej miery aj príbeh. U mňa za 3 ,ale "o prsa vietnamský holky". ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pravda, nejedná se o žádnou bombastickou podívanou a velkolepou produkci - koneckonců jde o příběh obyčejných vesničanů. Oč je ale "Bratrstvo bojovníků" vzdálenější výpravným ságám, o to blíž má k vykreslení běžného života, jak mohl asi ve 13. století vypadat. Tenhle film jsem shlédl tentýž večer jako "Blanche, královnu zbojníků" a proti onomu pseudohistorickému sračkoidu je B. b. přímo ukázkou filmového umění. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice nudný historický film, který nemá co nabídnout. Snad jedině krutou atmosféru 13. st., ale ta je poměrně špatně vykreslená, stejně jako hlavní postavy (navíc podprůměrně zahrané). ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film ze středověku. Myslím, že film měl málo akčních nápadů. Představovala jsem si (hlavně když vstoupil na scénu Thomas) více bojových scén a větší nebo opakovatelný nájezd lupičů. Některé scény byly neuvěřitelně naivní a samozřejmě zamíchaný sex (bez toho to zřejmě dnes ve filmu nejde), ale vcelku se dalo na to bez problému a stachu z nudy koukat. Dávám s klidným svědomím 3*. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Filmu rozhodne chýba tempo. I keď napĺňa svoju kvótu krvi a sexu, tak film, nikdy neuspeje v napínavosti. 4/10 ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Dobře zahraný syrový příběh, kde vyhrává právo silnějšího a kde je normální nemít nad slabším slitování. Je to prostě dobře vystihnutý příběh z krutého středověku. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Historické drama (neplést s historickým velkofilmem) z francouzského venkova 13.století, kde stačí pět lapků na terorizování celého kraje. Mladý bylinkář Arnaud žijící na samotě s ženou a dětmi se dostane s lapky do konfliktu a při obraně je zbit do bezvědomí. Po třech dnech se probírá jako nereagující prosťáček, neschopný se postarat jak o rodinu tak ani o sebe. Zoufalá žena pošle pro Arnaudova bratra Thomase, nájemného bojovníka, který jako jediný může pomoci zachránit celou rodinu. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Strhující vykreslení velmi těžkého života prostých lidí středověku. Bylinkářka Kancienová je vyhlášená léčitelka v celém kraji, umírá však, aniž by svým potomkům předala léčitelské vědomosti předávané z generace na generaci. Arnaud Kancien nedokáže pomoci jednomu z nemocných banditů, jeho společníci ho zbijí do bezvědomí, ze kterého se probírá zbaven rozumu i svých vzpomínek. Nepoznává ani svoji ženu Gemet, která plna zoufalství vyhledá jeho bratra Thomase, aby ho požádala o pomoc. Společně se vydávají do vzdáleného kláštera s touhou získat ztracené léčitelské dovednosti a dokázat Arnaudovi pomoci. ● V souladu s novodobým francouzským ztvárněním historických filmů, neočekávejte akcemi a dějovými zvraty přeplněný film, Bratrstvo bojovníků je především emoční skvost předávající divákům jedinou myšlenku. Život bez pravidel, dodržování zákonů a nutnosti být schopen ochránit svůj vlastní život a majetek. Přesto ani ty nejchudčí neopouští vůle žít a postavit se čelem nejtěžším zkouškám osudu. Myšlenka je podtržena surovostí a autentičností tehdejší doby. Film se nesnaží diváka přesvědčit, že vše zlé bude vymíceno dobrem, krutý středověk nešetří ani hlavní hrdiny. ║26.7.2009║ ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Určitě by z toho šlo vyždímat více, film působí příjemně, ale je o ničem, nuda k uzívání, jen na tu holčinu se dalo koukat. A zatmívačka jako střih už moc nefrčí a že jich tam bylo, takže další procenta dolů. 28% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historický příběh z temných dob středověku o ponurém životě jedné obyčejné rodinky vyznajíc se v bylinkách, tudíž se schopností léčit. Jejich zranitelnost je obrovská a tak když je náhle napadnou loupeživí zabijáci, nejde již o nic jiného než o touze přežít. Snímek sice má určitý dobrodružný charakter, ale dějství se zajímá především toho, jak se s danou situací všichni snaží vyrovnat. Nelze tu tedy nějaké vehementní akce plných soubojů a mrtvol očekávat. Samozřejmě že nějaké akční scény film obsahuje, stejně jako menší dějové škrtnutí o boží zákony, ale to je tu jen na okraj, neb je to součástí dané doby. Velkolepé válečné scény tu tedy nejsou, takže zmlsaný divák takovýchto filmů má tentokrát smůlu. Tady jde zcela o něco jiného. ()

Reklama

Reklama