Reklama

Reklama

Žádné zákony, žádní strážci práva. Kruté 13. století, ve kterém platí jen zákon silnějšího. Tu dobu znáte z filmů Jméno růže nebo Statečné srdce. Po kraji krouží bandy loupeživých zabijáků. Arnauld je už nelítostným osudem unavený a stále více rezignuje na ochranu svého majetku a rodiny... jeho žena se ale nevzdává a rozhodne se požádat o pomoc Arnaudova bratra Thomase, protřelého žoldnéře. Také on začne uplatňovat právo silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Film má sice naprosto zavádějící název, ale u mě silnější čtyřka ;-) Naprostá nevídaná imunita proti všemožným klišé, neotřelý originálně stavěný příběh, kde skutečně po celý film nelze odhadnout další vývoj (ale ani dnes tolik populární absolutní zvrat, kdy všechno je najednou jinak). Velmi slušná dobová atmosféra i výprava, nečekaně zralý a vyvážený pohled na církev koncem ranného středověku. Tedy zajímavý vybočující film - vyjma milovníků historických akčňáků a zcela prostých diváků - DOPORUČUJI ;-) ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu - oficiálneho textu distribútora som mal problém film vzhliadnutý len včera identifikovať. Takisto som prekvapený z tak nízkeho hodnotenia. Film je dobre natočený, zahraný, emocionálne podchytený, navyše stredoveká atmosféra z neho len tak tečie. Režisér nám ním pravdepodobne odkazuje, že všetci máme svoje silné a temné stránky svojej existencie a vyvarovať sa slabostí, i keď ste vo vnútri dobráčisko nie je vždy úplne také jednoduché. 5* za celkový dojem. ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

13.stol. muselo být hodně zlé a drsné. Film se mi fakt líbil, protože měl jednu krásnou myšlenku, zachovat léčení bylinami i pro další generace, což vzhledem k vysoké negramotnosti nebylo jednoduché, a tak se slovně a vizuelně přenášely léčebné metody....trochu mi vadila jistá rozvláčnost a některé nedokončené sekvence a nebo střih..... Rozhodně ale má co divákovi, kteří mají rádi historické reálie co nabídnout. Mj. pro Francouzské historické filmy mám slabost. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Vždy, když narazím na snímek s tak rozdílným hodnocením, stává se takřka povinností si udělat čas a podívat se na něj. Tak tedy, ne každému bude vyhovovat film ze středověku, který není prošpikován akční řežbou, tajemstvím, kouzly nebo honosnou dekorací. Z mého pohledu se domnívám, že snímek by pod taktovkou jiného režiséra dopadl mnohem hůře a opravdu by tam byly naturalistické scény. Dovolím si podotknout, že naopak naturalistické ostří některý momentů bylo záměrně otupeno, což může působit poněkud nevěrohodně. I tak si myslím, že není chybou se na toto dílo podívat. Budete mít možnost sledovat, jak to za středověku mohlo být a že tehdejší doba, doba našich předků, nebyla vůbec jednoduchá. Režie skvělá. Hercům není opravdu co vytknout. Jen ten scénář jak jsem naznačil mohl být trochu věrohodnější a bližší tehdejší době. Nebýt toho scénáristického úletu v lese, kdy Arnaud sám jede vyřídit lupiče do jejich skrýše a oni se chovají jako turnajoví rytíři (ovšem bez dřevců), tak bych dal za 5. Dávám za 4. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Film se plácá ve špíně, nudě, bez děje. Čekáte co přijde, co se vyklube z lesa, v čem je pointa. Snad jediné vzrušení byl závěr, neb čekal jsem řádný happy end, ale toto? I tak je to jen malá náplast na celé té nudě ... ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Další film co jsem viděl kde hraje Guillaume Canet a někdo mu tam zas šuká ženu za jeho zády, Ten chlap másí být tím prokletej. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

I když se toho ve filmu příliš neděje, zaujal mě komorní způsob vyprávění, kde pohled nebo gesto vypoví mnohem víc než vodopád slov. K tomu hezká krajina i hlavní představitelka - jasné tři hvězdy. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

12% -  Zmátl mne začátek a ta představa bylinkáře a chudinky se dvěma prckama ve skutečném středověkém světě.  A za to těch 12 bukvic dávám. *** Merde. Connaissez-vous le français? Já nemluvím franštinou, ale mám rád určitou znalost historie a hmotné kultury středověku... Bylo to - merde. Au revoir. ()

Reklama

Reklama