Reklama

Reklama

Žádné zákony, žádní strážci práva. Kruté 13. století, ve kterém platí jen zákon silnějšího. Tu dobu znáte z filmů Jméno růže nebo Statečné srdce. Po kraji krouží bandy loupeživých zabijáků. Arnauld je už nelítostným osudem unavený a stále více rezignuje na ochranu svého majetku a rodiny... jeho žena se ale nevzdává a rozhodne se požádat o pomoc Arnaudova bratra Thomase, protřelého žoldnéře. Také on začne uplatňovat právo silnějšího. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film ze středověku. Myslím, že film měl málo akčních nápadů. Představovala jsem si (hlavně když vstoupil na scénu Thomas) více bojových scén a větší nebo opakovatelný nájezd lupičů. Některé scény byly neuvěřitelně naivní a samozřejmě zamíchaný sex (bez toho to zřejmě dnes ve filmu nejde), ale vcelku se dalo na to bez problému a stachu z nudy koukat. Dávám s klidným svědomím 3*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +některé scény a souboje jsou docela naturalistické, akce je zajímavá -je jí však málo, stopáž 90 min by bohatě stačila, film je totiž hodně rozvleklí/// Tohle je hodně realistické a ještě více minimalistické historické drama, které si vystačí s "armádou" šesti bojovníků proti dvěma bratrům. V případě jakékoliv akce je děj poutavý. Vyloženě totiž cítíte ten adrenalin, že jste sám a proti vám jsou dva chlapy. V tomto směru je film výtečný a soboje jeden na jednoho jsou velmi realistické. Jenže tato část filmu je o velikosti zhruba jedné pětiny snímku a tak se povětšinu času budete nudit nad prázními slovy a podivnými činy zůčastněných. Tedy abych byl spravedlivej. To chování postav je v rámci skutečnosti docela normální, ale do filmu se to moc nehodí. Divák přeci jen touží po něčem jiném. Přičtěme si k tomu nijak obsáhlou hudební složku a výpravu na úrovni televizního filmu a dojde vám, že je zbytečné se na tento film dívat. Je to jen jedna epizodka z historie a přitom nijak významná. Tak se prostě žilo./// Celkem 34%/// ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Od zhliadnutia Johanky z Arku som voči francúzskym historickým filmom opatrný. Neviem či neni od tvorcov silné aj prirovnanie k Statočnému srdcu, lebo jediné čo majú spoločné je asi len obdobie, v ktorom sa dej odohráva. V Bratrstve netreba čakať žiadne veľkolepé historické bitky o počte mužov 5000 plus jazda. Jedná sa skôr o ponurý komorný príbeh jednej chudobnej rodiny terorizovanej lúpežníkmi. Pričom prvú polovicu filmu krívajú nielen všetci hlavní hrdinovia, ale do značnej miery aj príbeh. U mňa za 3 ,ale "o prsa vietnamský holky". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historický příběh z temných dob středověku o ponurém životě jedné obyčejné rodinky vyznajíc se v bylinkách, tudíž se schopností léčit. Jejich zranitelnost je obrovská a tak když je náhle napadnou loupeživí zabijáci, nejde již o nic jiného než o touze přežít. Snímek sice má určitý dobrodružný charakter, ale dějství se zajímá především toho, jak se s danou situací všichni snaží vyrovnat. Nelze tu tedy nějaké vehementní akce plných soubojů a mrtvol očekávat. Samozřejmě že nějaké akční scény film obsahuje, stejně jako menší dějové škrtnutí o boží zákony, ale to je tu jen na okraj, neb je to součástí dané doby. Velkolepé válečné scény tu tedy nejsou, takže zmlsaný divák takovýchto filmů má tentokrát smůlu. Tady jde zcela o něco jiného. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Film má sice naprosto zavádějící název, ale u mě silnější čtyřka ;-) Naprostá nevídaná imunita proti všemožným klišé, neotřelý originálně stavěný příběh, kde skutečně po celý film nelze odhadnout další vývoj (ale ani dnes tolik populární absolutní zvrat, kdy všechno je najednou jinak). Velmi slušná dobová atmosféra i výprava, nečekaně zralý a vyvážený pohled na církev koncem ranného středověku. Tedy zajímavý vybočující film - vyjma milovníků historických akčňáků a zcela prostých diváků - DOPORUČUJI ;-) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama